Reinstalling Lion over Lion

Discussion in 'Lion Desktop Support' started by SeePlanet, Jul 19, 2012.

  1. SeePlanet

    SeePlanet

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    24
    Mobo:
    Gigabyte Z68XP-UD5
    CPU:
    Intel Core i7-2700K
    Graphics:
    GIGABYTE ATI Radeon HD6870
    Jul 19, 2012 at 7:10 PM #1
    SeePlanet

    SeePlanet

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    24
    Mobo:
    Gigabyte Z68XP-UD5
    CPU:
    Intel Core i7-2700K
    Graphics:
    GIGABYTE ATI Radeon HD6870
    Well after struggling 3 hours trying to fix my font database, I've decided to reinstall Lion. I am 90% sure that if I do that, I won't lose my home directory, apps, and settings, and it will just install the system over again. But I thought I would ask the TonyMac brain first.

    I'll do a CCC backup of course, but I should be ok with installing the new system right?

    Do I lose my custom ktexts? Any quick install advice?

    Thanks!
     
  2. SeePlanet

    SeePlanet

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    24
    Mobo:
    Gigabyte Z68XP-UD5
    CPU:
    Intel Core i7-2700K
    Graphics:
    GIGABYTE ATI Radeon HD6870
    Jul 19, 2012 at 7:57 PM #2
    SeePlanet

    SeePlanet

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    24
    Mobo:
    Gigabyte Z68XP-UD5
    CPU:
    Intel Core i7-2700K
    Graphics:
    GIGABYTE ATI Radeon HD6870
    what problems did you have?
     
  3. Gen_

    Gen_

    Joined:
    May 19, 2012
    Messages:
    26
    Mobo:
    x79-UP4
    CPU:
    3930k
    Graphics:
    550ti
    Mac:
    Mac mini
    Jul 19, 2012 at 9:22 PM #3
    Gen_

    Gen_

    Joined:
    May 19, 2012
    Messages:
    26
    Mobo:
    x79-UP4
    CPU:
    3930k
    Graphics:
    550ti
    Mac:
    Mac mini
    Well I'm just about to post a thread on having a problem with FakeSMC version mismatches due to this. I updated to 10.7.4 from a fully functional 7.2 and it KP'd on boot (IOUSB issues). I pulled out my discs and reinstalled over and now I get a FakeSMC version mismatch (expected 4.20) and no kexts will load. :?

    I'm scouring the net for a FakeSMC 4.2.0 standalone as I can't connect the drive to my Mac and the multibeast pkg wont unpack in windows (for me to transmac copy it on to the drive).

    I would recommend grabbing all the important data incase it pulls the same. Maybe it would even be better to delete the system and library folders in your root drive before installing over in you've ever used software update.
     

Share This Page