Contribute
Register

OS X Driver for NVMe M.2 Solid State Drives Released

Joined
Feb 20, 2011
Messages
184
Motherboard
Asus Z97 Pro Gamer
CPU
i7-4790k
Graphics
Asus Strix GTX 960
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
I don't get my Intel 1.2 TB NVMe 750 to work for a clean install or just to add it to my current HackinTosh. I tried to copy the Kext to the EFI CLover folder on my boot drive and did the Chown bit , no luck.

I suppose you did put it in the "kexts" subdirectory and then in the matching version (10.11 or whatever) or in "other" if you don't keep the versions subdirectories?

kexts-directories.gif
 
Joined
Sep 15, 2012
Messages
4
Motherboard
4
CPU
Core i7
Graphics
4200
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Joncas , Yes , I copied the kext into my 10.11 folder :crazy:
 
Joined
Jul 2, 2015
Messages
42
Motherboard
ASUS Z97 Pro WiFi AC
CPU
4790K @ 4.7GHz
Graphics
ASUS GTX 960 STRIX 2GB
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Joncas , Yes , I copied the kext into my 10.11 folder :crazy:

There are two things you have to do, not only one, i.e.:

1. NvmExpressDxe-64.efi in EFI/CLOVER/drivers64UEFI
2. NVMeGeneric.kext in EFI/CLOVER/kexts/10.11

For how to obtain NvmExpressDxe-64.efi, please see earlier posts in this thread.
 
Joined
Aug 30, 2010
Messages
123
Motherboard
ASUS Rampage V Extreme
CPU
i7 5930k
Graphics
GTX 970
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Since I have the Macvidcards NVME kext installed, I cannot make my machine go to sleep. The screen turns black to go in stand-by, but that's all, the computer doesn't go to sleep. In the console, the report says system sleep was prevented by H000. That H000 device through the IORegistry app is reported to be the NVME drive. I can't figure out why this is preventing the machine to go to sleep. Any help would be much appreciated.
 
Joined
Mar 20, 2015
Messages
15
Motherboard
i7
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello guys,

I have a crazy problem with my nvme driver and my asus x99 ws-e 3.1

So I download the nvmeGeneric.kext and here is the resume of the situation:
I have 2 drives with 2 different installation of yosemite

1)yosemite install with clover:

I put the nvmeGeneric.kext in EFI/Clover/kexts/10.10
the system freezes when I try to open the session.

2)yosemite install with unibeast/multibeast(no clover as bootloader)

I put the nvmeGeneric.kext in S/L/E
the finder freezes if I try to open it, the rest is ok
BUT if I open a invited user session, everything works perfectly! which I found really weird!
 
Joined
Aug 1, 2012
Messages
431
Motherboard
Asus Z370 Prime A II
CPU
i9-9900K
Graphics
VEGA VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Since I have the Macvidcards NVME kext installed, I cannot make my machine go to sleep. The screen turns black to go in stand-by, but that's all, the computer doesn't go to sleep. In the console, the report says system sleep was prevented by H000. That H000 device through the IORegistry app is reported to be the NVME drive. I can't figure out why this is preventing the machine to go to sleep. Any help would be much appreciated.

this kext doesn't support sleep.
 
Joined
Aug 30, 2010
Messages
123
Motherboard
ASUS Rampage V Extreme
CPU
i7 5930k
Graphics
GTX 970
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
this kext doesn't support sleep.

Thanks man, that's what I thought earlier. But as I am a bit stubborn, I did some investigations and finally found a possible fix. It has to do with a device fix in the DSDT. I want to fine tune it before sharing as there are still some stuffs to fix like; the NVME drive doesn't mount properly after wake (randomly), or sometimes take about 10-15 seconds to mount again and same various things.
 
Joined
Aug 1, 2012
Messages
431
Motherboard
Asus Z370 Prime A II
CPU
i9-9900K
Graphics
VEGA VII
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks man, that's what I thought earlier. But as I am a bit stubborn, I did some investigations and finally found a possible fix. It has to do with a device fix in the DSDT. I want to fine tune it before sharing as there are still some stuffs to fix like; the NVME drive doesn't mount properly after wake (randomly), or sometimes take about 10-15 seconds to mount again and same various things.

you're welcome! :)
Please keep me posted, even in PM. I'm quite interested as this kext is not reliable at all. Many of us are also experiencing not proper shutdown (my case! :banghead: ) or even panic at shutdown/restart, or other restart issues.
Plus the version of kext is dated December 2015 and it has never updated ... so ... :roll2:

I'm also thinking of reverting back at an AHCI SSD till some positive news are not showing up!
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,523
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hello guys,

I have a crazy problem with my nvme driver and my asus x99 ws-e 3.1

So I download the nvmeGeneric.kext and here is the resume of the situation:
I have 2 drives with 2 different installation of yosemite

1)yosemite install with clover:

I put the nvmeGeneric.kext in EFI/Clover/kexts/10.10
the system freezes when I try to open the session.

...
From the NVMe driver FAQs:
Q: What version of OS X does this driver support?

A: 10.11
 
Top