Contribute
Register

Sidecar

Joined
Jan 23, 2019
Messages
187
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS Z370 HERO X
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon VII
Hello, Everyone

Problem
- SideCar is Not Working

....

You only have the iGPU.
Does it not work in any way, even with the USB cable connection?
You could try updating to 10.15.2 or 10.15.1, if you don't necessarily want the latest version. I do not remember exactly if it was for GM, however around them, there was a release (short duration) in which Sidecar had stopped working.
I don't think that's what you have, but if you don't have any particular contraindications, you can try to update as a first attempt.
 
Joined
Sep 13, 2017
Messages
29
Motherboard
Acer Travelmate P-249-M/5070-Clover
CPU
i3-6006U
Graphics
HD 520, 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
You only have the iGPU.
Does it not work in any way, even with the USB cable connection?
You could try updating to 10.15.2 or 10.15.1, if you don't necessarily want the latest version. I do not remember exactly if it was for GM, however around them, there was a release (short duration) in which Sidecar had stopped working.
I don't think that's what you have, but if you don't have any particular contraindications, you can try to update as a first attempt.

No its not Working

my laptop has only intel HD 520 1536MB graphics
i have GM version maybe!

i will Update my Mac to 10.15.1 and let you know.

Thanks Buddy.
 
Joined
Sep 13, 2017
Messages
29
Motherboard
Acer Travelmate P-249-M/5070-Clover
CPU
i3-6006U
Graphics
HD 520, 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
You only have the iGPU.
Does it not work in any way, even with the USB cable connection?
You could try updating to 10.15.2 or 10.15.1, if you don't necessarily want the latest version. I do not remember exactly if it was for GM, however around them, there was a release (short duration) in which Sidecar had stopped working.
I don't think that's what you have, but if you don't have any particular contraindications, you can try to update as a first attempt.

Hello,

I updated my Mac From GM to 10.15.2
But no luck , still says "No Device"

Thanks.
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,800
Motherboard
ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 5, 2019
Messages
7
Motherboard
GA-EX58-UD3R-1.6-FK
CPU
X5675
Graphics
RX 590
Hello everyone,

Anyone has discovered how to make work Sidecar with a dGPU?

I have an old X58 system with a Westmare Xeon CPU inside, no iGPU (obviously) and a dGPU Radeon x590...

I tried every combination of SMBIOS but no luck. iMac Pro and Mac Pro 7,1 black screen (because of the t2 chip). The rest of options not working because I don't have an iGPU. And I tried the Sidecar Patch method but not working with Catalina 10.15.3

Thanks for your wisdom!!!
 
Joined
Oct 5, 2019
Messages
7
Motherboard
GA-EX58-UD3R-1.6-FK
CPU
X5675
Graphics
RX 590
Well...

No luck. I tried using SMBIOS iMac 19,1 adding in the config.plist shikigva=128.
As result H264 y HEVC are working, DRM on Safari not (is not important for me) and Sidecar shows "Timed Out error"...

I need Sidecar for work and I tried everything but without any progress. Any suggestion???
 
Joined
Aug 6, 2016
Messages
7
Motherboard
H170
CPU
i5 6600
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
ok I’ll try, thanks!

UPDATE: I could connect with the cable, everything works. But as soon as I unplug the iPad Pro from the cable, Sidecar stops to work. No Wifi Sidecar for me and I dont know why :/

UPDATE 2: I have found this in Hackintool 2, take a look at the screenshot....maybe thats the problem?
View attachment 429414

UPDATE 3: Im pretty much convinced that I need to amend the settings of the videocard framebuffer etc. through hackintool, however, Im not that skilled in these things so maybe someone with a working iMac 18,3 SMBIOS with Kaby Lake iGPU can share the screenshots of the settings in Hackintool. Im attaching my screenshots that cause Sidecar to not work on Wifi.

Thanks!


View attachment 429416View attachment 429414View attachment 429417View attachment 429418View attachment 429419View attachment 429420View attachment 429421View attachment 429422
Did you manage to get Sidercar working over Wifi? I have the same problem!
Edit: I am trying this: https://www.tonymacx86.com/threads/...cm94360cd-asrock-fatal1ty-z97x-killer.239277/
 
Last edited:
Joined
Aug 6, 2016
Messages
7
Motherboard
H170
CPU
i5 6600
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
Ok, final UPDATE. Managed to get watch and Sidecar working wirelessly.

I followed the post here https://www.tonymacx86.com/threads/...cm94360cd-asrock-fatal1ty-z97x-killer.239277/ using the instructions from the Apple Helpline, resetting my Bluetooth controller, Caches, signing out of Keychain, resetting the fefault keychain file and just trying to turn off and on the wifi on the Mac. It just started working. Only thing not working is Handoff/Continuity from other devices to the Mac, but that is for another thread.
Hi, I have the same problem. Sidecar works with USB cable but not wirelessly. I have tried to follow the post there but it didn't work. Any idea? Thank you!
 
Joined
Feb 20, 2019
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-X99-UD5
CPU
i7-5930K
Graphics
GTX 760
i have late 2013 macbook pro 11,2 running catalina but can not acces sidecar can anyone help
 
Joined
Aug 6, 2016
Messages
7
Motherboard
H170
CPU
i5 6600
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
Hi, I have the same problem. Sidecar works with USB cable but not wirelessly. I have tried to follow the post there but it didn't work. Any idea? Thank you!
Just got this card. Everything works perfectly... wirelessly
 
Top