Contribute
Register

RX 580 and Mojave Upgrade to ASUS Z170 Deluxe Skylake System

Joined
Jul 16, 2011
Messages
47
Motherboard
Asus Z170 Deluxe
CPU
i7 6700K
Graphics
GTX 680
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
I have a very strange problem. Maybe you can give me some advice. System Boots without problem but I get stuck on the Black screen when I try to access the BIOS. MoBo gives me A9 Code. And always I have to CMOS reset to access to the BIOS. After access the BIOS and make the necessary settings for Hackintosh, I try to enter the BIOS again and it stack again on the black screen.
System Specs: Rx 580, Asus Z170 deluxe (3801) i7-6700k. Monitör connect DP <-> DP.
 
Joined
Feb 27, 2013
Messages
32
Motherboard
ASUS X99 EWS
CPU
5960X
Graphics
AMD RX580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I had the same problem. I solve it flashing back the BIOS. (You will need to rewrite your settings.)
Let me know if it works for you.
 
Joined
Mar 13, 2017
Messages
31
Motherboard
ASUS Z170-Deluxe
CPU
i7-6700k
Graphics
RX 580
Mobile Phone
iOS
Tried to updated to Catalina tonight... getting the apple logo with the loading bar stuck with very little progress... any ideas? I've read about creating a SSDT-EC.aml... I'll do more research tomorrow... so far I've tried...

Download new Kexts, put them on my Desktop and used Kext Beast to load them to L/E
  • AirportBrcmFixup.kext (2.0.6)
  • AppleALC.kext (1.4.7)
  • IntelMausiEthernet.kext (2.5.0)
  • Lilu.kext (1.4.2)
  • USBInjectAll.kext (0.7.3)
  • WhateverGreen.kext (1.3.7)
Downloaded and installed Clover v2.5k_r5102 UEFI
Ran the Catalina Update right from the built in Mac installer, restarted the first time and got stuck on the apple logo white loading bar.
 
Last edited:
Joined
Jul 18, 2016
Messages
57
Motherboard
Asus Z-170 Deluxe
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
iOS
Tried to updated to Catalina tonight... getting the apple logo with the loading bar stuck with very little progress... any ideas? I've read about creating a SSDT-EC.aml... I'll do more research tomorrow... so far I've tried...

Download new Kexts, put them on my Desktop and used Kext Beast to load them to L/E
  • AirportBrcmFixup.kext (2.0.6)
  • AppleALC.kext (1.4.7)
  • IntelMausiEthernet.kext (2.5.0)
  • Lilu.kext (1.4.2)
  • USBInjectAll.kext (0.7.3)
  • WhateverGreen.kext (1.3.7)
Downloaded and installed Clover v2.5k_r5102 UEFI
Ran the Catalina Update right from the built in Mac installer, restarted the first time and got stuck on the apple logo white loading bar.
You should move the kexts to Clover/Kexts/Other folder and run Kext Utility.
 
Joined
Mar 13, 2017
Messages
31
Motherboard
ASUS Z170-Deluxe
CPU
i7-6700k
Graphics
RX 580
Mobile Phone
iOS
Tried to updated to Catalina tonight... getting the apple logo with the loading bar stuck with very little progress... any ideas? I've read about creating a SSDT-EC.aml... I'll do more research tomorrow... so far I've tried...

Download new Kexts, put them on my Desktop and used Kext Beast to load them to L/E
  • AirportBrcmFixup.kext (2.0.6)
  • AppleALC.kext (1.4.7)
  • IntelMausiEthernet.kext (2.5.0)
  • Lilu.kext (1.4.2)
  • USBInjectAll.kext (0.7.3)
  • WhateverGreen.kext (1.3.7)
Downloaded and installed Clover v2.5k_r5102 UEFI
Ran the Catalina Update right from the built in Mac installer, restarted the first time and got stuck on the apple logo white loading bar.
Just got everything solved... I did the above steps along with the following:

  • Use Clover Configurator to Mount the EFI Partition, Open config.plist and add the following
    • ACPI > Patches > Comment "change EC0 to EC" | Find "4543305F" | Replace "45435F5F
  • Move SSDT-USBX.aml to EFI/Clover/ACPI/Patched
  • launched the updater dowloaded from the Apple store and followed the prompts
  • Checked all the USB ports, Everything seems to be working as it should, I'll report back if I find anything out of place
Screen Shot 2020-03-31 at 9.07.22 AM.png
 

Attachments

Joined
Jul 18, 2016
Messages
57
Motherboard
Asus Z-170 Deluxe
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
iOS
Top