Radeon Compatibility Guide - ATI/AMD Graphics Cards

Discussion in 'Graphics' started by Fl0r!an, Aug 29, 2015.

  1. madtrek

    madtrek

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    32
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i7 3770
    Graphics:
    Radeon R9 280X Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 22, 2015 at 7:44 PM #41
    madtrek

    madtrek

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    32
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i7 3770
    Graphics:
    Radeon R9 280X Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    I just get one Sapphire Radeon 6670 passive, this one :

    http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=9FAA976F-88E8-492A-96A9-AD99E6F5EF59&lang=eng

    and it is working out of the box with El Capitan :

    And, I dumped my HD7850 to a windows gamer, I do not have much time to play with this things ...

    The recently release IMac makes use of new ATI cards, so probably 10.11.2 will bring us more recent compatible Kext for current ATI cards ...

    Till then, I will keep this 6670 as my video card ...


    Fábio Rabelo
     

    Attached Files:

    • 6670.jpg  (935.8 KB, 227 views)
  2. xenophon61

    xenophon61

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    116
    Mobo:
    ASUS H97-Plus and ASUS H81M-C (previously on GA-Z97x-SLI)
    CPU:
    i7-47xx
    Graphics:
    GTX 660
    Mac:
    MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Classic, iBook, LC, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 22, 2015 at 8:03 PM #42
    xenophon61

    xenophon61

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    116
    Mobo:
    ASUS H97-Plus and ASUS H81M-C (previously on GA-Z97x-SLI)
    CPU:
    i7-47xx
    Graphics:
    GTX 660
    Mac:
    MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Classic, iBook, LC, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    Android, iOS
  3. madtrek

    madtrek

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    32
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i7 3770
    Graphics:
    Radeon R9 280X Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 22, 2015 at 8:27 PM #43
    madtrek

    madtrek

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    32
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i7 3770
    Graphics:
    Radeon R9 280X Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    I did not have much time yet, but the 2 cicles sleep => wake that I got till now it did work fine ...

    I am using the DP port in a Dell U3415W monitor

    Motherboard Gigabyte Z77-DS3H with F11a bios

    Anything you want to know, just ask ...


    Fábio Rabelo
     
  4. Thij

    Thij

    Joined:
    Feb 20, 2015
    Messages:
    278
    Mobo:
    Asus P6T SE
    CPU:
    2.81 GHz Intel Core i7
    Graphics:
    Nvidia GTX 650 ti 1024 MB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 24, 2015 at 2:32 PM #44
    Thij

    Thij

    Joined:
    Feb 20, 2015
    Messages:
    278
    Mobo:
    Asus P6T SE
    CPU:
    2.81 GHz Intel Core i7
    Graphics:
    Nvidia GTX 650 ti 1024 MB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Thanks for this thread. :headbang:
     
  5. madtrek

    madtrek

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    32
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i7 3770
    Graphics:
    Radeon R9 280X Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 24, 2015 at 10:19 PM #45
    madtrek

    madtrek

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Messages:
    32
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z77-DS3H
    CPU:
    i7 3770
    Graphics:
    Radeon R9 280X Gigabyte
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac
    Mobile Phone:
    Android
    Some time spend with the "upgrade" machine, so far the 6670 are working OK, several sleep => wake cicles with no issue ....

    Fábio Rabelo
     
  6. Melodeath

    Melodeath

    Joined:
    Oct 23, 2015
    Messages:
    28
    Oct 25, 2015 at 8:36 PM #46
    Melodeath

    Melodeath

    Joined:
    Oct 23, 2015
    Messages:
    28
    So we don't know yet if the R9 390 works in 10.10 Yosemite? Or even OOB? I am trying to decide between a GTX 970 and R9 390. I would prefer the 390, but not if it's more hassle/not going to work.

    Unless there is a simple solution to use Intel HD graphics in OS X and R9 390 in Windows only?

    Thanks
     
  7. Delish

    Delish

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    Z87MX-D3H, Z87X-UD4H
    CPU:
    i5-4670, i7-4770K
    Graphics:
    6870, 7950, 980ti
    Mac:
    iMac, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    Oct 26, 2015 at 10:28 AM #47
    Delish

    Delish

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    Z87MX-D3H, Z87X-UD4H
    CPU:
    i5-4670, i7-4770K
    Graphics:
    6870, 7950, 980ti
    Mac:
    iMac, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    I tried my 6870 (Sapphire Toxic) connected on displayport in El Capitan yesterday, sleep seems to work fine.
    This is with one monitor connected to 6870 and another monitor connected to intel with IGX boot.

    Now I got two 7950 cards in my main hack, one monitor on each card, and IGX blind boot.
    Work fine (so far) except for sleep.

    I use clover and with Intel injected, no other settings for gfx.
     
  8. greveldinges

    greveldinges

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    4
    Mobo:
    Intel DZ77GA-70K
    CPU:
    3770k @ 4GHz
    Graphics:
    Gigabyte GTX1070 G1
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 28, 2015 at 8:11 PM #48
    greveldinges

    greveldinges

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    4
    Mobo:
    Intel DZ77GA-70K
    CPU:
    3770k @ 4GHz
    Graphics:
    Gigabyte GTX1070 G1
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    DP works on your 7950's? I can't get it to work in 10.11, it works fine in 10.9 and 10.10...
     
  9. mitch_de

    mitch_de

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    14
    Mobo:
    Gigabyte EP35-DS3
    CPU:
    Intel C2D 7300
    Graphics:
    Nvidia 9600 GT 512MB
    Oct 29, 2015 at 9:48 PM #49
    mitch_de

    mitch_de

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    14
    Mobo:
    Gigabyte EP35-DS3
    CPU:
    Intel C2D 7300
    Graphics:
    Nvidia 9600 GT 512MB
    Thanks for the report!
    Q: OOB means nothing gets patched (no .kext, no framebuffer, no device injection by CLOVER/Chameleon) ?

    I use Chameleon and know that Clover can do things , beside graphicsenabler in general - for AMD cards -but i want stay with Chameleon and El Capitan.

    If you inject / patch something it would be fine to see your patch arguments for CLOVER or chamleon.
     
  10. Delish

    Delish

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    Z87MX-D3H, Z87X-UD4H
    CPU:
    i5-4670, i7-4770K
    Graphics:
    6870, 7950, 980ti
    Mac:
    iMac, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    Oct 29, 2015 at 9:57 PM #50
    Delish

    Delish

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Messages:
    18
    Mobo:
    Z87MX-D3H, Z87X-UD4H
    CPU:
    i5-4670, i7-4770K
    Graphics:
    6870, 7950, 980ti
    Mac:
    iMac, Mac mini
    Classic Mac:
    Performa, Power Mac, PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS, Other
    Yes, I just tried different ports as well.
    Card 1 is a reference design, 2x mDP,hdmi & DVI. both mDP ports work (didn't have cable to try both together.)
    Card 2 is Sapphire boost, DP, hdmi and 2x DVI. I run DP and DVI on this card now, with intel disabled, since sleep doesn't work.

    Clover and no injection of gfx.
     

Share This Page