Radeon Compatibility Guide - ATI/AMD Graphics Cards

Discussion in 'Graphics' started by Fl0r!an, Aug 29, 2015.

  1. slead

    slead

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    24
    Mobo:
    GA-H97M-D3H
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    Sapphire R9 390 8GB
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    Oct 2, 2017 at 8:00 AM #1381
    slead

    slead

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    24
    Mobo:
    GA-H97M-D3H
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    Sapphire R9 390 8GB
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    I have a R9 390 from sapphire and had a lot of issues with it since High Sierra.
    But I got it running.
    I did the following.
    - selected igpu in bios as primary
    - connected the igpu to the monitor via VGA cable
    - connected the r9 390 to the same monitor via HDMI
    - booted with the following options in graphics section:
    Injectati=yes
    Id: 0x67b01002
    FB: Radeon
    Port: 04
    Load Vbios= yes

    And then for the igpu I also selected inject and changed the id:
    Id: 0x12345678

    Boot it up, switch to second input on the monitor, log in and it will show you 2 monitors in settings menu...I then selected the hdmi input as "main" screen.
    Good luck.
     
    Last edited: Oct 2, 2017
  2. cretans

    cretans

    Joined:
    May 10, 2013
    Messages:
    27
    Mobo:
    GA-Z170X-Gaming 3
    CPU:
    i5 6600K
    Graphics:
    Powercolor R9 280X
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 2, 2017 at 11:31 AM #1382
    cretans

    cretans

    Joined:
    May 10, 2013
    Messages:
    27
    Mobo:
    GA-Z170X-Gaming 3
    CPU:
    i5 6600K
    Graphics:
    Powercolor R9 280X
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    With the latest lilu and whatevergreen, I finally got my R9 280X getting to sleep in HighSiera. I let “inject intel & ati” enabled in clover. I use dp for my dell monitor. Everything now works ok!
     
  3. hirow

    hirow

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    Asrock Z87 Pro 4
    Graphics:
    AMD R9 270X 2GB
    Oct 2, 2017 at 11:43 AM #1383
    hirow

    hirow

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    8
    Mobo:
    Asrock Z87 Pro 4
    Graphics:
    AMD R9 270X 2GB
    Yippie! It's working with the VGA->DP-Adapter. :D
     
  4. nextria

    nextria

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    48
    Mobo:
    GA-Z170x-GAMING 3
    CPU:
    Intel Core I5 6600
    Graphics:
    AMD Radeon R9 270X
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 2, 2017 at 5:08 PM #1384
    nextria

    nextria

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Messages:
    48
    Mobo:
    GA-Z170x-GAMING 3
    CPU:
    Intel Core I5 6600
    Graphics:
    AMD Radeon R9 270X
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nice !
     
  5. Jess70

    Jess70

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Messages:
    30
    Mobo:
    Asus Z97-A
    CPU:
    I7-6600
    Graphics:
    Msi R9 390X
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 2, 2017 at 6:54 PM #1385
    Jess70

    Jess70

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Messages:
    30
    Mobo:
    Asus Z97-A
    CPU:
    I7-6600
    Graphics:
    Msi R9 390X
    Mobile Phone:
    Android
    Thanks slead...I will give it a shot! I appreciate the suggestion!

    J
     
  6. tracert

    tracert

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z87-HD3
    CPU:
    Intel Core i5-4440 Socket 1150 3.1GHz
    Graphics:
    Sapphire ATI Radeon HD7770
    Oct 2, 2017 at 8:31 PM #1386
    tracert

    tracert

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z87-HD3
    CPU:
    Intel Core i5-4440 Socket 1150 3.1GHz
    Graphics:
    Sapphire ATI Radeon HD7770
    Hi Guys,

    after the update to High Sierra I have some problem with my graphic card Shappire ATI Radeon HD7770 (see attached screenshot).
    I tried to use Lilu.kext and WhateverGreen.kext but with no change.
    With Sierra all worked fine. Now with HS I must boot in safe mode.

    Someone has an idea how to solve this problem?

    thanks!
     

    Attached Files:

    • Foto 29-09-17.jpeg  (1.5 MB, 35 views)
    Last edited: Oct 2, 2017
  7. tracert

    tracert

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z87-HD3
    CPU:
    Intel Core i5-4440 Socket 1150 3.1GHz
    Graphics:
    Sapphire ATI Radeon HD7770
    Oct 2, 2017 at 10:44 PM #1387
    tracert

    tracert

    Joined:
    Feb 13, 2014
    Messages:
    66
    Mobo:
    Gigabyte Z87-HD3
    CPU:
    Intel Core i5-4440 Socket 1150 3.1GHz
    Graphics:
    Sapphire ATI Radeon HD7770
    Fixed it!!!

    Lilu.kext and WhateverGreen was already installed but is necessary to add custom bootflags "-lilubetaall radpg=15"

    Now all works! :mrgreen:
     
  8. Jess70

    Jess70

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Messages:
    30
    Mobo:
    Asus Z97-A
    CPU:
    I7-6600
    Graphics:
    Msi R9 390X
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 3, 2017 at 3:44 AM #1388
    Jess70

    Jess70

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Messages:
    30
    Mobo:
    Asus Z97-A
    CPU:
    I7-6600
    Graphics:
    Msi R9 390X
    Mobile Phone:
    Android
    Tried this method and it didn't work in HS....

    For now I am giving up on getting this card to work with HS....I put my R7 270 back in and threw the 390X back into my Windows rig...

    Thanks for trying to help out...I appreciate it...

    Take it easy

    J
     
  9. Saminn

    Saminn

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z97M-D3H
    CPU:
    Intel Core i7 4790K@4.7
    Graphics:
    Sapphire RX480 Nitro 8gb +VEGA 56
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 4, 2017 at 9:52 PM #1389
    Saminn

    Saminn

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    99
    Mobo:
    Gigabyte Z97M-D3H
    CPU:
    Intel Core i7 4790K@4.7
    Graphics:
    Sapphire RX480 Nitro 8gb +VEGA 56
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Is there any solution as too electron apps are crashing on VEGA? its so annoying!
     
  10. Intelis

    Intelis

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    85
    Mobo:
    ASRock Extreme 7+
    CPU:
    i7 6700k
    Graphics:
    1080 GTX
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 6, 2017 at 8:46 PM #1390
    Intelis

    Intelis

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    85
    Mobo:
    ASRock Extreme 7+
    CPU:
    i7 6700k
    Graphics:
    1080 GTX
    Mobile Phone:
    iOS
    Can someone tell me best cards from AMD that are native suported by Sierra 10.12.6 and High Sierra ?
    like 5 cards ? by power ? Thanks
    I am sick of so many drivers....
     
    Last edited: Oct 6, 2017

Share This Page