Contribute
Register

SIERRA Xeon E5-2670 - GA-X79S-UP5-WIFI (BIOS F4) - 32GB - EVGA GTX 670 - SSD 256GB Crucial

Joined
Aug 20, 2016
Messages
5
Txongoku's Build:
GA-X79S-UP5-WIFI (BIOS F4) - Xeon E5-2670 - EVGA GTX 670 - 32GB RAM - SSD OCZ 240GB

Thermaltake_Armor_VA8000SWA.jpg

Components

Xeon E5-2670 Processor
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA4GH3AA8209&cm_re=Xeon_E5-2670-_-274-000A-00054-_-Product

GA-X79S-UP5-WIFI Motherboard
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128782&cm_re=GA-X79S-UP5-WIFI-_-13-128-782-_-Product

G.Skill 32GB (4x8GB) DDR3 1866 Memory (F3-1866C9Q-32GXM)
https://www.amazon.com/dp/B00GIGS97Q/?tag=tonymacx86com-20

EVGA GeForce GTX 670 FTW
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130787&cm_re=EVGA_GeForce_GTX_670_FTW-_-14-130-787-_-Product

OCZ VTR150-25SAT3-240G 240GB 2.5 inch Vector 150 SATA 3.0 Internal Solid State Drive
https://www.amazon.co.uk/dp/B00G4E2J32/?tag=tonymacx86-21


Comments

Still booting with "cpus=1" but working on enable the 8 cores... I'm new in this!

PROBLEM: Crash when not booting with cpus=1" , wrong board-id on SMBIOS maybe... :?
ERROR: Trying to generate my new SSDT-1.aml

...
Warning: 'cpu-type' may be set improperly (0x0402 instead of 0x0602)
Error: board-id [Mac-F221BEC8] not supported by Sandy Bridge – check SMBIOS data / use the -target option
...


What Works:
Ethernet
USB 2.0
HDMI
EVGA GTX 670 (Nvidia Web Drivers)

What Does Not Work:
- 7 cores :(
- No audio

Summary

USB Boot Parameters: (Deprecated)

dart=0 darkwake=0 kext-dev-mode=1 rootless=0 -v cpus=1 npci=0x2000 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No UseKernelCache=No acpi=off nv_disable=1

On clover configurator:

Use iMac14,2

Uncheck nv_disable=1
check nv_drv=1

Clover New Arguments: (Working 100% with EVGA 670 FTW with Nvidia WebDrivers for Sierra 10.12.1)

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/110124/en-us

-v dart=0 darkwake=0 npci=0x2000 nvda_drv=1 cpus=1 kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=No UseKernelCache=No acpi=off

SystemParameters:

<key>InjectKexts</key>
<string>Yes</string>
<key>InjectSystemID</key>
<true/>
<key>NvidiaWeb</key>
<true/>





Update(2016-10-31):

Upgraded Sierra to 10.12.01
Fully working with 3 monitors (left and right vertical 1200x1600, center horizontal 1920x1200)



Special Thanks & Credits:

tonymacx86/MacMan and the tonymacx86 Team
 
Last edited:

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
12,875
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Please check your Newegg links as they don't match your components. TIA.
 
Joined
Jan 22, 2011
Messages
29
Motherboard
toshiba qosmio
CPU
i7
Graphics
nvidia
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
There's been a bios update for that mobo. It's F5f.
 
Joined
Dec 25, 2016
Messages
14
Motherboard
GA-X79S-UP5-WIFI
CPU
E5-1660
Graphics
GTX 1060
I've tried F5f, doesn't allow the installer to continue. Only F4 works for Sierra install with a SSDT in ACPI/patched. F5f SOMETIMES works though once you get past the installer. OSXAptioFix2Drv can kernel panic on F5f.

BTW, I can't really confirm if transfer speeds are USB 3.0 with GenericUSBXHCI. GenericUSBXHCI works with WD USB 3.0 My Passports, but I thought it was incompatible with all USB3 devices when a Startech SATA to USB3 cable wasn't working.

Got the Fresco Logic chip working with a KextsToPatch parameter I found that changes 11001b73 to 10091b73. (Not linking it. Google it)

Also, here's how to fix the audio: https://www.tonymacx86.com/threads/alc898-audio-installation-on-macos-sierra.203057/#post-1336330
 
Last edited:

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
652
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Classic, Color Classic, iBook, iMac, Performa, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
You need to use SMbios def "Mac Pro 6,1" for best performance. Also if you want to use Dual graphics cards.
 
Joined
Dec 25, 2016
Messages
14
Motherboard
GA-X79S-UP5-WIFI
CPU
E5-1660
Graphics
GTX 1060
You need to use SMbios def "Mac Pro 6,1" for best performance. Also if you want to use Dual graphics cards.
Done.

