Contribute
Register

Please help - No output devices found

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 9, 2010
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i5 4670K
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
So I installed Yosemite, but have a major issue with sound

There is no option for sound

"No output devices found"

Motherboard : Z87X-UD5H
Bootloader : Clover

Any and all help really appreciated

Thanks in advance

Hitesh
 
Joined
Oct 22, 2013
Messages
23
Motherboard
iMac 14,2
CPU
i7-4790
Graphics
NVIDIA GTX 770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi,

have you installed the [FONT=Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif]ALC898 kext?[/FONT]
 
Joined
Aug 9, 2010
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i5 4670K
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
I'll be honest,

I have no idea on how to do this?
 
Joined
Oct 22, 2013
Messages
23
Motherboard
iMac 14,2
CPU
i7-4790
Graphics
NVIDIA GTX 770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Ok no problem;)

Take a look on the installation guides in the forum.

At the very end there is a Post-Installation section. Follow this section and you get it to work.

Download Multibeast, install the drivers for your Mainboard, make a restart and all should work well ;)

EDIT: As you installed it via clover bootloader, you should click on drivers-->Realtek ALCxxx--> ALC889 + Optional EFI Installed Bootloader Support.
 
Joined
Aug 9, 2010
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i5 4670K
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hi

I've just done that, still nothing.

The only reason I tried Clover, was to get iMessage working

Now I have no sound, thinking should I go back to other bootloader

:(

Hitesh
 
Joined
Aug 9, 2010
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i5 4670K
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Version 7

Why?
 
Joined
Oct 22, 2013
Messages
23
Motherboard
iMac 14,2
CPU
i7-4790
Graphics
NVIDIA GTX 770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
aaaaaah wait...

I made a mistake in the last post :(
You have to pick the ALC 898 NOT the ALC 889.

Sry for this :cry:

Hope this works!
 
Joined
Aug 9, 2010
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i5 4670K
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Ok, fresh install, got it working

Thanks for the help

Didn't know that I can use multibeast to install kext

Now to call apple to get iMessage & FaceTime working

Will do that tomorrow after work
 
Joined
Aug 9, 2010
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z87X-UD5H
CPU
Intel Core i5 4670K
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Well spoke too soon,

Got up in the morning, switched on computer and nope, sound has disappeared once again.

I'll have to investigate this after work
 
Status
Not open for further replies.
Top