Contribute
Register

Sebinouse's Build : CustoMacMini 2014 - Intel NUC Haswell i5-4250U - El Capitan

Joined
Feb 1, 2015
Messages
16
Motherboard
Intel NUC D34010WYK
CPU
i3
Graphics
Intel HD4400
Mac
MacBook Pro
MaciASL is the app to use to modify your SSDT/DSDT.

For ssdtPRGen.sh (use this link instead of the previous one) just follow the readme or open terminal enter "sh " (with a space at the end), drag&drop ssdtPRGen.sh file in the terminal window and press enter.
Thanks again.

  • I generated the SSDT with the .sh file, with a .dsl extension. Then I opened in MaciASL, hit Compile and saved as SSDT.aml.
  • Copied the new SSDT to EFI/CLOVER/ACPI/patched (removed the old one first)

  • Changed config.plist in EFI/CLOVER/
  • Changed SSDT-3.aml in EFI/CLOVER/ACPI/patched with MaciASL.
  • Rebooted the system and glitches are still happening.

Maybe I did something wrong, I'll do it all again step by step and see how it goes.
 
Joined
Nov 14, 2015
Messages
8
Motherboard
Asus X99-A / Asus UX305CA
CPU
Intel Core i7-6850K / Intel Core M7-6y75
Graphics
Nvidia GTX970 / Intel HD 515
Can you give us more details about your hardware, your BIOS version, your Clover version, etc. ?
Yeah sure:

Hardware:
  • Intel NUC D54250WYK
  • Crucial CT51264BF160BJ 4GB RAM
  • Samsung MZ-MTE120BW

Bios: version 41
Unibeast 6.1.1
Clover v. 2.3k r3320
 
Joined
May 1, 2010
Messages
387
Motherboard
motherboard or system make & model # > See Rules!
CPU
Intel> Need model # > See Rules!
Graphics
Graphics > model # > See Rules!
Mac
Mac mini
Mobile Phone
iOS
Maybe I did something wrong, I'll do it all again step by step and see how it goes.
Attach your files I'll give a look ;)

Hardware:
  • Intel NUC D54250WYK
  • Crucial CT51264BF160BJ 4GB RAM
  • Samsung MZ-MTE120BW
Bios: version 41
Unibeast 6.1.1
Clover v. 2.3k r3320
OK everything is fine ... maybe something is wrong with your installer : can you try the createinstallmedia method ?
 
Joined
Nov 14, 2015
Messages
8
Motherboard
Asus X99-A / Asus UX305CA
CPU
Intel Core i7-6850K / Intel Core M7-6y75
Graphics
Nvidia GTX970 / Intel HD 515
Joined
May 1, 2010
Messages
387
Motherboard
motherboard or system make & model # > See Rules!
CPU
Intel> Need model # > See Rules!
Graphics
Graphics > model # > See Rules!
Mac
Mac mini
Mobile Phone
iOS
Post#2 issue was due to wrong installer.

I would advice to restart from scratch :
1. remove the App from /Applications/ folder
2. download it again from the AppStore
3. format the usb drive : GUID, HFS(+), "USB"
4. use createinstallmedia command (can be veeerry long)
5. install clover on "USB"
6; copy files from latest package (2011 11 01 for the time being)
 
Joined
Nov 22, 2015
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have the same set-up as bomsom and experience the exact glitches. I'm using the config you posted here and the SSDT and SSDT-3 files you checked for him. About This Mac shows 6MB of memory for the graphics card.

Thanks for your help!
 
Joined
May 1, 2010
Messages
387
Motherboard
motherboard or system make & model # > See Rules!
CPU
Intel> Need model # > See Rules!
Graphics
Graphics > model # > See Rules!
Mac
Mac mini
Mobile Phone
iOS
I have the same set-up as bomsom and experience the exact glitches. I'm using the config you posted here and the SSDT and SSDT-3 files you checked for him. About This Mac shows 6MB of memory for the graphics card.

Thanks for your help!
I forgot to tell you to modify your bios settings :

5. BIOS Settings
...
c. Devices > Video.
Set the "IGD Minimum Memory" to 32 Mo
 
Joined
Nov 22, 2015
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I forgot to tell you to modify your bios settings :

5. BIOS Settings
...
c. Devices > Video.
Set the "IGD Minimum Memory" to 32 Mo
No joy, unfortunately. Same issues - should I start looking into these KEXT solutions I see around YouTube for the HD 4400? They seem of mixed success and you're far more knowledgeable.
 
Top