Contribute
Register

SL on Dell D520 Problems

Joined
Jun 15, 2018
Messages
4
Hi,

i try to install SL on a Dell Lat. D520 (bios A02). I use iBoot 3.3.0 and an original Apple SL DVD (10.6.3).
Dell Latitude D520 2G RAM, Intel 945GM/940 GML, audio sigmatel 9200 and Dell 1390 (BCM4311) wireless.

- For installing SL i use the tonymac- installation guide.
https://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html
The first problem is that the mouse is not working correctly, it is hard to select options. So i use the keyboard to finish the first steps. After the first reboot (iBoot...) everything seems to be right. STEP 17: Selecting the new partition and option -v shows processing information and finally black screen- instead of video. I can hear a short sound, seems to be the first from the video and thats all.

-x -v -f acpi=off PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=Yes and other parameters won't work.
The last installation was XP and Vista- no problems found. MyHack doesn't work (last version)- no files on usb stick.
What can i do to make it work?

Regards from germany
Olli
 
Joined
Jun 15, 2018
Messages
4
Ohh the sound now works, but no video :(
It was an option in bios, multiprocessing <disable> and the sound works form the video.
But no graphics on screen, using left and right navigation keys there is now short error(?) sound.

I also have an macbook pro (el capitan) an i want to use the old D520 too...
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,259
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi,

i try to install SL on a Dell Lat. D520 (bios A02). I use iBoot 3.3.0 and an original Apple SL DVD (10.6.3).
Dell Latitude D520 2G RAM, Intel 945GM/940 GML, audio sigmatel 9200 and Dell 1390 (BCM4311) wireless.

- For installing SL i use the tonymac- installation guide.
https://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/iboot-multibeast-install-mac-os-x-on.html
The first problem is that the mouse is not working correctly, it is hard to select options. So i use the keyboard to finish the first steps. After the first reboot (iBoot...) everything seems to be right. STEP 17: Selecting the new partition and option -v shows processing information and finally black screen- instead of video. I can hear a short sound, seems to be the first from the video and thats all.

-x -v -f acpi=off PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=Yes and other parameters won't work.
The last installation was XP and Vista- no problems found. MyHack doesn't work (last version)- no files on usb stick.
What can i do to make it work?

Regards from germany
Olli
Attach output of 'lspci -nn' from Linux Terminal.
 
Joined
Jun 15, 2018
Messages
4
There seems to be a problem with graphics, native resolution is 1400x1050. Where is the setting "screen resolution" between step 17 and 18? Linux boot is without any problems, graphics and mouse are working (knoppix 3.4).
Linux X-Server has a 1024x768 resolution.
 

Attachments

Joined
Jun 15, 2018
Messages
4
knoppix@Microknoppix:~$ lspci -nn
00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub [8086:27a0] (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller [8086:27a2] (rev 03)
00:02.1 Display controller [0380]: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller [8086:27a6] (rev 03)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller [8086:27d8] (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 [8086:27d0] (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 [8086:27d2] (rev 01)
00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 [8086:27c8] (rev 01)
00:1d.1 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 [8086:27c9] (rev 01)
00:1d.2 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 [8086:27ca] (rev 01)
00:1d.3 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 [8086:27cb] (rev 01)
00:1d.7 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller [8086:27cc] (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge [8086:2448] (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge [8086:27b9] (rev 01)
00:1f.2 IDE interface [0101]: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) SATA Controller [IDE mode] [8086:27c4] (rev 01)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller [8086:27da] (rev 01)
02:00.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX [14e4:170c] (rev 02)
02:01.0 CardBus bridge [0607]: O2 Micro, Inc. Cardbus bridge [1217:7135] (rev 21)
02:01.4 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) [1217:00f7] (rev 02)
0c:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN [14e4:4311] (rev 01)
knoppix@Microknoppix:~$
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,259
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
knoppix@Microknoppix:~$ lspci -nn
00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub [8086:27a0] (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller [8086:27a2] (rev 03)
00:02.1 Display controller [0380]: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller [8086:27a6] (rev 03)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller [8086:27d8] (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 [8086:27d0] (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 [8086:27d2] (rev 01)
00:1d.0 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 [8086:27c8] (rev 01)
00:1d.1 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 [8086:27c9] (rev 01)
00:1d.2 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 [8086:27ca] (rev 01)
00:1d.3 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 [8086:27cb] (rev 01)
00:1d.7 USB controller [0c03]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller [8086:27cc] (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge [8086:2448] (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge [8086:27b9] (rev 01)
00:1f.2 IDE interface [0101]: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) SATA Controller [IDE mode] [8086:27c4] (rev 01)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller [8086:27da] (rev 01)
02:00.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX [14e4:170c] (rev 02)
02:01.0 CardBus bridge [0607]: O2 Micro, Inc. Cardbus bridge [1217:7135] (rev 21)
02:01.4 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) [1217:00f7] (rev 02)
0c:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN [14e4:4311] (rev 01)
knoppix@Microknoppix:~$
Really old hardware... it predates my experience.
 
Top