Contribute
Register

Quick Fix: Z370/200/X299/ Series Kaby Lake Audio, Onboard and/or HD 6x0 HDMI

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 9, 2016
Messages
96
Motherboard
GA-H270-Gaming 3
CPU
i7-7700
Graphics
RX 570
Apologies the crackling I was hearing was with Apple headphones (with mic pin) in front port and might be hardware issue like something specific to the ALC1220 120DB in GA-H270-Gaming 3.

I got HDMI audio working but it was a manual process.

First post should be edited to say 200 audio is natively supported now. Apologies, meant ALC1220 is native in AppleHDA now guess that's different.
 
Last edited:
Joined
Jun 12, 2015
Messages
14
Motherboard
Gigabyte GA-H270-HD3
CPU
i5-7500
Graphics
rx 580
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,
i have a gigabyte ga Z270-Hd3p. My audio device is found, but sound not work.
What can I try?

Thanks

The report of terminal:

Agreement

The audio_cloverALC script is for personal use only. Do not distribute

the patch, any or all of the files or the resulting patched AppleHDA.kext

for any reason without permission. The audio_cloverALC script is

provided as is and without any kind of warranty.


File: audio_cloverALC-120.command_v1.0f3

Release Mode

Password:

EFI partition is mounted

System Integrity Protection status: enabled (Custom Configuration).


Configuration:

Apple Internal: disabled

Kext Signing: disabled

Filesystem Protections: disabled

Debugging Restrictions: enabled

DTrace Restrictions: enabled

NVRAM Protections: enabled

BaseSystem Verification: enabled


This is an unsupported configuration, likely to break in the future and leave your machine in an unknown state.


OK to patch

Confirm Realtek ALC887 (y/n): y

ALC887 v_0x100302 (Current)

Clover Audio ID Injection (y/n): y

Use Audio ID: 1 (y/n): y


Download ALC887 files ...

% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current

Dload Upload Total Spent Left Speed

100 24502 100 24502 0 0 65774 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 65865

Edit config.plist/Devices/Audio/Inject/1

Edit config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YES

Download kext patches

% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current

Dload Upload Total Spent Left Speed

100 1855 100 1855 0 0 6883 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 6870

Download config kext and install ...

% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current

Dload Upload Total Spent Left Speed

100 4223 100 4223 0 0 16316 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 16368

Install /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/kexts/10.12/realtekALC.kext

Install System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/ALC887 zml files

Fix permissions ...

Kernel cache...

rebuilding //System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext Shiki.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext Lilu.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext IntelMausiEthernet.kext

FakeSMC_LPCSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_LPCSensors.kext is missing dependencies (including anyway; dependencies may be available from elsewhere)

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC_LPCSensors.kext

FakeSMC_GPUSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_GPUSensors.kext is missing dependencies (including anyway; dependencies may be available from elsewhere)

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC_GPUSensors.kext

FakeSMC_CPUSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_CPUSensors.kext is missing dependencies (including anyway; dependencies may be available from elsewhere)

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC_CPUSensors.kext

FakeSMC_ACPISensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_ACPISensors.kext is missing dependencies (including anyway; dependencies may be available from elsewhere)

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC_ACPISensors.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID_XHCIMux.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67061 0xFFFFFFFFFFFEFA0B for kext AppleHDAController.kext

kext-dev-mode allowing invalid signature -67054 0xFFFFFFFFFFFEFA12 for kext AppleHDA.kext

FakeSMC_LPCSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_GPUSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_CPUSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_ACPISensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

FakeSMC_LPCSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

Prelink failed for org.hwsensors.driver.LPCSensors; omitting from prelinked kernel.

FakeSMC_GPUSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

Prelink failed for org.hwsensors.driver.GPUSensors; omitting from prelinked kernel.

FakeSMC_CPUSensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

Prelink failed for org.hwsensors.driver.CPUSensors; omitting from prelinked kernel.

FakeSMC_ACPISensors.kext - dependency 'org.netkas.driver.FakeSMC' not found.

Prelink failed for org.hwsensors.driver.ACPISensors; omitting from prelinked kernel.

KernelCache ID: F8AE8896EBF255908411402BAE7EE2A6

symlink("/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 17 (File exists) <createPrelinkedKernel 2795>

kextcache updated critical boot files, requesting launchd reboot


Install finished, restart required.

