Contribute
Register

[Release] Hackintool v3.x.x

Joined
Jun 20, 2014
Messages
1,022
Motherboard
Gigabyte Aero 15X v8-BK4K4P
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 / GTX 1070
Hackintool v2.6.5 Released
- Improved BT hardware detection (when installed) and will show if FW Loaded (if using BrcmPatchRAM)
 
Last edited:
Joined
Dec 19, 2016
Messages
87
Motherboard
ASUS ROG MAXIMUS X HERO Z370
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Hackintool v2.6.5 Released
- Improved BT hardware detection (when installed) and will show if FW Loaded
My Bluetooth device now shows up but FW Loaded is un-ticked. What am I missing by this and how would I get it loaded?
 
Joined
Jun 20, 2014
Messages
1,022
Motherboard
Gigabyte Aero 15X v8-BK4K4P
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 / GTX 1070
My Bluetooth device now shows up but FW Loaded is un-ticked. What am I missing by this and how would I get it loaded?
It only matters if you use BrcmPatchRAM.
 
Joined
May 31, 2019
Messages
4
Motherboard
Clevo W740SU-Clover
CPU
i7-4750HQ / HM87
Graphics
Iris Pro 5200, 1920x1080
Hey !

I have a problem with my HDMI and Mini-DP...
As soon as both are connected it crash and reboot.

I tried to use your software and had the both external screen working but the internal was shaking like Beyonce...
Any help ? :)
 
Joined
May 5, 2017
Messages
377
Motherboard
HP 8300 CMT
CPU
i7-3770
Graphics
RX 560
Mac
MacBook Pro
I have searched bit admit I have not read all 100+ pages, but I hope my question is straightforward. What is the correct way to use the bootloader tab?

I run an HP8300 and it has onboard HD4000 and I have just upgraded to an RX560 as well. I have updated to latest Clover/Lilu/Whatevergreen.

My previous setup had change GFX0 to IGPU and change PEGP to GFX0 in Clover > ACPI. As per another thread I have disabled those in order to let Whatevergreen do its automagic.

Installing WhatEverGreen should take care of renaming all of the required ACPI identities for us so if you have any of the following Clover ACPI Fixes/Renames in your config.plist you should remove or disable them:-
  • Change/Rename GFX0 to IGPU
  • Change/Rename PEG0 to GFX0
  • Change/Rename HECI to IMEI
However when I look in the Hackintool > Bootloader section I see a tick next to change GFX0 to IGPU but nothing next to any other options. Is this correct?

412691


If I look in PCI section I see that display controller is set as IGPU but my RX560 is set as PEG0.GFX0. Is this correct?

412692

I have not created a patch yet but it appears that the correct framebuffer (0x01620007) has already been selected?

412693

Thanks in advance and of course let us know if other information is required to help troubleshooting. Hackintool looks an awesome tool and I am looking forward as to how to use it further.
 

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,837
Motherboard
ASRock-Z97 EX6
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
Vega 64LC + HD4600
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
My previous setup had change GFX0 to IGPU and change PEGP to GFX0 in Clover > ACPI. As per another thread I have disabled those in order to let Whatevergreen do its automagic.

@phrozenpenguin,

As you can see by examining your PCI list, WhatEverGreen is working just fine as the IGPU is named "IGPU" and the dGPU is named "PEG0.GFX0" which is correct.

However when I look in the Hackintool > Bootloader section I see a tick next to change GFX0 to IGPU but nothing next to any other options.

I'm not sure why Hackintool is doing that ... it should not as your display devices are named correctly, it's possible that Hackintool does not take in to account that WhatEverGreen renames the ACPI display devices and it only looks for the manual renames by parsing the config.plist.

Maybe @headkaze can confirm if this is the case ?

To answer your question you do not need to apply the renames in your config.plist as WhatEverGreen is already renaming the devices for you and you can go ahead and generate the patch code.

Cheers
Jay
 
Last edited:

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
3,837
Motherboard
ASRock-Z97 EX6
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
Vega 64LC + HD4600
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
The tick is there because it detects the GFX0 in IORegistry. If it's an nVidia or AMD card it will incorrectly suggest the GFX0 to IGPU rename. Next release will fix this.

@headkaze,

Thanks for the confirmation buddy.

Cheers
Jay
 
Top