Contribute
Register

P-State Stepper Error 18 ... after OSX El Capitan booting

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 4, 2011
Messages
30
CPU
i5
Graphics
GT 430
Mobile Phone
  1. iOS
Hi. maybe anyone know how solve this issue.

i have Z68X-UD3H-B3 , i7 CPU & NVIDIA QUADRO 4000 .
yosemite OS X works great with kext-dev-mode=1 GraphicsEnabler=Yes

osx 10.11 can't boot http://postimg.org/image/6j37mnwwh/

thanks in advice!
 
Joined
Aug 19, 2011
Messages
1
Motherboard
Gigabyte ga-z68x-ud4-b3
CPU
Intel i7
Graphics
Nvidia 1060
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I have the same motherboard and the same problem. I resolve it using iMac13,1 instead of the default Mac Pro 3,1 in the system Definitions.
 
Joined
Jul 14, 2012
Messages
40
Motherboard
ASUS ROG Z270-E
CPU
i7-8700K
Graphics
GTX 1080 TI
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
having this issue as well - so far what has worked for me was -f graphichsenabler=0
 
Joined
Feb 4, 2011
Messages
30
CPU
i5
Graphics
GT 430
Mobile Phone
  1. iOS
the problem is gone when i disabled CPU EIST in the bios
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,861
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
having this issue as well - so far what has worked for me was -f graphichsenabler=0

graphichsenabler=0 is nonsense - Boot flags are case sensitive, get them wrong and they have no effect.

It should be GraphicsEnabler=0 (or more commonly GraphicsEnabler=No).
 
Joined
Jun 24, 2011
Messages
19
Motherboard
GA-Z170XP-SLI
CPU
6700k
Graphics
Gigabyte 280x
the problem is gone when i disabled CPU EIST in the bios

Thank you. I have the same motherboard (with i5 2500k) and was getting the same error. All fixed now, and El Capitan is booting fine.
 
Joined
Mar 8, 2012
Messages
95
Motherboard
Gigabyte GA-Z170-HD3
CPU
i3-6100
Graphics
GT 710
Mobile Phone
  1. iOS
i was getting the same problem only sometimes... sometimes it would start up fine, others it wouldn't, but every time it failed to start up I got the same error message (freakishly on an LG monitor and an oak desk like nommex's image, I had to check to make sure you hadn't used my picture, not that it would of bothered me if he had - weird rambling over)

I think it failed to start up if it had previously crashed (because its not waking from sleep correctly - USB wakes it up but doesn't start the monitor and then USB totally dead)

But anyway, massive digressions aside, I've changed the CPU EIST to disabled and I'll see if it ever does it again...
 
Joined
Jun 14, 2015
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
the problem is gone when i disabled CPU EIST in the bios

thanks for that - can you tell me where i can find that please as i cant find it ?

i have same MB as you

thanks !
 
Joined
Sep 20, 2012
Messages
16
Motherboard
10.8.2 - 10.6.8
CPU
i5 2500k - Intel Core2 Quad
Graphics
GTX560TI - 9800GT
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
i cant find CPU EIST in bios

where is it

i looked up on google but in my bios nothing I couldnt find : //
 
Status
Not open for further replies.
Top