To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

logout

Saving session...

...copying shared history...

...saving history...truncating history files...

...completed.
 

Attachments

  • Schermata 2017-08-22 alle 10.41.14.png
    Schermata 2017-08-22 alle 10.41.14.png
    73.1 KB · Views: 212
  • Schermata 2017-08-22 alle 10.41.36.png
    Schermata 2017-08-22 alle 10.41.36.png
    65.3 KB · Views: 330
  • Schermata 2017-08-22 alle 10.44.20.png
    Schermata 2017-08-22 alle 10.44.20.png
    55.7 KB · Views: 273
  • Schermata 2017-08-22 alle 10.44.35.png
    Schermata 2017-08-22 alle 10.44.35.png
    207.9 KB · Views: 248
  • Schermata 2017-08-22 alle 10.44.48.png
    Schermata 2017-08-22 alle 10.44.48.png
    226.9 KB · Views: 219
Joined
Sep 3, 2012
Messages
122
Motherboard
Ga B250M HD3
CPU
i5 7500
Graphics
HD 630
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Patched AppleHDA.kext - Software Update removes patch (install one choice only)
  • A. Patch AppleHDA.kext/audio_200_Series_hda-124_v1.0.command
    • Download: audio_200_Series_hda-124_v1.0.command.zip
    • Double click Downloads/audio_200_Series_hda-124_v1.0.command
    • Enter Password
    • Copies installed AppleHDA.kext to Desktop/audio_10.12.x/AppleHDA-orig.kext
    • Verifies:
      • 10.12
      • SIP disabled
      • 200 Series motherboard
      • Installed AppleHDA.kext does not support 200 Series Audio
    • Rebuilds kernel cache

Solution 3A fixed my ALC 887 Audio, Thanks Toleda!!
 
Joined
Jul 19, 2017
Messages
33
Motherboard
MSI H270 Gaming M3
CPU
Core i5-7500
Graphics
GTX 1050 TI
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Should I have "AppleHDA.kext" on my System/Library/Extension?
 
Joined
Jul 8, 2017
Messages
32
Motherboard
Maximus XI Hero (WIFI) CE
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Front audio jack doesn't work.
 
Joined
Jul 1, 2017
Messages
16
Motherboard
Gigabyte GA-Z97M-D3H
CPU
i7-4790
Graphics
GTX 960
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Hello.

I got audio working on 10.12.6 with Realtek 892 drivers. Normally works but sometimes audio drops and I have to either unplug and plug or I have to restart the computer. This is not a problem with sleep mode. It happens randomly.

1. Audio suddenly stops working. Device is shown. Have to restart. Normally works.
2. macOS Sierra 10.12.6 / mobo GA-H270m-D3H / BIOS v.F6 / Intel i7 7700 / nVidia Geforce 1050 Ti
3. Method Used:Before You Install Audio - Desktop/Realtek/AppleHDA [Guide]
1. Drivers on Multibeast -> RealtekALC892 + 100 / 200 Series Audio​
4. Cant use audio_codecdetect.command because permissions
5. Adjunting copy of IOReg
9. Screenshots
1. Adjunting DPCIManager Status Screenshot
2. Adjunting Intel High Definition Audio screenshot
3 Adjunting Sound Outputs on Sys Prefs screenshot​
12. Adjunting config.plist

With this configuration audio works mostly fine. But again. It suddenly stops working. Any ideas? Also dropping frames on premiere. Trying to solve that issue too.

Please help.
 

Attachments

  • no ioreg.ioreg
    3.1 MB · Views: 129
  • DPCIManager Status Screenshot.png
    DPCIManager Status Screenshot.png
    108.5 KB · Views: 125
  • Intel High Definiton Audio Screenshot.png
    Intel High Definiton Audio Screenshot.png
    141.9 KB · Views: 122
  • Sound Output Prefs Screenshot.png
    Sound Output Prefs Screenshot.png
    77.7 KB · Views: 113
  • config.plist
    0 bytes · Views: 147
  • CLOVER APCI screenshot.png
    CLOVER APCI screenshot.png
    229.2 KB · Views: 128
  • Extensions screenshot.png
    Extensions screenshot.png
    185.4 KB · Views: 123
Status
Not open for further replies.
Top