Contribute
Register

Simple NVIDIA 4xx Install Procedure

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 26, 2011
Messages
105
Motherboard
MSI Z68A-GD80
CPU
i7-2600K
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
  1. Android
Blutengel said:
Hi!

Yesterday I got my first OS X running with all I need. 10.6.6, network drivers, audio and nvidia drivers. I have a geforce GTX 460. I could use full HD resolution on to monitors simultaneously.

Today I started my PC, OS X loads, but I can only use one monitor with 1280 by 800 pixels. That's the resolution wich I had without nvidia drivers.

I used System Utilities from Multibeast, restarted the computer, re-installed the nvidia drivers, restarted the computer, but still I have the low resolution. System Profiler says, I have a Graphics Card Type "GPU" by "NVIDIA (0x10de)" with 64 MB memory. My card has 1 GB.

Are there still things that I can try to make the graphics shine back again?

Thanks for hints!

Is "GraphicsEnabler" in com.Apple.boot.plist in /Extra? I was having very similar issues with my GTX 460M, but adding GraphicsEnabler (and installing the Chameleon that came included with Multibeast) fixed it :headbang:.
 
Joined
Feb 1, 2011
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Yes, "GraphicsEnabler=Yes". I am using Chameleon 2.0 RC5 r699.

Yesterday, all was fine. I did not change system settings since then. However I installed some tools and I updated Java via Apple Software Update.
 
Joined
Oct 20, 2010
Messages
102
Motherboard
4530s
CPU
2310m
Graphics
intel hd 3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Blutengel said:
Yes, "GraphicsEnabler=Yes". I am using Chameleon 2.0 RC5 r699.

Yesterday, all was fine. I did not change system settings since then. However I installed some tools and I updated Java via Apple Software Update.


it has happened to me a few times over the past week. a few restarts (3ish) fixed the problem.

I may have reran multibeast.
 
Joined
May 29, 2010
Messages
61
Motherboard
Asus Sabertooth Z77
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Feed back report:
it was since sometime I was left behind with the Hackintosh, since I swapped the GTS 250 for the better Fermi GTX460 Palit to be able to use FSX under Win7: for my works I have some Macs available; the SL 10.6.3 wasn't loading as we all know, and I was presented with the switch off screen only.
I waited for you guys to be my clearer (thanks to ALL & tony above all!) and yesterday I decided to give it a go:
First I installed an internal SATA blank HD, swapped the Graphic boards back to the GTS: everything was back there where I last have seen it: every time you switch boards under Windoz you will have to deal with all those new hardware found crap!

Used CarbonCopyCloner (a Great tool!) and backed up the whole thing.

Installed again MultiBeast Chameleon on the clone just to be sure it was booting by itself (sorry, I'm not sure if I used the latest or the previous version).

Booted from the Cloned disk still in 10.6.3 and using GTS just to be sure all was working as of old.
As I was finding a perfectly working system, I decided to install the 10.6.6 latest upgrade directly on the original disk (not the cloned booted) so to eliminate the < have to Restart> step, but in any case I left open the panel after it finished the upgrade (no Restart but just Close button) and installed the latest Chameleon through Multibeast; since I'm also running an OC mobo and Graphic Card, I decided to change from MacPro 3.1 to 5.1; deleted the NVEnabler from the Extras folder, installed tony's NVidia patch.
Shut down the whole thing.
Swapped Video Cards and installed the GTX460 1GB.
At Bios of course you have to remember to select the HD where you have installed the Chameleon loader as 1st boot HD.
It worked great and it's still running well and fast (no cinebench tests are needed at the moment! Very smooth and fast GUI for all apps as well; in System Profiler the board is recognized with full RAM QE etc; network, USB and Audio are all working. This last is still puzzling me, since I cannot see it in the System Profiler, but I can select the Output from the Preferences, but only the back ones, and no input. I'll delve into it later on, but if someone has a hint, TIA!
Great work Guys! and many thanks again...
Cheerio!
 
Joined
Dec 21, 2010
Messages
23
Motherboard
GIGABYTE GA-X58A-UD3R
CPU
Intel i7 960
Graphics
ATI 5770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I hope that someone here can answer my questions, as a few of them have pretty much been ignored. I would really appreciate some help on this stuff, because I really want to get this working, but have not come anywhere close to being successful and feel like giving up on this whole project. :cry:

I have a Gigabyte GA-X58-UD3R v2.0 MB with a GTS450 from PNY. I chose this because it appeared to be compatible in the WIKI. I am having nothing but issues getting this to recognize. Would it be best to use a DSDT or install with multibeast? When I try to install the tonymac nvidia driver it says that I cannot because I need to be running OSX 10.6.5 or later?? I have tried it the way that is listed here from a fresh install and every time that I do it says that I need to be running OSX 10.6.5 or later? I run the 10.6.6 update and do not restart, but I get that error. So I restart it and it has the update installed... STILL GET THAT MESSAGE!!?? This is beyond frustrating. I have not even attempted to get the other devices working because I am hitting a wall. :crazy: :banghead: I feel like I am missing something as to how to use multibeast, easybeast, or whatever. I think the work that people do here is awesome and would like to contribute to the community, but since I cannot even come close to getting this to work I cannot. Again sorry for the rant, but any help would be GREATLY appreciated!
 
Joined
Dec 21, 2010
Messages
23
Motherboard
GIGABYTE GA-X58A-UD3R
CPU
Intel i7 960
Graphics
ATI 5770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
So I started over again using an EasyBeast configuration and was able to get the Ethernet functional. I have "some" video functionality, but it does not recognize in the "about this Mac" section correctly (unknown nvidia card). I have not been able to the audio to work either? There are so many choices using EasyBeast :crazy: Also how do I know what configuration to use? i.e. MacPro 3.1, 4.1, etc?? I feel soooo close yet so far. Hopefully with some help from people here I can get completely going! :thumbup: I am just trying to get this running and feel so close! haha Thanks :wave:
 
Joined
Feb 2, 2011
Messages
18
Motherboard
Silent Tower
CPU
Intel i7
Graphics
ATI Radeon HD 5860
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
HI, iam new here and i have questions :p

Ic have a gtx460, but no Graphics acceleration :(
In Photoshop the Zoom to zoomin/out, its very laggy.

Which Driver can i take ?

ps: sry for my english :p
 
Joined
Jan 21, 2011
Messages
37
Motherboard
GA-P55A-UD3
CPU
i7-860
Graphics
R6870
Hey, do you have install the graphic enabler in multibeast and after that the tonymac nvidia update package?

If you have no freezing problems it runs better than my MSI 1GB N460GTX Cyclone OC ... :cry:

So far, graphics acceleration is not full supported yet, there are still some issues with the 4xx series of nvidia if i appreciate it right with my little hackintosh knowledge.
 
Joined
Feb 2, 2011
Messages
18
Motherboard
Silent Tower
CPU
Intel i7
Graphics
ATI Radeon HD 5860
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
hey, i have tested with a ATI HD 4870, and its much better, fast and fine :) Open GL test is perfect.

Yesterday i have buy a HD 5870...
 
Joined
Jan 21, 2011
Messages
37
Motherboard
GA-P55A-UD3
CPU
i7-860
Graphics
R6870
xkoy said:
hey, i have tested with a ATI HD 4870, and its much better, fast and fine :) Open GL test is perfect.

Yesterday i have buy a HD 5870...

I can´t by a HD 5870 yet, so could you plz be so kind and describe your install procedure for the MSI 460GTX Cyclon? THX!
 
Status
Not open for further replies.
Top