Contribute
Register

pastrychef's Asus ROG Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC) build w/ i9-9900K + AMD 6600 XT

Joined
Nov 8, 2015
Messages
18
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370 G GAMING (WI-FI AC)
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Lisa
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for the quick answer, yes, I'll use my current Serial, Board Serial, and UUID (as I did before when updating to Mojave). I hope that the current EFI (posted in the first page of this thread - truly appreciated by the way!) may also be used in case there'll be any supplemental update to 10.15.6. (in a way i am a bit hesitating to perform the update to Catalina now / or perhaps to postpone it to the fall).
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,673
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for the quick answer, yes, I'll use my current Serial, Board Serial, and UUID (as I did before when updating to Mojave). I hope that the current EFI (posted in the first page of this thread - truly appreciated by the way!) may also be used in case there'll be any supplemental update to 10.15.6. (in a way i am a bit hesitating to perform the update to Catalina now / or perhaps to postpone it to the fall).

We can't predict the future... Can't say how compatible it will be with future versions of macOS... I do know that the current EFI doesn't work well for Big Sur installations.
 
Joined
Jan 25, 2012
Messages
205
Motherboard
GA-Z390-AORUS-PRO-WIFI
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
We can't predict the future... Can't say how compatible ti will be with future versions of macOS... I do know that the current EFI doesn't work well for Big Sur installations.
Any idea if that applies to OpenCore as well?
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,673
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Any idea if that applies to OpenCore as well?

Yes, both Clover and OpenCore need to be updated.

Currently, installation of the Big Sur Public Beta can't be completed in the conventional way.
If you have access to a real Mac, you can use the real Mac to do the installation then transplant the drive back to a hackintosh or clone the Big Sur Public Beta drive to a hackintosh. Then Clover and OpenCore should be able to run it fine. Only the installation is a problem.
 
Joined
Oct 7, 2019
Messages
8
Motherboard
ASUS ROG Strix Z370-G
CPU
Intel Core i7 9700K
Graphics
Sapphire Tri-X 290 4Gb
Yes, just use that EFI. Copy/paste the System Definition, Serial, Board Serial, and UUID from your existing config.plist to the included config.plist.

Hi,Pastrychef! Thank you for your great work! Currently I'm using Mojave on EFI Unified 5.1.2 with iMacPro1,1 definition. Everything works well including DRM. I've tried update to Catalina on EFI Clover 5117 and faced some issues. iStat Menus doesn't show GPU Die under Sensors menu and speed of two fans instead of five. Actually it's not a big problem, but additionally Davinci Resolve Studio crash at checking licence. Same behaviour in Mojave on EFI Clover 5117. I've tried use 5114 and 5120, no effect. Moreover, on these build I have some errors on black screen before macOS start loading.

Can you help me to understand where might be a problem?

My gear: Asus ROG Srtix Z370-G Gaming (not WiFi) - i7-9700K - Sapphire Nitro+ RX 570 8Gb
 

Attachments

  • Screenshot 2020-07-18 at 10.24.12.png
    Screenshot 2020-07-18 at 10.24.12.png
    51.6 KB · Views: 47
  • Screenshot 2020-07-18 at 10.27.53.png
    Screenshot 2020-07-18 at 10.27.53.png
    42.4 KB · Views: 57

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,673
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,Pastrychef! Thank you for your great work! Currently I'm using Mojave on EFI Unified 5.1.2 with iMacPro1,1 definition. Everything works well including DRM. I've tried update to Catalina on EFI Clover 5117 and faced some issues. iStat Menus doesn't show GPU Die under Sensors menu and speed of two fans instead of five. Actually it's not a big problem, but additionally Davinci Resolve Studio crash at checking licence. Same behaviour in Mojave on EFI Clover 5117. I've tried use 5114 and 5120, no effect. Moreover, on these build I have some errors on black screen before macOS start loading.

Can you help me to understand where might be a problem?

My gear: Asus ROG Srtix Z370-G Gaming (not WiFi) - i7-9700K - Sapphire Nitro+ RX 570 8Gb

The change is FakeSMC to VirtualSMC. FakeSMC provides more sensors.

I don't know what it is about VirtualSMC that's causing Davinci Resolve to crash...

Please try replacing VirtualSMC with FakeSMC.
Navigate to /EFI/CLOVER/kexts/Other/.
Delete SMCProcessor.kext, SMCSuperIO.kext, and VirtualSMC.kext.
In the same folder, install the attached kexts.
 

Attachments

  • EFI-CLOVER-kexts-Other.zip
    160.9 KB · Views: 56
Joined
Dec 4, 2017
Messages
145
Motherboard
Z690I Gigabyte Aorus Ultra Plus (DDR5)
CPU
i9-12900KS
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I'm facing reduction in FPS post-10.15.6.

Additionally, move around desktops have a much laggier animation (This is obviously less than 60fps).

Game I played originally went around 140fps, now its 120.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,673
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I'm facing reduction in FPS post-10.15.6.

Additionally, move around desktops have a much laggier animation (This is obviously less than 60fps).

Game I played originally went around 140fps, now its 120.

I haven't spent enough time on my Z370-G to notice any changes...
 
Joined
Dec 24, 2013
Messages
152
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC)
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon Vega VII
I noticed that my system freezes 2 seconds after I wake it from sleep mode. I run your latest EFI with clover. Maybe you have a tip for me which setting I should look first?
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,673
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I noticed that my system freezes 2 seconds after I wake it from sleep mode. I run your latest EFI with clover. Maybe you have a tip for me which setting I should look first?

After wake, does the screen display desktop? Is the clock still working? Besides the hardware listed in your profile, do you have any other hardware installed? Did you fix USB? Do you have XMP enabled or disabled?
 
Top