Contribute
Register

Problem after updating to 10.8.5

Status
Not open for further replies.
Joined
May 1, 2013
Messages
1
Motherboard
Gigabyte GA-H67M-D2-B3
CPU
Intel Core i3 2100 3.1GHz
Graphics
GTX 550 Ti
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I am also having kernel panics in applehda* after upgrading to 10.8.5.

Have a gigabyte z68ap-d3 and before i was using alc889 patch.

rgds

Pieter

I got the same kernel panic. Then I removed the AppleIntelSNBGraphicsFB and it works. But, still no sound for alc 889. :confused:
 
Joined
Nov 15, 2010
Messages
2,627
Motherboard
AsRock Z370M ITX/ac
CPU
i7-8700K
Graphics
AMD 5700XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Lost audio after 10.8.5 Combo Update. Tried to install AppleHDA for ALC889 to no avail. Some more information:

1. No audio output from green connector, used to work with 10.8.4, audio input via iSight (firewire) works

2. Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (BIOS F12), i7 2600k@4,2GHz, 10.8.5, Sapphire ATI Radeon HD6850

3. Unibeast/Multibeast (latest), AppleHDA 2.3.7

4. dsdt.aml from tonymacx86.com vanilla, no edits

5. copy of IOReg: enclosed

There are no IOHDACodecDevice entries (Dooh!) The IOReg from 10.8.4 had 1B,2 and 1B,3 entries with correct VendoirCodecIDs for ALC889. They are gone after the update.

TIA


This is the EXACT SAME issue I am having with the exact same board. However, I am on the UEFI version of this board. I'm no newbie to updating sound after updates - it's worked every single update before from 10.6.6 onwards. This time though, after two days, I'm still left without sound. I have the HDA entry in my IOReg, but, just as with this guy, no IOHDACodecDevice entries.

Any ideas Toleda?
 
Joined
Apr 5, 2012
Messages
13
Motherboard
MSI Z390-A-PRO
CPU
I7-9700K
Graphics
VEGA 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
you are right, I made a picture after I inserted my second graphics card. But definitely it was crashing because of applehda. Going to retry now with removal of hda stuff, and indeed with one graphics card removed before starting the 1st time.
 
Joined
Apr 5, 2012
Messages
13
Motherboard
MSI Z390-A-PRO
CPU
I7-9700K
Graphics
VEGA 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
you r right appleintelsnbgraphics is crashing, going to remove that also and let you know!

Indeed that solved it, going to insert the second graphics card, and wait for a solution to have sounds again :)

thanks!
 

Attachments

  • 2013-09-14 19.09.27.jpg
    2013-09-14 19.09.27.jpg
    1.2 MB · Views: 181

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,920
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
This is the EXACT SAME issue I am having with the exact same board.
It is clear, your system is damaged. Kernel cache appears to be in an unknown state. Rebuilding cache does not solve the problem. Regarding audio, System Information/Software/Extensions is only showing AppleHDAController; AppleHDA is missing and the reason for no audio. A couple of suggestions:
1. Remove S/L/E/GenericUSBXHCI.kext
2. Boot with UseKernelCache=No or Without Cache. If audio, problem solved
3. Run 10.8.5 Software Update, do not install audio, restart. Verify native audio: System Information/Software/Extensions/AppleHDA. If AppleHDA, install MB/audio, restart. If audio, problem solved.
4. Restore 10.8.4 backup, remove S/L/E/GenericUSBXHCI.kext, goto Step 3.

Reply with results and IOReg, if no audio.
 

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,920
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
you r right appleintelsnbgraphics is crashing, going to remove that also and let you know!
Off topic. For the second time, there is no sign of AppleHDA.kext in your screenshot. You do not have an audio problem, you have a Sandy Bridge graphics (AppleIntelSNBGraphicsFB.kext) problem.
 
Status
Not open for further replies.
Top