Contribute
Register

Screen Freezes But Some Background Processes Working

Joined
Mar 8, 2012
Messages
15
Motherboard
Gigabyte GA-Z68MX-UD2H
CPU
i5-2500K
Graphics
GT 730
Mac
iMac, MacBook Air
Classic Mac
Plus, SE
Mobile Phone
iOS
I am currently having an issue with my video freezing up after some time.

I first tried messing with different settings in the Energy Saver settings. This seemed to postpone problems, but the inevitable still happened. I experimented to see if it was just a sleep issue, so I set both Computer Sleep and Display Sleep to Never. After some time, even with the computer never sleeping, the computer will come to a complete stand still. There are two failure cases when this happens. In one, the screen is completely frozen with no movement. In the other, the screen is completely frozen, but the mouse is movable. In both cases, when this happens, the computer is completely unresponsive. The weird thing is, my Plex Media Server still functions properly.

I have scoured the forums for a solution and have not been able to come up with a fix.

I have followed this forum with all the different methods.

https://www.tonymacx86.com/threads/...tup-on-z77x-ud5h-ivy-bridge-i5-rx-560.252663/

I have tried the following:
  • config.plist configured as iMac14,2
  • config.plist configured as iMac13,2
  • Shiki.kext
  • Lilu.kext
  • IntelGraphicsFixup.kext
  • FakePCIId.kext
  • FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext
  • shikigva=1 in config.plist
  • tried missing with different darkwake settings but can’t remember all of the different ones I tried
Below is my current Hackintosh build:
  • macOS High Sierra
  • Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3
  • Intel i5 2500K Sandy Bridge HD3000
  • Corsair Vengeance 4 4GB DDR3 RAM
  • UH12LS29 LG BD-ROM CD-ROM DVD-ROM
Any help would be appreciated!
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
23,681
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
I have tried the following:
  • config.plist configured as iMac14,2
  • config.plist configured as iMac13,2
  • Shiki.kext
  • Lilu.kext
  • IntelGraphicsFixup.kext
  • FakePCIId.kext
  • FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext
  • shikigva=1 in config.plist
  • tried missing with different darkwake settings but can’t remember all of the different ones I tried
Shiki.kext is now obsolete as is IntelGraphicsFixup.kext - See https://github.com/acidanthera/Lilu/blob/master/KnownPlugins.md
And https://www.tonymacx86.com/threads/an-idiots-guide-to-lilu-and-its-plug-ins.260063/
 
Top