Contribute
Register

[README] Common (some unsolved) Problems in 10.12 Sierra

Joined
Jan 7, 2016
Messages
65
Motherboard
Asus Rog Strix GL503VS
CPU
i7-7700HQ/HM175
Graphics
GTX 1070, 1920x1080
Mobile Phone
  1. Android
Oh, thank you very much! :)
 
Joined
Nov 3, 2013
Messages
107
Motherboard
Dell Inspiron 7567
CPU
Intel i7 7700HQ
Graphics
Intel 630 + NVIDIA 1050TI
Hey @RehabMan, I know you usually don't look at Sierra beta releases but on 10.12.4 beta 2, do you have an issue when booting where Mac is really laggy? When the PC first boots the transition animation from the Apple logo to the Desktop lags a lot and if you look at the time in the upper-right corner, the seconds will jump by 2 instead of the regular 1 second. Also if you try to move the mouse, it will lag as well. After 20-30 seconds, the lag is gone, but wondering if you have the lag on your PC when your tried the newest beta? I will try Beta 3 to see if it fixes the issue but wanted to ask the question for anyone who tried the betas.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,624
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hey @RehabMan, I know you usually don't look at Sierra beta releases but on 10.12.4 beta 2, do you have an issue when booting where Mac is really laggy? When the PC first boots the transition animation from the Apple logo to the Desktop lags a lot and if you look at the time in the upper-right corner, the seconds will jump by 2 instead of the regular 1 second. Also if you try to move the mouse, it will lag as well. After 20-30 seconds, the lag is gone, but wondering if you have the lag on your PC when your tried the newest beta? I will try Beta 3 to see if it fixes the issue but wanted to ask the question for anyone who tried the betas.

Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Nov 3, 2013
Messages
107
Motherboard
Dell Inspiron 7567
CPU
Intel i7 7700HQ
Graphics
Intel 630 + NVIDIA 1050TI

Ok here is my file. Keep in mind my config.plist attached, I removed the serial number mentioned in SMBIOS. Also originally I did use MacBookPro11,1 SMBIOS and just switched to 11,5 to see if it fixed the lag which it did not. Also if you look in my kexts, I have Shiki and AppleALC, but I did try removing those to see if it was causing the issue but it didn't. Lastly, IntelBacklight.kext no longer allows adjustment of Brightness which it did before upgrading to the beta. I am thinking it might be due to NightMode that Apple introduced in this beta.
 

Attachments

  • RehabMan.zip
    4.5 MB · Views: 73
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,624
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Ok here is my file. Keep in mind my config.plist attached, I removed the serial number mentioned in SMBIOS. Also originally I did use MacBookPro11,1 SMBIOS and just switched to 11,5 to see if it fixed the lag which it did not. Also if you look in my kexts, I have Shiki and AppleALC, but I did try removing those to see if it was causing the issue but it didn't. Lastly, IntelBacklight.kext no longer allows adjustment of Brightness which it did before upgrading to the beta. I am thinking it might be due to NightMode that Apple introduced in this beta.

Use MacBookPro11,1... make sure you change the board-id too.
All kexts you need should be installed to the system volume (kext injection is only for the installer and recovery partition).
I don't use Shiki.kext nor AppleALC.kext in my guide (you seem to have files from my Envy guide).
Also, I don't use SoundFlower either.
And I don't know what the uncommented patch for AppleHDA does (it is in your config.plist, Find=<41c60600 488bbb68>).

IntelBacklight.kext still works, but no longer with the system provided facilities (not working brightness keys, and SysPrefs->Displays... still works with Brightness by bergdesign). I'll look into the details of why later.
 
Joined
Nov 3, 2013
Messages
107
Motherboard
Dell Inspiron 7567
CPU
Intel i7 7700HQ
Graphics
Intel 630 + NVIDIA 1050TI
Use MacBookPro11,1... make sure you change the board-id too.
All kexts you need should be installed to the system volume (kext injection is only for the installer and recovery partition).
I don't use Shiki.kext nor AppleALC.kext in my guide (you seem to have files from my Envy guide).
Also, I don't use SoundFlower either.
And I don't know what the uncommented patch for AppleHDA does (it is in your config.plist, Find=<41c60600 488bbb68>).

IntelBacklight.kext still works, but no longer with the system provided facilities (not working brightness keys, and SysPrefs->Displays... still works with Brightness by bergdesign). I'll look into the details of why later.

Ok I will go back to MacBookPro11,1. The uncommented patch for AppleHDA I find fixes headphone switching for my Envy j-070. I got it from AppleALC for the IDT92HD91BXX. You mentioned SoundFlower, I don't recall that listed, what is it?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,624
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Ok I will go back to MacBookPro11,1. The uncommented patch for AppleHDA I find fixes headphone switching for my Envy j-070. I got it from AppleALC for the IDT92HD91BXX.

What do you mean by "fixes headphone switching"? Specifics?

You mentioned SoundFlower, I don't recall that listed, what is it?

It is something you installed (and forgot you installed it?).
It is shown in your ioreg.
 
Joined
Nov 3, 2013
Messages
107
Motherboard
Dell Inspiron 7567
CPU
Intel i7 7700HQ
Graphics
Intel 630 + NVIDIA 1050TI
What do you mean by "fixes headphone switching"? Specifics?



It is something you installed (and forgot you installed it?).
It is shown in your ioreg.

Oh maybe it's EqMac. I installed it to have an equalizer for Mac so maybe it uses SoundFlower. Everything else I used your Envy guide and just made some slight changes. The headphone switching issue when you plug in headphones and the Mac still shows "Internal Speakers". I first thought it was a placebo effect, but ever since I applied that patch, headphone switching is working like it should. By the way, I went back to the proper MacBookPro11,1 and copied all of my kexts to your default location of /Library/Extensions and the lag when booting into Mac is still there even on 10.12.4 beta 3.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,624
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
By the way, I went back to the proper MacBookPro11,1 and copied all of my kexts to your default location of /Library/Extensions and the lag when booting into Mac is still there even on 10.12.4 beta 3.

Probably a new problem then. Or something related to what you have installed...

You could try a fresh install for comparison...
You could also try MacBookAir6,2.
 
Top