Contribute
Register

Razer Blade Stealth 13" 2019 UHD620 Can't get acceleration

Joined
Mar 4, 2013
Messages
24
Motherboard
Razer Blade Stealth 13" 2019
CPU
i7 8565U
Graphics
Intel UHD620 / MX150
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

I am trying to enable Graphics acceleration on my iGPU (Intel UHD620) but I am unable to get it to work (Only showing 31mb of VRAM). I have been trying to get the framebuffer patches to work but unfortunately I have been unsuccesful, amy attempts with framebuffer patches either result in no backlight or a rainbow glitch at the bottom of the screen during boot causing a crash. If anyone has any experience with framebuffer patching I would greatly appreciate any assistance.

Thanks!
 

Attachments

  • No_Accel--No_Trackpad.zip
    8.5 MB · Views: 19
Joined
Feb 2, 2013
Messages
332
Motherboard
HP 14-CE0501NA
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
I'm not sure what the differences may be when you have a discrete GPU, but what I did was I found out how people are building their config.plists with hardware similar to mine. I happen to have a UHD620 with i5-8250U. Going to Catalina Laptop guides you can extract from any similar guide, but here's mine:

In ACPI:
Code:
    <dict>
                    <key>Find</key>
                    <data>R0ZYMA==</data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>SUdQVQ==</data>
                    <key>Disabled</key>
                    <false/>
                    <key>Comment</key>
                    <string>change GFX0 to IGPU</string>
                </dict>

In Devices:
Code:
<key>FakeID</key>
        <dict>
            <key>#IntelGFX</key>
            <string>0x59168086</string>
            <key>#Kaby Lake-Comment</key>
            <string>To avoid automatic Clover fake device-id (Skylake) injection</string>
        </dict>

Properties: (Note that your PciRoot location will probably vary due to the descrete graphics)

Code:
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,GfxYTile</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-stolenmem</key>
                <data>AAAwAQ==</data>
                <key>disable-external-gpu</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>FlkAAA==</data>
                <key>framebuffer-fbmem</key>
                <data>AACQAA==</data>
                <key>device_type</key>
                <string>VGA compatible controller</string>
                <key>framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>enable-hdmi20</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>AAPL,slot-name</key>
                <string>Internal@0,2,0</string>
                <key>framebuffer-con1-alldata</key>
                <data>AQUJAAAIAACHAQAA</data>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AAAWWQ==</data>
                <key>model</key>
                <string>Intel UHD Graphics 620</string>
                <key>framebuffer-con1-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-unifiedmem</key>
                <data>AAAAgA==</data>
            </dict>

happy hacking!
littlegreen
 
Joined
Mar 4, 2013
Messages
24
Motherboard
Razer Blade Stealth 13" 2019
CPU
i7 8565U
Graphics
Intel UHD620 / MX150
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm not sure what the differences may be when you have a discrete GPU, but what I did was I found out how people are building their config.plists with hardware similar to mine. I happen to have a UHD620 with i5-8250U. Going to Catalina Laptop guides you can extract from any similar guide, but here's mine:

In ACPI:
Code:
    <dict>
                    <key>Find</key>
                    <data>R0ZYMA==</data>
                    <key>Replace</key>
                    <data>SUdQVQ==</data>
                    <key>Disabled</key>
                    <false/>
                    <key>Comment</key>
                    <string>change GFX0 to IGPU</string>
                </dict>

In Devices:
Code:
<key>FakeID</key>
        <dict>
            <key>#IntelGFX</key>
            <string>0x59168086</string>
            <key>#Kaby Lake-Comment</key>
            <string>To avoid automatic Clover fake device-id (Skylake) injection</string>
        </dict>

Properties: (Note that your PciRoot location will probably vary due to the descrete graphics)

Code:
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,GfxYTile</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-stolenmem</key>
                <data>AAAwAQ==</data>
                <key>disable-external-gpu</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>FlkAAA==</data>
                <key>framebuffer-fbmem</key>
                <data>AACQAA==</data>
                <key>device_type</key>
                <string>VGA compatible controller</string>
                <key>framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>enable-hdmi20</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>AAPL,slot-name</key>
                <string>Internal@0,2,0</string>
                <key>framebuffer-con1-alldata</key>
                <data>AQUJAAAIAACHAQAA</data>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AAAWWQ==</data>
                <key>model</key>
                <string>Intel UHD Graphics 620</string>
                <key>framebuffer-con1-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-unifiedmem</key>
                <data>AAAAgA==</data>
            </dict>

happy hacking!
littlegreen
Thanks for the suggested config entries! When I try to replace my device property entries with the entries you suggested, during boot the displays backlight turns off and it appears to get stuck during the boot (something to do with the iGPU but I can't see as the backlight is off)

Do you have any ideas for any next steps to try?

Thanks!
 
Joined
Mar 7, 2011
Messages
195
Motherboard
Asus Sabertooth Z170 Mark 1
CPU
i7-6700K
Graphics
Sapphire rx 5700 xt Nitro+
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks for the suggested config entries! When I try to replace my device property entries with the entries you suggested, during boot the displays backlight turns off and it appears to get stuck during the boot (something to do with the iGPU but I can't see as the backlight is off)

Do you have any ideas for any next steps to try?

Thanks!
Try with SSDT-PNLFCFL.aml and SSDT-ALS0.aml I had the same problem till I used these two amls
 
Top