Contribute
Register

pastrychef's Asus ROG Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC) build w/ i9-9900K + AMD 6600 XT

Joined
May 27, 2011
Messages
221
Motherboard
Asus Z370-A Prime
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Classic Mac
  1. 512K
Mobile Phone
  1. iOS
Hmm... Maybe it's just a bug with the game you are playing and the version of drivers you are using... Try searching around the internet.
It seems that I fixed that problem. I found out after taking out the Vega64 that the locking clip was not locking the Vega64. So I did a run with a RX570 this was ok. But I was curious because of the locking clip. The Vega64 is huge and due the Sata ports it's hard to get the card secured into the PCI slots with the locking clip locking the card. So I did a few gaming runs and it went fine until now.
 
Joined
May 27, 2011
Messages
221
Motherboard
Asus Z370-A Prime
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Classic Mac
  1. 512K
Mobile Phone
  1. iOS
I have a new question. Yesterday I decided to add 16GB (2x8GB) extra to my system for virtualisation tests. It worked once but this morning my system doesn't boot after all the ++++++++++++++++++++++++++ signs during the booting process. I have now 4 x 8GB occupying all the slots. I know this was one of the issues in the past something with the clover but I use currently 5098 if I'm correct. Do you know how to fix this because when I take them out everything works? (I used XMP but I disabled it temporary). It is 2 x 8GB crucial sport DDR4 2400 & 2 x DDR4 3000. In windows no issues at all.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,283
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I have a new question. Yesterday I decided to add 16GB (2x8GB) extra to my system for virtualisation tests. It worked once but this morning my system doesn't boot after all the ++++++++++++++++++++++++++ signs during the booting process. I have now 4 x 8GB occupying all the slots. I know this was one of the issues in the past something with the clover but I use currently 5098 if I'm correct. Do you know how to fix this because when I take them out everything works? (I used XMP but I disabled it temporary). It is 2 x 8GB crucial sport DDR4 2400 & 2 x DDR4 3000. In windows no issues at all.

This is a sign that something is wrong with the Aptio fix being used and/or NVRAM. Try resetting NVRAM by pressing F11 at the Clover boot menu to see if it helps.
 
Joined
May 27, 2011
Messages
221
Motherboard
Asus Z370-A Prime
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Classic Mac
  1. 512K
Mobile Phone
  1. iOS
This is a sign that something is wrong with the Aptio fix being used and/or NVRAM. Try resetting NVRAM by pressing F11 at the Clover boot menu to see if it helps.
Fantastic this support ;-) I had already latest bios not latest clover but I hardly doubt that this fixed the problem. I found somewhere else an article explaining the importance of the correct config regarding your memory slots. I had only slot 0 + 2 specified so I added slot 1 + 3 with the new information of the added dimms. Now it boots correct.
Screenshot 2020-02-13 at 11.09.18.png
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,283
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

how did you manage to run usb inject all 0.7.3 with OpenCore. My system wont boot with it?

All I did was add it to the config.plist > Kernel > Add. I didn't have to do anything else.
 
Joined
Dec 31, 2013
Messages
799
Motherboard
Huawei Matebook D
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. iOS
I've never tried getting the built-in/included Bluetooth on these motherboards working. I don't know what's needed.

I've only tried using Apple made Wi-Fi Bluetooth cards, Dell DW1560, and Dell DW1830 working.

For the Apple made cards, once you have USB working, nothing else needs to be done.
For the Dell DW1560 and DW1830, BrcmPatchRAM kexts are needed to dynamically update the firmware so that they are compatible with macOS.

Looking at your screenshot, my guess is that the Bluetooth isn't fully compatible with macOS. I don't know if the BrcmPatchRAM kexts will get them working because, again, I've never tried...
I'm having suddenly issues making work both a DW1560 and DW1830
The WiFi is missing. Bluetooth works.
I've used the current patchram and also the old ones.
I'm in the latest Mojave build.
I tried the old Rehabman config with FakePCIID and the old Brcm in the L/E folder but nothing.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,283
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I'm having suddenly issues making work both a DW1560 and DW1830
The WiFi is missing. Bluetooth works.
I've used the current patchram and also the old ones.
I'm in the latest Mojave build.
I tried the old Rehabman config with FakePCIID and the old Brcm in the L/E folder but nothing.

If Bluetooth is working, don't mess with the PatchRAM stuff.

The DW1830 doesn't need additional kexts for Wi-Fi to work. At least it didn't when I tested it... I don't know if anything has changed.

For the DW1560 to work, you should install AirportBrcmFixup.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,283
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Its already added. I am booting fine with the old one but with the new update it throws an error. There is an issue on github which is unanswered. Just curious was there some kind of a workaround. Thanks.

I'm not aware of any workaround...
 
Top