Contribute
Register

[Release] Hackintool v1.8.7

Joined
Feb 11, 2012
Messages
67
Motherboard
MSI GL72M 7RDX
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630
Mac
iMac
Classic Mac
SE
Mobile Phone
iOS
I was following the USB patching instructions and ran across some weirdness with USB3. I couldn't actually get the USB3 device to be recognized when I plugged it in during that step. I skipped over it and moved on, but I feel like there's still some weirdness going on. I'm going to redo the instructions to make sure I didn't mess something up. Figured it out. I had disabled the KextsToPatch 15 to 24 port and PMHeart patches previously. I think in the instructions that should be mentioned, as I've clearly shown it to not be idiot-proof.

Also with the latest version 1.8.2, I couldn't actually export a config.plist out of the app, whereas I could previously using 1.7.8. Seems like a bug. I'm using 10.3.6.
 
Last edited:
Joined
Jul 23, 2012
Messages
339
Motherboard
Asus Z390-A
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Is there anything special to do to enable resolutions above 1080p?
I'm on HD 4600 on a 4K monitor via DP but cannot get more that 1080p.
Everything went smoothly with Hackingtool. I even increased VRAM to 2GB.

Thoughts?

Best,
-a-
 
Joined
Apr 23, 2015
Messages
64
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD3H
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
@dgs57,

Thats really strange, I have Z97 Motherboard with i7 4790K CPU and have no issues, there is not much difference between my Haswell system and yours except i'm now running a Vega 64 dGPU. However before the Vega 64 I was running a Nvidia GTX 980 Ti and the system still had no issues with hardware encode/decode so I don't think your dGPU has anything to do with it.

I'll fire up my Haswell system and do a compare to your Clover config and see if i can spot anything, i'm using my laptop away from home right now so won't be able to do it until later ....

Cheers
Jay

Update: I actually have a copy of the EF folder from my Haswell System on my laptop so I checked for any differences in config.plist .. the only things I have enabled which you don't is FixRegions and FixMutex :-

View attachment 385816

Don't know if that will help but worth a shot.

You are also missing a critical SSDT Hot-Patch that spoofs Darwin as Windows 2015 copy the attached file into /EFI/Clover/ACPI/patched .. it might help.

Thats about all I can really suggest ....

Cheers
Jay
Hi Jay,
I made the changes that you had advised me but unfortunately without any positive result: always no acceleration.
thank you
dgs57
 

Attachments

jaymonkey

Moderator
Joined
Aug 27, 2011
Messages
2,269
Motherboard
ASRock-Z97 EX6
CPU
i7-4790K O/C @ 4.8GHz
Graphics
Vega 64LC + HD4600
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hi Jay, I made the changes that you had advised me but unfortunately without any positive result: always no acceleration.

@dgs57,

I don't think there is anything wrong with your system configuration, everything looks good.

The Output from VDADecoderCheck would seem to indicate that anther process has taken exclusive control of AppleGVA and is not releasing it back to the system.

You might be able to find out which process it is using Activity Monitor, Select the Memory tab and sort the list by ascending names (A-Z), find the file called adprivacyd, double click on it and then select the Open Files and Ports tab.

Copy the output and post it here ...

Cheers
Jay
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
7,401
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Hi Jay,
I made the changes that you had advised me but unfortunately without any positive result: always no acceleration.
thank you
dgs57
This image indicates you may have a corrupt AppleGVA.framework file.
386724

Try getting a clean one from the macOS installer and replace the one in /System/Library/PrivateFrameworks/.

Follow instructions here.
 
Joined
Apr 23, 2015
Messages
64
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD3H
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
This image indicates you may have a corrupt AppleGVA.framework file.
View attachment 386724

Try getting a clean one from the macOS installer and replace the one in /System/Library/PrivateFrameworks/.

Follow instructions here.
Jay Hello, hello Pastrychef,
I did everything you suggested to do but unfortunately the result is always the same: no acceleration.
in summary:
  • In Activity Monitor I did not find the "adprivacyd" file
  • I deleted and restored the new AppleGVA file in PrivateFrameworks
  • I gave the following commands from the terminal: cd / System / Library / PrivateFrameworks /
sudo codesign --deep -fs - AppleGVA.framework
sudo chown -R root: wheel AppleGVA.framework.
  • I set Shikivga = 9 in Clover / boot
  • I tried to add change GFX0 to IGPU in Clover / acpi
  • I tried to change the values of AAPL, ig-platform-id
everything works perfectly except VideoProc which returns N / A and VDADecodercheker the error -12473
 

Attachments

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
7,401
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Jay Hello, hello Pastrychef,
I did everything you suggested to do but unfortunately the result is always the same: no acceleration.
in summary:
  • In Activity Monitor I did not find the "adprivacyd" file
  • I deleted and restored the new AppleGVA file in PrivateFrameworks
  • I gave the following commands from the terminal: cd / System / Library / PrivateFrameworks /
sudo codesign --deep -fs - AppleGVA.framework
sudo chown -R root: wheel AppleGVA.framework.
  • I set Shikivga = 9 in Clover / boot
  • I tried to add change GFX0 to IGPU in Clover / acpi
  • I tried to change the values of AAPL, ig-platform-id
everything works perfectly except VideoProc which returns N / A and VDADecodercheker the error -12473
Have you tried without the shikigva=9 or with shikigva=60?
 
Joined
Apr 23, 2015
Messages
64
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD3H
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I tried with shikigva = 9
I have to try with shikigva = 60?
I tried right now with shikigva = 60 and finally VDADecodederChecker shows that acceleration works while VideoProc does not.
What does this mean? It's all OK? or do we still have to change something?
thank you
 

Attachments

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
7,401
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
I tried right now with shikigva = 60 and finally VDADecodederChecker shows that acceleration works while VideoProc does not.
What does this mean? It's all OK? or do we still have to change something?
thank you
Did you click on the circular arrows to refresh VideoProc?

386931
 
Top