Contribute
Register

Post install boot from hdd.

Joined
Apr 5, 2021
Messages
17
Motherboard
Intel C226-C2 lenova thinkserver ts140
CPU
i3 4130 3.4 ghz
Graphics
Hd graphics 4400. 1 vga, 2 dvi.
Not really.
So I got the system booting without the USB drive but I still can't get the internet working. I'm running DPCIManager and it's not even showing up. Do I need to use the exact kext you're using, the 2.0.0? I used a later version but don't know if that really matters. If it does, where can I find it? Do you know exactly what ethernet driver the thinkserver ts140 has? Unless I'm doing something wrong, but I put all my kext files on the desktop and ran kextbeast but nothing. It shows my audio driver but that's about it.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
24,831
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm running DPCIManager and it's not even showing up.
If it is not showing in DPCIManager make sure that Ethernet is enabled in the BIOS settings.
 
Joined
Apr 5, 2021
Messages
17
Motherboard
Intel C226-C2 lenova thinkserver ts140
CPU
i3 4130 3.4 ghz
Graphics
Hd graphics 4400. 1 vga, 2 dvi.
If it is not showing in DPCIManager make sure that Ethernet is enabled in the BIOS settings.
Ok, but wouldn't it already be enabled since it was working on Linux and windows I have installed on my other drive?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
24,831
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Ok, but wouldn't it already be enabled since it was working on Linux and windows I have installed on my other drive?
If it works in other operating systems then clearly it is an OS X configuration issue.
 
Joined
Apr 5, 2021
Messages
17
Motherboard
Intel C226-C2 lenova thinkserver ts140
CPU
i3 4130 3.4 ghz
Graphics
Hd graphics 4400. 1 vga, 2 dvi.
If it works in other operating systems then clearly it is an OS X configuration issue.
Kids figured but I've been trying everything I can think of. Install kext files, removing old ones. Looking into the settings, changed the wire out, but nothing. I've never used Mac before so I'm not too familiar with it. If you can think of anything let me know.
 
Joined
Apr 5, 2021
Messages
17
Motherboard
Intel C226-C2 lenova thinkserver ts140
CPU
i3 4130 3.4 ghz
Graphics
Hd graphics 4400. 1 vga, 2 dvi.
zip your /EFI folder and attach it.
Give me a little bit, I'm getting ready for work. If I don't get it tonight I'll do it first thing in the morning
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
24,831
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Give me a little bit, I'm getting ready for work.
Take as long as you like, I'm not sitting on the edge of my seat waiting for you to post.
 
Joined
Apr 5, 2021
Messages
17
Motherboard
Intel C226-C2 lenova thinkserver ts140
CPU
i3 4130 3.4 ghz
Graphics
Hd graphics 4400. 1 vga, 2 dvi.
Take as long as you like, I'm not sitting on the edge of my seat waiting for you to post.
Kinda figured that. For some reason the only way I can access it is through clover. When I mounted it the folders don't show up
 
Joined
Apr 5, 2021
Messages
17
Motherboard
Intel C226-C2 lenova thinkserver ts140
CPU
i3 4130 3.4 ghz
Graphics
Hd graphics 4400. 1 vga, 2 dvi.

Attachments

  • BOOT.zip
    536.1 KB · Views: 8
  • CLOVER.zip
    3 MB · Views: 11
  • Clover_Install_Log.txt.zip
    780 bytes · Views: 12
Top