Contribute
Register

pastrychef's Asus ROG Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC) build w/ i9-9900K + AMD 6600 XT

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,659
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Greetings @pastrychef I've come across a kernel panic and am hoping you could offer some insight. I've been running 10.14.6 for quite a while, and the build is very stable. With Catalina maturing, I'm attempting to install 10.15.6. However, the macOS Installer is panicking. This is with an ITX board configured to use iGPU of a Coffee Lake CPU. Attached is the config.plist and panic log. Any suggestions would be greatly appreciated.

That kernel panic is caused by graphics problem. In your config.plist don't use 3E9B0007 for ig-platform-id. Use 3E9B0000 instead.
 
Joined
Apr 16, 2020
Messages
19
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-G Gaming (Wi-Fi)
CPU
i5-8600k
Graphics
RX590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
When problems are sporadic like the way yours is, I tend to think it's hardware related.
The problem seems to be resolved. After de- and reassembling all components the system boots now as expected.
 
Joined
Jul 3, 2018
Messages
106
Motherboard
MSI H370M Bazooka
CPU
i5-8600
Graphics
RX 6600
Mobile Phone
  1. Android
That kernel panic is caused by graphics problem. In your config.plist don't use 3E9B0007 for ig-platform-id. Use 3E9B0000 instead.
Thank you! This information and some framebuffer tweaking allowed me to install 10.15.6 on my i3-8100 (iGPU) based hack.
 

Attachments

  • id-framebuffer.png
    id-framebuffer.png
    79.7 KB · Views: 35
Joined
Mar 4, 2017
Messages
125
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G
CPU
i7 8700K
Graphics
Asus RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi pastrychef, my USB devices have been working fine on the latest EFI for a while but I haven't been able to sync my keyboard to its software (Razer). This wasn't the case with older EFIs; I tried messing with some USB settings in config.plist but it didn't work. Can you take a look?
 

Attachments

  • EFI.zip
    41.9 MB · Views: 136
Joined
Jan 28, 2014
Messages
165
Motherboard
Asus Rog Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC)
CPU
i7-9700K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56
Mobile Phone
  1. Android
Hi @pastrychef
thank's for your OpenCore 0.6.0 Z370G (Catalina), everything works perfectly. :thumbup:
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,659
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi pastrychef, my USB devices have been working fine on the latest EFI for a while but I haven't been able to sync my keyboard to its software (Razer). This wasn't the case with older EFIs; I tried messing with some USB settings in config.plist but it didn't work. Can you take a look?

What do you mean you can't sync with Razer software? Is the keyboard working?
 
Joined
Mar 4, 2017
Messages
125
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G
CPU
i7 8700K
Graphics
Asus RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
What do you mean you can't sync with Razer software? Is the keyboard working?

Everything works perfectly fine when I boot into Windows. It's likely an improperly configured USB fix, but I can't figure out what it is. As in the attached screenshot, Razer Synapse recognizes the keyboard's USB controller but can't interact with it.
Screen Shot 2020-08-05 at 11.34.46 AM.png
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,659
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Everything works perfectly fine when I boot into Windows. It's likely an improperly configured USB fix, but I can't figure out what it is. As in the attached screenshot, Razer Synapse recognizes the keyboard's USB controller but can't interact with it.
View attachment 482976

Hmm... I don't know why the software isn't working... Your USB configuration looks fine...
 
Joined
Mar 4, 2017
Messages
125
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G
CPU
i7 8700K
Graphics
Asus RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hmm... I don't know why the software isn't working... Your USB configuration looks fine...

I see, ok. Perhaps I'll try to make the OpenCore EFI work, that might solve it.
 
Joined
Apr 29, 2012
Messages
319
Motherboard
ASUS ROG Mamimus XI Hero (Wifi)
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
When I check for updates, I get a screen that says "No Updates. All your apps are up to date". No list of recent updates; just text. [snip]

FWIW, yesterday (after nearly a year of no updates showing up) they all magically showed up again. I made -no- changes, so I've got to assume it was something on Apple's end...
 
Top