Contribute
Register

[README] Common (some unsolved) Problems in 10.12 Sierra

vbo

Joined
Jul 13, 2014
Messages
299
Just another datapoint to say the modified patches in post #939 worked for me too on 10.12.4 with my haswell laptop. No lag after sleep/login and mini-dp out working with sound.

I actually did the in place update from trusty 10.11.6 to 10.12.4 and everything works fine after doing the fixes recommended in post #1 and pulling some of the patches from RehabMan's u430/config sample repos. As always, thanks to RehabMan and the whole community for the kext dev, patches, and documentation in threads like this one.
 
Joined
Apr 18, 2017
Messages
38
Motherboard
HP Probook 450 G1
CPU
Intel Core i5 4200M
Graphics
Intel HD4600
Help me, what do I open and edit these patchs. I began to meet lags when login. My Cpu is Haswell.
 
Joined
Apr 18, 2017
Messages
38
Motherboard
HP Probook 450 G1
CPU
Intel Core i5 4200M
Graphics
Intel HD4600
Help me, what do I open and edit these patchs. I began to meet lags when login. My Cpu is Haswell.

Sorry, I already fix this problem.
 
Joined
Jan 9, 2011
Messages
7
Motherboard
HP 184-TU (clover)
CPU
Core i3 5th Gen
Graphics
Intel HD 5500, 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I have managed to install Sierra on my HP AC-184-TU Laptop with HD5500. I am using rehabman's config.plist for HD5500 and successfully managed to install the OS. After installation I CAN boot into it only under safe mode. Otherwise I get kernel panic when trying to boot with the clover installer USB, as shown on the screen. Attaching my USB EFI folder. Can someone help me?
 

Attachments

  • 20170424_163303.jpg
    20170424_163303.jpg
    4.6 MB · Views: 77
  • EFI.zip
    4.7 MB · Views: 55

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
21,539
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I have managed to install Sierra on my HP AC-184-TU Laptop with HD5500. I am using rehabman's config.plist for HD5500 and successfully managed to install the OS. After installation I CAN boot into it only under safe mode. Otherwise I get kernel panic when trying to boot with the clover installer USB, as shown on the screen. Attaching my USB EFI folder. Can someone help me?
that has to do with incorrectly set DVMT-prealloc can you change that in your BIOS to 96mb or higher? 64mb may work
 
Joined
Jan 9, 2011
Messages
7
Motherboard
HP 184-TU (clover)
CPU
Core i3 5th Gen
Graphics
Intel HD 5500, 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
that has to do with incorrectly set DVMT-prealloc can you change that in your BIOS to 96mb or higher? 64mb may work
My DVMT is 192 MB (checked from windows).
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
21,539
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
My DVMT is 192 MB (checked from windows).
windows is not the best way to check that (it is written in the clover guide)
 
Joined
Jan 9, 2011
Messages
7
Motherboard
HP 184-TU (clover)
CPU
Core i3 5th Gen
Graphics
Intel HD 5500, 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
windows is not the best way to check that (it is written in the clover guide)
I am using a patched AppleIntelBDWGraphicsFramebuffer kext and using "inject ig-platform-id" method to get over the stolen memory problem. Is this not supposed to work?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
21,539
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Top