Contribute
Register

Short's Beastly Build - i7-4770k - GA-Z87X-UD3H - GTX 770 4GB

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 28, 2014
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi y'all.

I'm having the same freezing issues with this board. Glad I've found this thread, gonna test the bios update today after work. Just let me know this: where can I find the beta releases of the bios? On the Gigabyte website, I could only find the stable releases.

And I'm a little confused: do you think I should go for 10a or 8m?

Thank you in advance.
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,208
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i5-12600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
First, make sure your memory is on the Z87X-UD3H memory verification list. Second, make sure your PSU is Haswell ready/certified. Haswell processors and the 8-series chipsets are very sensitive due to the specifications.
 
Joined
May 19, 2014
Messages
21
Motherboard
My First Hackintosh
CPU
i7 4790k
Graphics
GTX 770 TF
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
This seems like a great build but it is a bit too expensive for me. Would everything still work properly if I downgraded to:

770 2gb
16gb RAM
Be Quiet Pure Power L8 600W
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
943
Motherboard
ASUS Gryphon Z87
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 & RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Apple
Hello ,

I just returned a GA z87mx-d3h due to its freezes even with the latest beta BIOS and trying several things like increasing the volage and manual setting timings. :silent:

So the GA-Z87X-UD3H with the latest BIOS is 100% stable now ?
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
97
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA 1150
CPU
i7 4770k
Graphics
HD 4600
Mac
  1. Mac Pro
Hey Short,

I recently just updated to 10.9.3 so I also had to update the bios. I reset all my bios settings back to the way they were (i think). But now, I cant wake my computer from sleep with my mouse or keyboard but I can by pressing the power button. I used to be able to wake by pressing the keyboard or mouse.

Also, after my computer goes to sleep and I wake it back up I lose all sound and I need to reinstall the ALC898 sound driver in multi beast, then reboot and I have sound.

Thanks,

Any help is appreciated.
 
Joined
Mar 30, 2014
Messages
8
Motherboard
GA Z87 UD3H
CPU
i7 4770K
Graphics
980 ti
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi there,

Does someone has this very specific build with all usb 3 ports working fine (not at usb 2 speed) ?
I still don't understand why mine is locked at usb 2 speed and why I can't boot with external drive plugged in.
 
Joined
Mar 1, 2013
Messages
10
Motherboard
GA-Z97X-UD5H-BK
CPU
Intel i4770k
Graphics
Nvidia 740 SC
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi there,

Does someone has this very specific build with all usb 3 ports working fine (not at usb 2 speed) ?
I still don't understand why mine is locked at usb 2 speed and why I can't boot with external drive plugged in.


you want to make sure that in your BIOS
xHCI Mode, change it to Auto( not Smart-Auto )
xHCI Hand-OFF, change it to Enabled
EHCI Hand-OFF, Change it to Enabled

to make sure your OS recognize them correctly. The link explains the difference and why you ports maybe lock at usb 2 speeds.

http://www.tonymacx86.com/lion-desk...te-uefi-motherboards-xhci-mode-explained.html


as far as not able to boot from external drive. Not all drives are capable and you might want to do some research on the specific drive.
 
Joined
Jun 18, 2014
Messages
61
Motherboard
GA-Z87X-UD3H (Clover)
CPU
i7 4770k
Graphics
Nvidia GTX 770
I have this same built and my BIOS is F8m and I'm getting some random freezes with 10.9.4 anybody with that problem?
 
Joined
Mar 30, 2014
Messages
8
Motherboard
GA Z87 UD3H
CPU
i7 4770K
Graphics
980 ti
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
you want to make sure that in your BIOS
xHCI Mode, change it to Auto( not Smart-Auto )
xHCI Hand-OFF, change it to Enabled
EHCI Hand-OFF, Change it to Enabled

Thank you, I set it like that already and it makes no difference with front or rear usb ports, I'm stuck on chimera loader (something like / and _) when device is connected in usb before an OS is launched.

Maybe I forgot to connect something to the PSU?


as far as not able to boot from external drive. Not all drives are capable and you might want to do some research on the specific drive.
I am not trying to boot from an external drive, it's only a drive for saving my datas and so it stays connected most of the time. When shutting down computer it's still plugged and if I forgot to unplug it when, the computer won't access to chimera bootloader. The strange thing is that the 8gb usb key I used to install Mavericks worked fine (but couldn't tell if it was usb2 or 3 speed).
 
Status
Not open for further replies.
Top