Contribute
Register

Solved > RX 560 very high fan speed after wake from sleep on 10.14.4 (solved by 10.14.5 beta 2)

Joined
Oct 26, 2013
Messages
930
Motherboard
MSI B250M PRO-VHD
CPU
i3-7100
Graphics
RX 570
This is very interesting @shuhung!! do you have any idea what could be different in one motherboard vs another? I assume your EFI folder is different for each. Any difference there that could affect this?

I will review your EFI folder you posted earlier and I will report back my findings.
Previously, use mini ITX board for test, mini ITX always has better power consumption.

Same result as your, GPU idle clock round 900 to 1000 MHz, tested with dual PCIE x 16 mobo, RX570 attached to 2nd slot.
401740


If attached to PCIE x16 1st slot, GPU core idle frequency round 400 to 500 MHz
 
Joined
Feb 8, 2017
Messages
20
Motherboard
ASRock X99E-ITX Micro ITX
CPU
i7-5820K
Graphics
RX 570
@shuhung which ITX board? I'm using a Asrock X99E-ITX

Trying in 10.14.5 beta 3 with the iMacPro1,1 SMBIOS, noAGPM.kext and "disable AGDP" kext patch, clock still does not go below 1000mhz :/
 
Joined
Jan 4, 2015
Messages
153
Motherboard
GA Z97X-UD3H
CPU
i7 4790
Graphics
RX 580
Thank you for this.
Do you have a single monitor or multiple? How is it (are they) connected? DP? HDMI? DVI?
Two Acer displays, one DVI to the DVI port on the RX560 and the other with a DVI to HDMI cable.

Testing with the RX580 (exact same purple lines) two DVI cables with DP adapters (passive).
 
Joined
Oct 26, 2013
Messages
930
Motherboard
MSI B250M PRO-VHD
CPU
i3-7100
Graphics
RX 570
@shuhung which ITX board? I'm using a Asrock X99E-ITX

Trying in 10.14.5 beta 3 with the iMacPro1,1 SMBIOS, noAGPM.kext and "disable AGDP" kext patch, clock still does not go below 1000mhz :/
Different mobos get different results, seems to be caused by mobo BIOS or custom DSDT/SSDT.
 
Joined
May 11, 2014
Messages
88
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-G Gaming (WIFI-AC)
CPU
Intel i5-8600K
Graphics
Radeon RX580 8G - 1920x1200
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Ok, I can also confirm that as I am now running 10.14.5 beta 4, the problem is solved :)
I confirmed this is fixed with 10.14.5 Beta 4 on my system as well.
 
Joined
Jul 3, 2015
Messages
63
Motherboard
Asus SABERTOOTH Z97 MARK S
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 570
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
This is closed as fixed in 10.14.5 but I'm facing the exact problem with this version of MacOS.

I get following error as mentioned in this thread:
Code:
2019-07-07 11:46:43.544665-0700 0x688      Default     0x0                  0      0    kernel: (AMDFramebuffer) CRITICAL ERROR : VUPDATE interrupt has not been generated in time!
Does anyone know how to fix this?
 
Top