Contribute
Register

[Release] Hackintool v3.x.x

Joined
Aug 31, 2018
Messages
1,435
Motherboard
Asus ROG Strix Z390 I-Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. 512K
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Is the rename being successfully added to your config.plist? If so it could be that PEGP is being renamed to GFX0. I don't think it will rename twice but I'm not sure?

From my config.plist:

Code:
            <array>
                <dict>
                    <key>Comment</key>
                    <string>Rename EC0 to EC (USB Power)</string>
                    <key>Disabled</key>
                    <false/>
                    <key>Find</key>
                    <data>
                    RUMw
                    </data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>
                    RUM=
                    </data>
                </dict>
                <dict>
                    <key>Comment</key>
                    <string>Rename GFX0 to IGPU (Graphics)</string>
                    <key>Disabled</key>
                    <false/>
                    <key>Find</key>
                    <data>
                    R0ZYMA==
                    </data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>
                    SUdQVQ==
                    </data>
                </dict>
                <dict>
                    <key>Comment</key>
                    <string>Rename SAT0 to SATA (Disk)</string>
                    <key>Disabled</key>
                    <false/>
                    <key>Find</key>
                    <data>
                    U0FUMA==
                    </data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>
                    U0FUQQ==
                    </data>
                </dict>
            </array>
 
Joined
Aug 31, 2018
Messages
1,435
Motherboard
Asus ROG Strix Z390 I-Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. 512K
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
So why this? Is it messing anything up?

396289


Also when I run Hackintools again it still says I need the rename.

396290


It's as if it isn't working.
 
Joined
Jun 20, 2014
Messages
1,015
Motherboard
Gigabyte Aero 15X v8-BK4K4P
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 / GTX 1070
It's as if it isn't working.
Hackintool only highlights what it finds in IORegistry. It doesn't evaluate if you need the rename or not. My guess is you shouldn't worry about it.
 
Joined
Aug 31, 2018
Messages
1,435
Motherboard
Asus ROG Strix Z390 I-Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. 512K
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hackintool only highlights what it finds in IORegistry. It doesn't evaluate if you need the rename or not. My guess is you shouldn't worry about it.

Seems to run fine. I do have 1 rename to IGPU and I think it's the issue you pointed out before:

396291


Is that the problem? Am I better off just removing the patch altogether seeing as it's changing the wrong thing and not fixing the other one?
 
Last edited:
Joined
Aug 31, 2018
Messages
1,435
Motherboard
Asus ROG Strix Z390 I-Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. 512K
  2. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
@headkaze Is there any way you can detect the framebuffer automatically or at least prompt the user to select or even just confirm it on startup? Even being able to set it as preference would be great.

I can't tell you how many times I have to tell people to do it when helping them diagnose issues.

Cheers!
 
Joined
Nov 19, 2011
Messages
159
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X Gaming G1-F22j-OC 0.6.8
CPU
i7-6700K
Graphics
HD 530/Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Latest version 2.1.9 is not showing or reading Framebuffer patched settings in connections tab when I select apply current patches under the patch menu in Mac OS 10.13.6. In early versions I can read the patched Framebuffer. Is this a bug?
 
Joined
Jan 9, 2016
Messages
97
Motherboard
ASUS Z270 Tuf Mark 1
CPU
i7-7700K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Screenshot 2019-03-31 at 8.07.01 PM.pngScreenshot 2019-03-31 at 8.06.21 PM.png

Why i am getting this?
 
Top