Contribute
Register

Razer Blade 15 - High Sierra 10.13.6 - Success(-)

Status
Not open for further replies.

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I am trying to decide how is the best way to use the clover zip that it is in the previous posts to make fully working the laptop. :)

You will need to provide details on what specific problem(s) you're working on.
 
Joined
Oct 31, 2013
Messages
77
Motherboard
Razer Blade 15, 2019
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630, GTX 2070
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey this is a request for Jomanji or Blodtaner that they made it work, could your please upload the final clover and ssdt please settings?

I have the sound working but my trackpad still not working, how can I make it work? is is enough just putting the *.aml files in the ACPI/PATCHED folder?

Thanks in advance!
 
Last edited:
Joined
Jan 26, 2018
Messages
153
Motherboard
MSI GV62 8RE (HM370)
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD630 & GTX1060(non MAXQ) 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
@blodtanner Could you post how you managed to get UHD630 working?
I have the same config, an MSI GV(i7-8570H, UHD630) and I've been trying for days to figure out to get UHD630 to work.
For now, I get only 7mb of vram and a lot of visual glitches, also, I have WhateverGreen and Lilu in place.
Any help would be gladly appreciated.
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
@blodtanner Could you post how you managed to get UHD630 working?
I have the same config, an MSI GV(i7-8570H, UHD630) and I've been trying for days to figure out to get UHD630 to work.
For now, I get only 7mb of vram and a lot of visual glitches, also, I have WhateverGreen and Lilu in place.
Any help would be gladly appreciated.

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Jan 26, 2018
Messages
153
Motherboard
MSI GV62 8RE (HM370)
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD630 & GTX1060(non MAXQ) 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro

Attachments

  • debug_16098.zip
    859.2 KB · Views: 48

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Attached.
Some more information, the hardware-id is 3E9B.

You're trying to use ig-platform-id 0x3e910003 but with fake device-id 0x59160000.
Using device-id inject 0x59160000 will cause the KabyLake graphics framebuffer kext to load. 0x3e910003 is not a valid ig-platform-id for use with the KabyLake kext (AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer.kext).
If you're spoofing KBL, you must use an ig-platform-id supported by the KBL kext.
 
Joined
Jan 26, 2018
Messages
153
Motherboard
MSI GV62 8RE (HM370)
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD630 & GTX1060(non MAXQ) 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
You're trying to use ig-platform-id 0x3e910003 but with fake device-id 0x59160000.
Using device-id inject 0x59160000 will cause the KabyLake graphics framebuffer kext to load. 0x3e910003 is not a valid ig-platform-id for use with the KabyLake kext (AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer.kext).
If you're spoofing KBL, you must use an ig-platform-id supported by the KBL kext.
Okay so I tried used ig-platform-id as 0x591B0000 and fakeid as 0x591B8086 and this time I don't get the error I was getting previously "Graphics driver failed to load : could not register with FrameBuffer driver"
but now the drivers load (pic of verbose attached) but I get a black screen after they load and a full keyboard light, meaning the system is running(?) So still a no-go but at least the graphics are loading.
 

Attachments

  • AC7A8901-338E-4BEB-ACCF-A2A591BB5712.png
    AC7A8901-338E-4BEB-ACCF-A2A591BB5712.png
    4.6 MB · Views: 71

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Okay so I tried used ig-platform-id as 0x591B0000 and fakeid as 0x591B8086 and this time I don't get the error I was getting previously "Graphics driver failed to load : could not register with FrameBuffer driver"
but now the drivers load (pic of verbose attached) but I get a black screen after they load and a full keyboard light, meaning the system is running(?) So still a no-go but at least the graphics are loading.

Your profile is missing screen resolution. Please fix as per FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Attached.
Some more information, the hardware-id is 3E9B.
Okay so I tried used ig-platform-id as 0x591B0000 and fakeid as 0x591B8086 and this time I don't get the error I was getting previously "Graphics driver failed to load : could not register with FrameBuffer driver"
but now the drivers load (pic of verbose attached) but I get a black screen after they load and a full keyboard light, meaning the system is running(?) So still a no-go but at least the graphics are loading.

MacBookPro15,1 is not a good choice (it is dual GPU with proprietary Apple GMUX).
MacBookPor15,2 would be better.
Refer to everymac.com for details.

You may need to inject EDID...
Also, you should disable the Nvidia (probably can't work anyway).

Why does your ioreg show two IMEI devices? One @16, another @1E.

Your debug dump is missing EFI/Clover. Please read FAQ, "problem reporting" carefully.
 
Status
Not open for further replies.
Top