Contribute
Register

[READ ME FIRST!] Graphics Setup & Troubleshooting

Joined
Mar 7, 2016
Messages
49
Motherboard
GA-X99-UD4P
CPU
E5 1650 v3
Graphics
GV-N970G1 GAMING-4GD
Mac
MacBook Pro
It's been very hassle to upgrade my card from GTX 970 to Zotac GTX 1070. With fresh 10.13.6 (17G65) Install still getting boot loop from the drive.

While booting from the USB to the High Sierra drive, the Nvidia webdrivers seem to be working :crazy: Any explanation?
 

Attachments

Joined
Mar 3, 2014
Messages
600
Motherboard
Gigabyte Z390 I AORUS PRO WIFI
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Power Mac
Have a Skylake system running 10.13.6 (Build 17G6030) using a nVidia GTX 750 Ti graphics card. Loaned it to a friend and he used "sleep" mode once. After that, sometimes booting gave no video, sometimes it worked, but now I have the unit back and have been trying to find the problem.

Clover screen comes up (4920) at boot and both SATA SSDs are available. Selecting either one results in no display, but video signal is there... just black. Tried on-board HDMI and also on-board DVI in addition to the PCIe selection/port; same result. At one point the video came up normally, but when restarted, back to the black screen. SMBIOS is iMac 14,2. When up briefly, ran MultiBeast and re-installed correct options, but restarting resulted in the black screen again. Somehow lost the tonymacx86 Clover screen and now see the "embedded" display when Clover comes up.

So it's not a graphics card problem; seems more like a config.plist problem, but cannot identify since cannot get a display even though the OS is running.

I get about 1 second of a text display right after selecting the desired SSD, but don't know how to pause the screen long enough to get a picture.

Any suggestions? I've been working for about 10 hours and can't find the magic.

Thanks for reading!
 
Joined
Jun 11, 2013
Messages
25
Motherboard
HP Probook 4540s-Clover
CPU
i3-3110M/C216
Graphics
HD 4000. 1366x768
Mac
Mac mini
Mobile Phone
Android
When I reach the stage where I have selected Start Mac OS from USB the screen goes dark for a while. Then the apple icon appears but it takes a long while before the bar appears indicating how far the process has progressed. When it reaches about half way, the screen blanks, and nothing further happens. The machine appears to go into sleep mode after a while.

It's the same whether I use UEFI or Legacy.
 
Joined
Mar 3, 2014
Messages
600
Motherboard
Gigabyte Z390 I AORUS PRO WIFI
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Power Mac
Fixed it; friend had installed a few apps which were not compatible with the computer. Re-fomatted and re-installed the OS and now all is OK.
 
Joined
Nov 25, 2015
Messages
506
Motherboard
Gigabyte Z170N-Gaming 5
CPU
i5-6500
Graphics
GTX 745
I have this problem but not a problem. Ive already posted in the Post Installation Graphics section but have not been able to get a response. I just can't seem to figure this out. I have an older 1st Gen build that I installed Sierra in. I used a GT 730 4GB DDR3 GPU for installation. At 1st I was having problems on boot. It would reset and I couldn't shutdown. So I set Inject Nvidia to True and it seems as the reset and shutdown problems are gone but now I have showing 2GB instead of 4GB. According to the 1st post this appears to be incorrect:

The following bootloader settings are necessary for full functionality:
Kepler- & Maxwell-Generation: InjectNvidia=False / GraphicsEnabler=No
everything before Kepler: InjectNvidia=True / GraphicsEnabler=Yes


System Profiler shows 0MB VRAM
This is usually caused by having GraphicsEnabler=Yes when using Chameleon/Chimera or Inject/NVidia/True when using Clover. Change it to No or False respectively and you should see the proper VRAM.


I believe the GPU I have is Kepler. Attached is my config.plist. Everything appears to work even with the 2GB showing but I would really like to show the correct VRAM. Any assistance would be greatly appreciated.
 

Attachments

Joined
Mar 3, 2014
Messages
600
Motherboard
Gigabyte Z390 I AORUS PRO WIFI
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Power Mac
When using the Sapphire AMD Radeon RX-580 Nitro+ in my system (Gigabyte Z390 I AORUS PRO WIFI with Intel i9-9900K), should the "Video BIOS" in the Graphics window of the Clover Configurator config.plist be checked or unchecked? I noticed a slight difference in the video "heartbeat" when a benchmark scene is panning. When Video BIOS os checked, a slight "pulsing" of the video occurs regularly, about once per second. When unchecked, the "pulsing" is faster and sort of random. Both effects are just slightly noticeable in "Ultra" quality in the "Heaven" benchmark.
 
Joined
Jun 28, 2019
Messages
10
Motherboard
P8B75 mlx
CPU
I5 3rd Gen
Graphics
GTX 1050TI
I have the nvidia 1050ti on high sierra although the system recognizes the vram
No apps seem to be able to use it
 
Joined
Mar 3, 2014
Messages
600
Motherboard
Gigabyte Z390 I AORUS PRO WIFI
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Power Mac
I have the nvidia 1050ti on high sierra although the system recognizes the vram
No apps seem to be able to use it
You can download both "Heaven" and "Valley" from the Unigine website (scroll down) for free. Once downloaded and opened, either app can benchmark your graphics performance by clicking its menu item in the upper left corner. You can take a screenshot of the result after the benchmark is finished for a record of your computer's graphic performance (see below).
 

Attachments

Joined
Jun 28, 2019
Messages
10
Motherboard
P8B75 mlx
CPU
I5 3rd Gen
Graphics
GTX 1050TI
My hackintosh recognizes the 1050ti but steam and others not using it :( plz need a solution
 

Top