Contribute
Register

pastrychef's testing machine - HP Elite 8300 SFF - i7-3770 - GT 630

Joined
Jan 31, 2017
Messages
2
Motherboard
Hp sff 8300
CPU
3470 3.2ghz
Graphics
Hd 6450
Either should work fine as long as they are low profile. Make sure that the GTX 750 Ti doesn't require additional power cables. I've seen some heavily overclocked models that require more power.

EFI firmware is only needed on real Mac Pros.
Thank you, i was so scared to buy it and get it not working. Thank you so much!
 
Joined
Sep 23, 2016
Messages
23
Motherboard
HP 8300 Elite SFF
CPU
i7-3770
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Anyone knows if a USB-UASP external SSD will work in 8300 SFF? I am planning to buy an external SSD to keep some Virtual Machines from Work but not sure if will be reliable to work with it.

Thanks!
Great machine for value. I can confirm UASP is working fine in this setup.

These are the speeds of two SSD's Samsung 850 evo, one installed internally and the other one working with a cheap UASP 3.0 enclosure:

SSD Internal:


SSD External UASP Enclosure:


A bit slower (-115,8 MB/s) when I'm using the UASP 3.0, but totally fine to run a VM in Parallels Desktop.
 
Joined
Oct 27, 2016
Messages
35
Any news on the cable and the setup?
Sorry mate, got temporary suspended for soliciting, was not aware of forum rules...

I don't think I can help you.

Unless tonymacx86.com has either a section for advertising DIY products or if I am able to post thru Amazon. I really don't know the rules of engagement on this one.

I just don't want to get suspended again....
 
Last edited by a moderator:
Joined
Nov 2, 2016
Messages
155
Mobile Phone
iOS
Sorry mate, got temporary suspended for soliciting, was not aware of forum rules...

I don't think I can help you.

Unless tonymacx86.com has either a section for advertising DIY products or if I am able to post thru Amazon. I really don't know the rules of engagement on this one.

I just don't want to get suspended again....
It's okay. You don't have to solicit, just tell us, what the solution was. Show us pictures, show us your setup. Tell us about the connectors on the cable etc. Is this okay with you? I don't think this is breaking the forum rules :)
 

RuleBreaker01

Banned
Joined
May 31, 2018
Messages
256
3rd motherboard that failed. I don't know why they are just failing for no apparent reason.
After leaving on for several days they fail on reboot. Bios will not even post and fans spin up.

I can't re-flash the bios because the bios will not even post.

Any Ideas on how to fix this ?

Running El Capitan
Had same problem with Yosemite.

The motherboard does not appear to be compatible with OS-X.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
22,821
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
I tried that. Did not do anything. PC still will not post.
Either you did it wrong or you have a hardware fault.
Use substitution to discover faulty component.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
13,893
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Radeon VII
Mac
MacBook, Mac Pro
Classic Mac
iBook, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
That's weird. I've kept mine up for a few days at a time and never experienced this. Can it be a questionable power supply causing problems?
 

RuleBreaker01

Banned
Joined
May 31, 2018
Messages
256
Nope...Powers on however no post, Nothing. Tried CMOS reset with same results.
I disconnected everything from the motherboard however still does not work.
Motherboard appear to have gone bad.

3rd motherboard that has done this. Anyone else having problems with these Mobo's ?
bios version 2.99 and 3.02. I see there is a bios version 3.03 now.
 
Top