Contribute
Register

Radeon Compatibility Guide - ATI/AMD Graphics Cards

Joined
Dec 25, 2015
Messages
162
Motherboard
Asus Maximus X Code Z-370
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have the VEGA 56 up and running on High Sierra everything works, except when I open (Visual Studio Code) graphic card goes crazy and system becomes unresponsive until I reboot! I replaced the VEGA with RX480 and everything works!

Did you get all the display ports working?
 
Joined
Dec 25, 2015
Messages
162
Motherboard
Asus Maximus X Code Z-370
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@Fl0r!an , the radeon and redsock decoder scripts no longer work with Vega. BIOS. Can you please help me?
 
Joined
Dec 25, 2015
Messages
162
Motherboard
Asus Maximus X Code Z-370
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I was able to fix this problem. I needed Pike's patch for AppleGraphicsKext.. :D :D
 
Joined
Nov 9, 2012
Messages
8
Motherboard
Asrock Z87 Pro 4
CPU
i5 4440
Graphics
AMD R9 270X 2GB
Hello,
today I installed HS on a second SSD, I could not get to installer unless I unplugged my second monitor.
After installing everything is working, except dual monitors.

On my Sierra it works no problem. if I boot HS I get the login screen but can't see the box to put my password in.
The second screen is also showing greenish.

If I disconnect the second screen and reboot everything works.

The card is a 270x 2Gb but it is showing as a 370X. I have the evergreen an lili kext in the other folder on EFI

I have exactly the same problem with the greenish screen which only mirrors the first. I can't get it too show the right colors and extend the other monitor.
My card however is listed correctly.
Lilu and WhateverGreen are also in Clover/Kexts/Other.
 
Joined
Jan 10, 2016
Messages
81
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i5-6600
Graphics
RX 580X
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I have exactly the same problem with the greenish screen which only mirrors the first. I can't get it too show the right colors and extend the other monitor.
My card however is listed correctly.
Lilu and WhateverGreen are also in Clover/Kexts/Other.

How have you connected the monitors ?

I use HDMI and DVI to vga cable, maybe it’s in the way we connect it.
 
Joined
Nov 9, 2012
Messages
8
Motherboard
Asrock Z87 Pro 4
CPU
i5 4440
Graphics
AMD R9 270X 2GB
How have you connected the monitors ?

I use HDMI and DVI to vga cable, maybe it’s in the way we connect it.

Yep! Same.

- I have one monitor connected via HDMI.
- The other monitor only support VGA, but the graphics card doesn't have a VGA output. I use an VGA cable and and a VGI-DVI adapter between the graphics card and the cable.
 
Joined
Jan 10, 2016
Messages
81
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i5-6600
Graphics
RX 580X
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Yep! Same.

- I have one monitor connected via HDMI.
- The other monitor only support VGA, but the graphics card doesn't have a VGA output. I use an VGA cable and and a VGI-DVI adapter between the graphics card and the cable.
I think that’s our problem tomorrow I will get a dvi cable I hope this solve our problem.
 
Joined
Jan 11, 2012
Messages
146
Motherboard
Dell Optiplex 5070
CPU
I7-9700
Graphics
HD630, WX4100
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Does anyone know how to get AMD firepro w7100 to work in High Sierra?
i tested it in sierra and it shows up correctly, could not test video output as my tv does not support display port connections and i don't have an adapter yet.

under High Sierra, it would not let me boot at all, i get a spinning disk. keep in mind that i'm booting with the IGFX.
so in sierra both cards show up correctly in about this mac.
i've injected ATI and loaded whatevergreen in the kext-other folder of clover, no dice

only can get to the apple logo and the bar gets halfway and then freeze.

verbose returns:
IOconsoleusers: time (0) 0->0, lin 0, ilk 1,
ioconsoleusers: gioscreenlockstate 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x8
 
Joined
Jul 10, 2013
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi there,

I am assuming the sleep issue is still affecting all ATI Radeon cards still correct? I have a R9 290X and just upgraded from El Capitan to High Sierra. I got everything to work and the graphic card is displaying fine. But when I put the system to sleep, it will not come back to life. The graphic card never triggers the monitor again.

I've tried setting darkwake=0.

I also tried setting my integrated Intel graphic as primary. Primary Init Graphic = iGFX. Then when I boot into the OS, the screen is just blank when I'm plugged into the ATI card. I can swap to the Intel DVI port, but its just a garbled graphic.

Any insight into this would be extremely helpful.
 
Last edited:
Joined
Jul 6, 2011
Messages
16
Motherboard
Gigabyte GA-EG45M-DS2H (rev. 1.0) Intel®G45 + ICH10R Chipset Socket 755
CPU
Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB)
Graphics
ASUS AMD ATI Radeon HD 5670 1024 MB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Problem fixt. No more black screen :)
 
Top