Contribute
Register

Really Slow Boot with Fast Components.

Joined
Dec 30, 2018
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z170X Ultra Gaming
CPU
i7-7700
Graphics
Vega 56
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hello there guys,
Newbie here again.
After messing up with windows partition size on the same disk as macOS, i decided to buy another disk to install separately Mojave.
I went for a NVME samsung 970. My surprise is that after getting the installation done and installing the kexts for the VEGA56, i think there might be some conflict with Extensions, or some sort of incompatibility in the clover folder, because it takes me 2-3 minutes to boot the complete system (including the time after inserting passcode for my account).
It is incredibly slow as i remember my first install (1 month ago) with a normal Samsung SSD 850 would boot really fast.
Not as fast as windows which is ready after 3 seconds, but considerably faster than now.

I'm using Mojave 10.14.3 (iMac 18.1) and i attach some files that might help you supporting me.
I could definitely use some tips on this, but I still couldn't get all the knowledge to program/code or understand much about customized installation skills.

Thanks in advance.
Sam
 

Attachments

Last edited:
Joined
Mar 4, 2014
Messages
357
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i5 9400F
Graphics
RX 580
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Use the problem reporting tool from HERE to generate proper problem reporting files and attach
 
Joined
Dec 30, 2018
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z170X Ultra Gaming
CPU
i7-7700
Graphics
Vega 56
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Use the problem reporting tool from HERE to generate proper problem reporting files and attach
Here it is. I hope i did it right.
Don't know if it was my impression, but since i clicked F2 and F4 the boot seemed to be faster.
Anyway, any tip would be greatly appreciated on how to enhance my system or clarify some mistakes i might be unconsciously doing.

Thanks @Humanate @RehabMan @black.dragon74 and all the active and supportive members of this impressive community.

Cheers, Sam
 

Attachments

Last edited:
Joined
Mar 4, 2014
Messages
357
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i5 9400F
Graphics
RX 580
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Have a look at this thread , user had similar issues with Samsung Evo 960 NVME drive. Probably best to post on that thread for help, generate prob reporting files again and attach there. Hope you get it sorted
 
Joined
Dec 30, 2018
Messages
12
Motherboard
Gigabyte Z170X Ultra Gaming
CPU
i7-7700
Graphics
Vega 56
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Have a look at this thread , user had similar issues with Samsung Evo 960 NVME drive. Probably best to post on that thread for help, generate prob reporting files again and attach there. Hope you get it sorted
Thanks dear Humanate.
I hope someone will still be following that threat.
I tested some stuff they suggested, but it didn't change a thing.

Thanks again
 
Top