Contribute
Register

Razer Blade 14 2014 Hackintosh!

Joined
Oct 1, 2011
Messages
57
Motherboard
Razer blade 2016 (Clover)
CPU
i7–6700HQ / HM170
Graphics
Intel HD530 / GeForce GTX 970M /3200x1800
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
512K, iMac
Mobile Phone
Android, iOS
nope... not yet
It boots clover and loads until I reach the OS X installer
I tried with a regular full hd external monitor but it stays black as well

@RehabMan

Requirements for QHD+/UHD displays:
- patched IOKit framework (to remove pixel clock limitations)
Shouldn't I be able to get in OS X install without patching IOKit framework no ?

- DVMT-prealloc set to 96MB or 128MB in BIOS
DONE with a modded BIOS

- Haswell: ig-platform-id 0xa2e0008
- Haswell: framebuffer configuration for 0xa2e0008 patched to match DVMT-prealloc value (Broadwell determines BIOS size dynamically)


what are the values of this for Skylake hd530 systems ?

what SmBIOS should I use ?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,950
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
@RehabMan

Requirements for QHD+/UHD displays:
- patched IOKit framework (to remove pixel clock limitations)
Shouldn't I be able to get in OS X install without patching IOKit framework no ?
If you use a bogus FakeID (such as 0x12345678), yes.

what are the values of this for Skylake hd530 systems ?

what SmBIOS should I use ?
See guide for config.plist: http://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Oct 1, 2011
Messages
57
Motherboard
Razer blade 2016 (Clover)
CPU
i7–6700HQ / HM170
Graphics
Intel HD530 / GeForce GTX 970M /3200x1800
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
512K, iMac
Mobile Phone
Android, iOS

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,950
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Loaded the hd530 config.plist
tried a few different settings
added FakePCIID_Intel_SKL_Graphics.kext.zip
but get stuck here
View attachment 200267
FakePCIID_Intel_SKL_Graphics.kext is deprecated. Its functionality was rolled into FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext.

See here:

As for your issue, the hardware in your profile is not supported by Mavericks (this forum). You need to install 10.11.5.

Follow the Clover guide linked from the FAQ.

http://www.tonymacx86.com/el-capita...faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Pay attention the Skylake info in the FAQ. It is important.
 
Joined
Oct 1, 2011
Messages
57
Motherboard
Razer blade 2016 (Clover)
CPU
i7–6700HQ / HM170
Graphics
Intel HD530 / GeForce GTX 970M /3200x1800
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
512K, iMac
Mobile Phone
Android, iOS
I did use 10.11.5 to create my installer
 
Joined
Jun 1, 2019
Messages
3
Motherboard
I still didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Ok... Need some help.

Where I am: I have a 2014 Razer Blade 14 and have successfully dual booted windows 10 and Mojave. Boot loader doesnt work but I can use the clover flash drive to access Mojave.
Keyboard works fine.
Touchpad does not work. Using usb mouse.
ethernet dongle does not seem to work.
Wifi does not work.
Bluetooth seems to work but have not tested it.
GTX 870m seems to be working but does not show in "about this mac" by specific name. just says nvidia gpu
native resolution work but can not change resolution
OSx seems to be smooth and working well but cant do much with no internet.

Does anyone have any easy-ish guides to getting wifi working? touchpad would be nice too but can manage with usb mouse.
 
Joined
Jun 1, 2019
Messages
3
Motherboard
I still didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Update. I now know the wifi is not capable so cross that off. I have an eithernet adaptor working for internet, works well. Speakers are recognized but no sound. still cant figure out touchpad. graphics seems to glitch in browser or heavy use. any help please
 
Joined
May 31, 2019
Messages
6
Motherboard
Razer Blade 14" 2014 -Clover
CPU
i7-4702HQ HM87
Graphics
HD 4600, 870m 3200 X 1800
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Are you using a FHD or QHD model? ive been trying to get mojave working on mine
 
Joined
May 31, 2019
Messages
6
Motherboard
Razer Blade 14" 2014 -Clover
CPU
i7-4702HQ HM87
Graphics
HD 4600, 870m 3200 X 1800
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Update. I now know the wifi is not capable so cross that off. I have an eithernet adaptor working for internet, works well. Speakers are recognized but no sound. still cant figure out touchpad. graphics seems to glitch in browser or heavy use. any help please
Did you try voodoo i2c?
 
Top