Contribute
Register

Skylake Intel HD 530 Integrated Graphics Working as of 10.11.4

Joined
Mar 4, 2014
Messages
25
Motherboard
ASUS Maximus VIII Ranger
CPU
i7-6700K
Graphics
GIGABYTE AUROUS RX 580 (8gb)
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
i used edid but same issue nothing fix without this i can use graphics at full accelerate no problem at all so my question upcoming multi-beast it will solve the issue ? ?
 

Attachments

  • c3ObhoD.jpg
    c3ObhoD.jpg
    719.1 KB · Views: 364
Joined
Jan 24, 2016
Messages
96
Motherboard
z170i
CPU
6700K
Graphics
Radeon 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Also make sure in your BIOS internal graphics memory size is set to 64MB. If its set to 32MB it can cause the same symptoms as you are seeing.

This fixed my artifacts on an ASUS Z170I Pro Gaming with i7-6700k.
 
Joined
Mar 4, 2014
Messages
25
Motherboard
ASUS Maximus VIII Ranger
CPU
i7-6700K
Graphics
GIGABYTE AUROUS RX 580 (8gb)
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
sorry no luck anyway thx for d answer.
 

Twa

Joined
Jun 24, 2010
Messages
98
Motherboard
Asus Z170M-PLUS
CPU
Intel i5-6600K 3.5GHz
Graphics
MSI GTX 970 O.C
Mobile Phone
  1. iOS
If you are testing on system using both PCI GPU and Intel HD 530, you should set default GPU on BIOS to iGPU (64MB too) both GPU will work, set default VGA on BiOS to PCI or Auto = not work !

(config.plist setting same as post #1)
 
Joined
Feb 19, 2016
Messages
26
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X G5
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
Asus STRIX GTX1070
Mobile Phone
  1. iOS
If you are testing on system using both PCI GPU and Intel HD 530, you should set default GPU on BIOS to iGPU (64MB too) both GPU will work, set default VGA on BiOS to PCI or Auto = not work !

(config.plist setting same as post #1)


Awesome, thank you for the tip with the default VGA it has take away most of the weirdness im experiencing (running i530 + NV-GTX970) only one issue now, when opening a folder from dock, if the folder view is set to grid it lags like crazy..
Luckily no issues while playing videos (the main purpose of that monitor).
 
Joined
Aug 1, 2012
Messages
479
Motherboard
Asus Z490 Prime A
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
If you are testing on system using both PCI GPU and Intel HD 530, you should set default GPU on BIOS to iGPU (64MB too) both GPU will work, set default VGA on BiOS to PCI or Auto = not work !

(config.plist setting same as post #1)

which sysdef?
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
69
Motherboard
Gigabyte GA-Z170MX Gaming 5
CPU
i5-6500
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Tony, just letting you know for the first post the platform-id is missing the preceding 0x.



Also, I've tried toleda's display patch and IMEI patch with no success trying to get the iGPU HDMI port to work. I've tried with and without id injection and different combinations of the patches. Was that patch supposed to fix the HDMI issue or am I mistaken?
 
Joined
Feb 19, 2016
Messages
26
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X G5
CPU
Intel i7 6700K
Graphics
Asus STRIX GTX1070
Mobile Phone
  1. iOS
Tony, just letting you know for the first post the platform-id is missing the preceding 0x.



Also, I've tried toleda's display patch and IMEI patch with no success trying to get the iGPU HDMI port to work. I've tried with and without id injection and different combinations of the patches. Was that patch supposed to fix the HDMI issue or am I mistaken?


Thank you! this took care of the last issues with the i530 for me, no more issues with grid folder view in the dock, guess there wasn't full acceleration before :)
 
Joined
Jan 3, 2016
Messages
54
Motherboard
ASRock H170 Pro4S
CPU
Intel i5-6500
Graphics
Sapphire R9 380x
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I've updated to 10.11.4 and it works well. But, now, I've a problem: I can't set the monitor on HD530 in portrait. I've it works in landscape mode ...
Is there a way to fix it?

I've used the inject-intel way...

Thank you in advance :D
 
Top