Contribute
Register

Screen distorted on boot HD5500, UEFI native (no CSM), 1920x1080 HP 450 G2

Status
Not open for further replies.
Joined
May 14, 2013
Messages
38
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Looks fine.

Alright, so this means the suggested fixes didn't work. Not a problem for me, the Yosemite S theme looks fine and I can UEFI boot very quickly.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Alright, so this means the suggested fixes didn't work....

They were not "suggested fixes". They were "something to try". 99% of the things you try don't work.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
If have you a time, can you check for possible improves in my config.plist?

ScreenResolution checks out. Probably one of those things that works for some but not others. Note: If you have "fast boot" in BIOS, make sure it is disabled.

Usually you would choose an ig-platform-id with config.plist/Graphics/ig-platform-id.

Might be a good idea to use a Broadwell SMBIOS instead of Haswell...
 
Joined
May 11, 2015
Messages
261
Motherboard
Dell 7348-Clover
CPU
i7-5500U
Graphics
HD 5500
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
ScreenResolution checks out. Probably one of those things that works for some but not others. Note: If you have "fast boot" in BIOS, make sure it is disabled.

Usually you would choose an ig-platform-id with config.plist/Graphics/ig-platform-id.

Might be a good idea to use a Broadwell SMBIOS instead of Haswell...

removing config.plist/Boot/Legacy
solved screen garbled at login and boot without CSM working!!!

sure, with "CSM disabled"

and

config.plist/GUI/ScreenResolution=1024x768
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
removing config.plist/Boot/Legacy
solved screen garbled at login and boot without CSM working!!!

What did you have it set to before?

Default for UEFI boot without Legacy specified is "LegacyBiosDefault"

Code:
      // Legacy bios protocol
      Prop = GetProperty (DictPointer, "Legacy");
      if (Prop != NULL)  {
        AsciiStrToUnicodeStr (Prop->string, gSettings.LegacyBoot);
      } else if (gFirmwareClover) {
        // default for CLOVER EFI boot
        UnicodeSPrint (gSettings.LegacyBoot, sizeof(gSettings.LegacyBoot), L"PBR");
      } else {
[B]        // default for UEFI boot
        UnicodeSPrint (gSettings.LegacyBoot, sizeof(gSettings.LegacyBoot), L"LegacyBiosDefault");
[/B]      }

The setting really only controls legacy booting though... would not affect booting OS X.

Note:
Code:
static VOID StartLegacy(IN LEGACY_ENTRY *Entry)
{
...  
    if (StrCmp(gSettings.LegacyBoot, L"Apple") != 0) { // not Apple-style LegacyBoot
      //try my LegacyBoot
      switch (Entry->Volume->BootType) {
        case BOOTING_BY_CD:
          Status = bootElTorito(Entry->Volume);
          break;
        case BOOTING_BY_MBR:
          Status = bootMBR(Entry->Volume);
          break;
        case BOOTING_BY_PBR:
          if (StrCmp(gSettings.LegacyBoot, L"LegacyBiosDefault") == 0) {
            Status = bootLegacyBiosDefault(gSettings.LegacyBiosDefaultEntry);
          } else if (StrCmp(gSettings.LegacyBoot, L"PBRtest") == 0) {
            Status = bootPBRtest(Entry->Volume);
          } else {
            // default
            Status = bootPBR(Entry->Volume);
          }
          break;
        default:
          break;
      }

You might want to verify your conclusions.
 
Status
Not open for further replies.
Top