Skylake Intel HD 530 Graphics Glitch Fix

Discussion in 'Graphics' started by dgladkov, Nov 2, 2016.

Tags:
  1. canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    215
    Mobo:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K @ 4.5GHZ
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 22, 2017 at 7:03 PM #561
    canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    215
    Mobo:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K @ 4.5GHZ
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
  2. elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 22, 2017 at 10:45 PM #562
    elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I am struggling with this in 10.13. see the Clover Configurator and the Plist Edit Pro images below. The question is, why are they different and in Plist Edit Pro this is what it says:
    <key>#AddProperties</key>

    <array>

    <dict>

    <key>#Device</key>

    <string>XXX</string>

    <key>#Key</key>

    <string>AAPL,XXX</string>

    <key>#Value</key>

    <string>0xffff</string

    Should "IntelIGFX" be where XXX is and should "AAPL,GfxYTile" be where AAPL,XXX is? IORegistry image is also below.
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2017-10-22 at 3.38.25 PM.png  (27.1 KB, 41 views)
    • Screen Shot 2017-10-22 at 3.38.52 PM.png  (26.7 KB, 35 views)
    • Screen Shot 2017-10-22 at 3.49.05 PM.png  (147.4 KB, 33 views)
  3. canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    215
    Mobo:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K @ 4.5GHZ
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 1:34 AM #563
    canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    215
    Mobo:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K @ 4.5GHZ
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    I don't think you need to inject those properties anymore, just set ig-platform-id=0x59120000 in clover configurator?
     
  4. elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 2:22 AM #564
    elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you. I have i5-6600k (HD530) running on 0x191220000. Isn’t 59120000 for Intel HD 630?
     
  5. elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 2:38 AM #565
    elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    The problems are multi fold. I need to have a calibrated monitor and Colormunki is not calibrating. In fact, previous monitor color profiles have no effect on the color space. Add to that, the glitchiness wavy graphics...
     
  6. canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    215
    Mobo:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K @ 4.5GHZ
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 8:03 AM #566
    canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    215
    Mobo:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K @ 4.5GHZ
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    My apologies, I thought you were on Kaby Lake. Have you tried Lilu.kext + Intelgraphicsfixup.kext?
     
  7. elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 1:18 PM #567
    elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Yes to both.
     
  8. elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 1:38 PM #568
    elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Here's my kext list:
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2017-10-23 at 6.37.30 AM.png  (28.2 KB, 30 views)
  9. elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 7:35 PM #569
    elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I think that the VRAM total/Max might be the problem. Should be around 1536mb?
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2017-10-23 at 12.33.16 PM.png  (84.2 KB, 21 views)
  10. elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 23, 2017 at 11:09 PM #570
    elfcake

    elfcake

    Joined:
    Nov 26, 2012
    Messages:
    295
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UP5
    CPU:
    3.5ghz Intel 6600k
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4k
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I tried going back to iMac 14,2 in CloverConfig SMBIOS since this system definition worked in 10.12 (with the same hardware) but no change, in fact, the mystery continues with discrepancies that I cannot make sense of. See attached file. Note different serial numbers, processor says 4.3GHz and 4.6GHz (in system information) but is actually 3.5GHz.

    Thank you for any help. This is making me crazy. :banghead:
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2017-10-23 at 3.52.12 PM.png  (306.6 KB, 36 views)

Share This Page