Contribute
Register

Skylake Intel HD 530 Integrated Graphics Working as of 10.11.4

Joined
Sep 20, 2015
Messages
2
Motherboard
MSI Z170A Krait Gaming 3X
CPU
Intel Core i7 6700k
Graphics
Intel HD 530
Mobile Phone
  1. Android
Hello, I'm coming with dual monitor problem.
I tried adding that 'things' into config.plist and then in clover configurator change ports (I have HDMI on 0x5 and DVI on 0x6), but it doesn't work. I attached screens and config.
I also tried that new HD530 driver. Flickering stopped but whole UI lost it's transparency like without driver, but graphics was detected (I think) well (with 1,5GB VRAM and HW acceleration was working too)

OT: I think I have some unnecessary AppleHDA entries. What can I safely delete? I am using only VoodooHDA, because Realtek driver doesn't work for me.
 

Attachments

  • config.plist
    6.8 KB · Views: 231
  • Snímek obrazovky 2016-10-30 v 17.24.23.png
    Snímek obrazovky 2016-10-30 v 17.24.23.png
    284 KB · Views: 192
  • Snímek obrazovky 2016-10-30 v 17.25.01.png
    Snímek obrazovky 2016-10-30 v 17.25.01.png
    275.5 KB · Views: 182
  • Snímek obrazovky 2016-10-30 v 17.25.14.png
    Snímek obrazovky 2016-10-30 v 17.25.14.png
    278.5 KB · Views: 194
Last edited:
Joined
Mar 7, 2012
Messages
47
Motherboard
Asus ROG Maximus VIII Hero
CPU
i7 6700K
Graphics
Sapphire 5600XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Is there sleep and wake issues when using the Intel HD 530 I'm having a strange issue with I leave my system alone for a while it acts like it's responding but the screen is just black and nothing happens and I have to reset it.
 
Joined
Aug 22, 2016
Messages
284
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5 TH (F22g)
CPU
i7 6700K
Graphics
HD 530
That's a known issue. You can disable sleep if you like.
 
Joined
Mar 7, 2012
Messages
47
Motherboard
Asus ROG Maximus VIII Hero
CPU
i7 6700K
Graphics
Sapphire 5600XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
so is there a work around for it?
 
Joined
Aug 22, 2016
Messages
284
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-UD5 TH (F22g)
CPU
i7 6700K
Graphics
HD 530
Not yet, nothing other then disabling sleep.
 
Last edited:
Joined
May 17, 2016
Messages
73
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7 6700k
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Is there sleep and wake issues when using the Intel HD 530 I'm having a strange issue with I leave my system alone for a while it acts like it's responding but the screen is just black and nothing happens and I have to reset it.
Not yet, nothing other then disabling sleep.

Display sleep/wake is working for me - but the display doesn't wake from computer sleep. ie; I can use a hot corner/energy saver to sleep the display, then I power off the monitor once it has stopped receiving signal.

To wake from display sleep, I just have to make sure my monitor is switched on and ready to receive a signal (ie; not in standby mode) before I attempt to wake the display with a keypress/mouse click. It stuffs up and stays black if the monitor is only in standby when the computer attempts to resume sending a signal. This may be an issue with my particular monitor as it has to be turned on even before I switch the computer power on or the BIOS doesn't detect the correct resolution and Clover starts at like 800x600.
 
Joined
Mar 7, 2012
Messages
47
Motherboard
Asus ROG Maximus VIII Hero
CPU
i7 6700K
Graphics
Sapphire 5600XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have tried changing all the energy settings to prevent sleep but it's doesn't seem to work I remember hearing about an app to prevent sleep. I found it this morning it's called Caffeine by Lighthead I'm going to try that today after work, unless someone else is able to test it before I get a chance.
 
Joined
Oct 29, 2015
Messages
69
Motherboard
Gigabyte GA-Z170MX Gaming 5
CPU
i5-6500
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have tried changing all the energy settings to prevent sleep but it's doesn't seem to work I remember hearing about an app to prevent sleep. I found it this morning it's called Caffeine by Lighthead I'm going to try that today after work, unless someone else is able to test it before I get a chance.

Caffeine works for me without a screensaver. When I set the screensaver, my monitor shuts off after awhile. I don't have the power saver settings turned off though, so that may be it.
 
Top