Contribute
Register

R9 280X Resolution Problem -NO 2560x1440 under Yosemite

Status
Not open for further replies.
Joined
May 11, 2015
Messages
3
Motherboard
Z97X-UD5H Ozmosis
CPU
i7-4790K
Graphics
R9 280X
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
I have a problem with the resolution of my video card.
When I boot, then I have the full 2560x1440 resolution.
Once the PC is on Login Screen, the resolution drops to 1920x1080.
I've tried everything but nothing has helped yet.


Graphics card is a Sapphire Vapor-X R9 280X, Model: 11221-20-40G. It has 4 ports: DVI-D, DVI-S, HDMI and 1 x DisplayPort (no mini DP). Monitor is Acer K272HUL. However, only the DVI-D port is working under Yosemite. On Post and boot logo they're working all.


Here is a video of my problem: https://www.youtube.com/watch?v=B3DWuKJgXrA

Sysinfo.png


The card worked OOB. BruceX takes 28 seconds and Luxmark is 2330. So I think the card is working. Only problem is the small resolution
Can anybody help me?


Many thanks!


Alex
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,204
Motherboard
Gigabyte Z690 Aero G
CPU
i5-12600K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
May 11, 2015
Messages
3
Motherboard
Z97X-UD5H Ozmosis
CPU
i7-4790K
Graphics
R9 280X
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Thank you for you reply but I've already done this. Max choosable resolution is 1920x1080 under scaled menu.

Bildschirmfoto 2015-05-11 um 22.52.46.png
 
Joined
May 11, 2015
Messages
3
Motherboard
Z97X-UD5H Ozmosis
CPU
i7-4790K
Graphics
R9 280X
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Problem solved!

I switched the Framebuffer from Futomaki to Hamachi.

Code:
sudo nvram 1F8E0C02-58A9-4E34-AE22-2B63745FA101:AtiFramebuffer=Hamachi
 
Status
Not open for further replies.
Top