Contribute
Register

P9X79 Pro Guide (still a work in progress)

Joined
Sep 20, 2013
Messages
3
Motherboard
Asus P9x79 Pro
CPU
Intel core i7-4820k
Graphics
EVGA GeForce GTX 660 FTW Signature 2 3GB GDDR5
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Leumas!

I am currently trying to install Mavericks on an almost identical system. I have the i7 4820K cpu and Asus P9x79 Pro and an EVGA gtx 660 FTW signature 2 3GB GDDR5. I am following your thread with great excitement and hope that you will succeed in doing a stable installation of Mavericks.

Good luck

Jacob
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
90
Motherboard
ASUS Rampage IV Black Edition
CPU
Intel Core i7-4930k
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 770 OC
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Leumas!

I am currently trying to install Mavericks on an almost identical system. I have the i7 4820K cpu and Asus P9x79 Pro and an EVGA gtx 660 FTW signature 2 3GB GDDR5. I am following your thread with great excitement and hope that you will succeed in doing a stable installation of Mavericks.

Good luck

Jacob

Good I'm glad my troubles are helping someone around here! I have made some progress! But unfortunately I ran into a road block.
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
58
Motherboard
Asus P9X79 Pro-2104
CPU
i7-3930K
Graphics
2x GTX 680
Just an update again, I am able to update to the latest firmware as of this post: P9X79 PRO BIOS 4608.
Posting this one on a Hackintosh on this motherboard on this version... No issues so far both Windows 8.1 x64 (UEFI boot) and Mavericks (Legacy).
 
Joined
Jun 18, 2013
Messages
26
Motherboard
Dell XPS 15 (9550) UHD (Clover)
CPU
6th Generation Intel® Core™ i7-6700HQ Quad Core
Graphics
Intel HD530 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hey Leumas, did you manage to solve the slow/glitch case?

I'm having the same problem with my build. I'm using the same CPU (i7 4820k) but with a Sabertooth x79 MB. I've got all the other drivers working (Audio, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, Graphics Card). Im using the Geforce GTX 770. I booted into installation with "cpus=1 GraphicsEnabler=No npci=0x3000" Even when installing it was very slow.

The only problem after installing is the slow/glitch thing in Mavericks. Also my hackintosh has the wrong CPU information in "About This Mac". It shows that I am using the "Intel Xeon 4.3GHz Quad Core Processor". Are you having the same problem with the CPU information?
 
Joined
Feb 28, 2014
Messages
1
Motherboard
P9x79 Pro
CPU
3930K
Graphics
GTX 570 + GT 120
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Does anyone else have the 4 USB3 ports on the P9x79 Pro mobo working? I can only get USB3 working via Zenith 1.2.7 on the front 20 pin header cable. Everything else (sans bluetooth) works great, except for USB3 on all ports.
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
58
Motherboard
Asus P9X79 Pro-2104
CPU
i7-3930K
Graphics
2x GTX 680
After an update to 10.9.2, my Hackintosh unfortunately failed to boot. :(
 
Joined
Mar 9, 2014
Messages
43
Motherboard
Asus P9X79 Pro
CPU
i7-3930k
Graphics
Gigabyte GTX 980 G1
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
give me a time and I make a video of the entire process using clover :)
The video would be better than a thousand of words! :)))
 
Joined
Mar 9, 2014
Messages
43
Motherboard
Asus P9X79 Pro
CPU
i7-3930k
Graphics
Gigabyte GTX 980 G1
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
After an update to 10.9.2, my Hackintosh unfortunately failed to boot. :(
Did you solve this problem?

Is there anyone here with the Asus P9X79 Pro + i7 3930k + Mavericks 10.9.2 who can proof that this version of Mavericks doesn't work with that hardware?
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
90
Motherboard
ASUS Rampage IV Black Edition
CPU
Intel Core i7-4930k
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 770 OC
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hey Leumas, did you manage to solve the slow/glitch case?

I'm having the same problem with my build. I'm using the same CPU (i7 4820k) but with a Sabertooth x79 MB. I've got all the other drivers working (Audio, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, Graphics Card). Im using the Geforce GTX 770. I booted into installation with "cpus=1 GraphicsEnabler=No npci=0x3000" Even when installing it was very slow.

The only problem after installing is the slow/glitch thing in Mavericks. Also my hackintosh has the wrong CPU information in "About This Mac". It shows that I am using the "Intel Xeon 4.3GHz Quad Core Processor". Are you having the same problem with the CPU information?

Well not really. I did however talk with a guy on another fourm about it and got some helpful information. He said that he was experiencing the same slow graphics I described and fixed it by updating his bios to the latest version and then turning off intel turbo boost under advanced options. I updated my bios but now my motherboard decided to not recognize my SSDs and it now boots funny. Also I can no longer boot into my installation USB thumb drive. I will however mess with it today and see if I can get it to work. Im gunna look back in this thread to where people were posting their BIOS settings and try and redo my BIOS settings from that. Hopefully that will help. Ill also try booting with only the drive I want to boot into connected.
 
Joined
Mar 9, 2014
Messages
43
Motherboard
Asus P9X79 Pro
CPU
i7-3930k
Graphics
Gigabyte GTX 980 G1
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Also I can no longer boot into my installation USB thumb drive.
So I suppose there's no way to boot 10.9.2 with Asus P9X79 Pro + i7 3930k? That's a problem because I'm gonna buy Asus P9X79 Pro + i7 3930k this week :(

What do you this about these devices "Asus P9X79 Pro + i7 3930k"? Is there any common sense to buy it or I need to buy something else for example Asus Rampage IV Extreme?
 
Top