Does this enable use of a R7 250 with the right FakeID?

And how bad is the black screen issue with this system definition?

Edit: I can't disable SIP with my current boot arguments. The fix for graphics for the MacPro6,1 definitions need SIP disabled. Went back to iMac14,2
 
Last edited:

corei3cpu

Banned
Joined
Oct 20, 2015
Messages
652
Motherboard
HP Intel 6300
CPU
Intel i5-3470
Graphics
Nvidia GT 710, Dual HDMI, 1080p
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
Classic, Color Classic, iBook, iMac, Performa, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Take a look at my config files and EFI folder ( config.plist )


I have MacOS Sierra up and working perfectly on my HP z800 with Dual Hex Xeons x5670's ( 12-cores, 24-threads. ).
See this post for my settings, config, build, how-to, and files.
Should work for HP z400, z600, z800
http://www.insanelymac.com/forum/to...tions-os-x-1010x1011x-installation/?p=2335626

My El Capitan to MacOS Sierra procedure
https://www.tonymacx86.com/threads/nvidia-gt-710-2gb-42.204064/page-2#post-1409727


http://www.insanelymac.com/forum/to...tions-os-x-1010x1011x-installation/?p=2343218




HP z600/z800 Install Guide for MacOS Sierra

http://www.insanelymac.com/forum/topic/319386-guide-hp-z800-hackintosh-macos-sierra-10121/?hl= z800



My z800 is running Dual Boot MacOs Sierra / Win-10 and runs fine. Everything works. I have no problems with Sleep/Wake it works fine.
I think it runs better with OS-X than with MS-Windows-10. At least all the apps work in OS-X. Windows-10 has app problems.
I did have a problem when I tried to use NullCPUPowerManagement_v1.0.0d2_tgwbd.kext so I removed it.

Use "DPCImanager app" to add and remove kexts.
https://sourceforge....ts/dpcimanager/

After you add or remove a kexts you need to rebuild the cache. Use DPCImanager to do this.

Here is a list of the Kexts I am using.
On the Boot drive EFI folder
In /EFI/Clover/Kexts/
LegacyAppleAHCIPortIntelICHx.kext
AHCIportinjector.kext
FakeSMC.kexts
IOAHCIBlockStorageInjector.kext
NullCPUPowerManagement.kext

On boot drive in /System/library/extentions/
LegacyAppleAHCIPortIntelICHx.kext
AHCIportinjector.kext
FakeSMC.kexts


Download my Install config and files I used for install below. Should work for HP z800, z600, z400. See Link
https://www.dropbox...._Files.zip?dl=0

For Xeon CPU's use VoodooTSCsync.kext for your appropriate CPU. Place kexts in your Install USB only ( /EFI/Clover/Kext/ ).
https://www.tonymacx...ories/kexts.11/

My Build is basically the same as a 2012 12-core Mac Pro only a PC version:
HP z800 ( dual xeon x5670 hex core, total of 12-cores, 24-threads )
Memory - 48gb DDR3 ECC
CPU Liquid cooled
Hard drives - (4) 2tb and 3tb. storage drives
SSD - (2) 120gb. 2.5"
Graphics - Nvidia GT 610 El Capitan ( For MacOS Sierra you will need an Nvidia GT 630, 710, or 730 or Higher ).
Wifi-ac / bluetooth - Apple Broadcom bcm94360cd PCIE with adapter. ( ebay purchase ).
Audio - Creative labs Audigy 2zs or Behringer UCA202 USB audio device. ( 7.2 Surround sound. )
LG DVD-RW and Bluray burner
Dual displays ( 32-inch and 50-inch TV . 1080p ).
HP PS2 and USB keyboard and mouse.
Webcams - Logitech 610 and HP 310
Speakers - Klipsch and Yamaha AV reciever 7.2

See my Build here:
http://www.insanelym...tion/?p=2335626

Bios setting
Bios version 3.x ( Newest )
Setup default setting
Disable/Hidden - Serial port, Diskette drive, Boot security, NIC wake on lan.

Connect your boot drives / DVD to the Sata controller
Connect your Storage/raid drives to the SAS controller.
You can do this by switching the Sata cable around.

 
Joined
Jun 4, 2013
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello, I have the same motherboard. I had installed osx mountain lion on it a while back. I haven't tried to do anything with it for a while and had moved, recently, I needed to start using it again for work and my office. I stupidly executed clover on it and installed it. I don't mind so much just putting a fresh install on it, but for the life of me i can't figure out how to get sierra to work. Any help would be appreciated. I can get to the apple screen but it never installs, and or i get this ghostbusters symbol after the apple loads up.
 
Top