Contribute
Register

OS X 10.9.3 Update

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 1, 2013
Messages
112
Motherboard
Gigabyte GA-Z87N-WIFI
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 760
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Article: OS X 10.9.3 Update

Here's the step by step way to update:
:ch: Repair Permissions using the Disk Utility on the drive to be updated;*
:ch: Backup your current installation using Carbon Copy Cloner or SuperDuper;
:ch: Download the latest MultiBeast for Mavericks which has the latest ACL8xy audio drivers;
:ch: Use the Software Update to download and install 10.9.3 (recommend using the Combo Update);
:ch: Re-boot;
:ch: Run MultiBeast for Mavericks and just select your audio driver to install and TRIM (if needed);
:ch: Re-boot; and
:ch: Repair Permissions again.*​

If you have TRIM enabled, check to see if it was affected by this update.


* You can use the Terminal instead of Disk Utility if you feel comfortable with a UNIX command:
Code:
sudo diskutil repairPermissions /


Reporting in: GA-Z87N-WIFI with i7-4700k Haswell core and GTX760 updated using instructions above have shown no new issues.

Internal sound check
HDMI sound / video check
Facetime check
Maps check
 
Joined
Apr 4, 2011
Messages
28
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD5H
CPU
i7 3770
Graphics
XFX RX580 8 gb
Mobile Phone
  1. iOS
System: GA-Z77X-UDH5/GTX660-3 monitors.
Kernel Panic until changing system to iMac. FWIW.
 
Joined
Jun 20, 2012
Messages
8
Motherboard
Hackintosh 10.9.3
CPU
3770K
Graphics
GTX690
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Worked on this all day yesterday and could not fix the no screen on cold boot issue. When to bed and then to work today, just got home and turned on computer and booted just fine. WTF! Can anyone explain this? Running 3770k, GTX690, Asus Maximus V Extreme. With default OSX Drivers.

I've never had audio over my HDMI which is connected to my GTX690. If i install web drivers will that work. and if so can someone tell me how to do that step by step as I'm new to this and this is my only computer. So I don't want to screw something up.

Thanks
 
Joined
Jun 20, 2012
Messages
8
Motherboard
Hackintosh 10.9.3
CPU
3770K
Graphics
GTX690
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Beside the cold boot problem.....Once booted normally i do get a slightly better Luxmark score. but only 4 points.
 
Joined
Feb 22, 2012
Messages
6
Motherboard
HP Probook 6460b
CPU
i5 - 2520m
Graphics
HD3000
Mac
  1. Mac mini
noob question how can I tell which audio driver my hp 6460b has ?
 
Joined
Apr 26, 2011
Messages
32
Motherboard
Asus Strix Z490-E Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Hi,
I have the Z87N-WIFI motherboard, 760 GTX and i7 4771.
I wanted to ask you guys something. For you everything is working perfect on this motherboard?
Can you tell me what option you used in bios and also what else you did.
At home i have the h77n-wifi and everything works perfect.
For work i bought this motherboard because i saw it in buyer`s guide.
But i have some little problems.
One, when i boot with the monitor on display port or hdmi i have no signal at login.
Before login is ok. And if i take cable out and put in back or change to other source and then come back, it works.
On dvi i don`t have any problems.
And also one big problem is that the sleep does not work. It goes to sleep 1 sec and then starts by itself. In system log says something about reason XHC...about the usb.
Other little problems is like sometimes the keyboard on usb not working at login..i have to take out usb and put it back on.
Also sometimes after trying to go sleep i have no sound..and have to restart.

I would be very thankful for some hints.
Thank you.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
21
Motherboard
GA-Z87X-D3H
CPU
Core i7 - 4770K
Graphics
intel HD Graphics 4600
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
have a motherboard GA-Z87X-D3H update went smooth but after applying sound patch with multibeast 6.2.3 the sound now goes when it comes out of sleep mode. I looked through the site and applies sound patch with multibeast 6.1 and all is good again.
 
Joined
Nov 10, 2013
Messages
13
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Article: OS X 10.9.3 Update

Fix to 10.9.3 + Newer Nvidia Cards only returning black screen (e.g. 780ti):

Problem: Updated to 10.9.3 and still get black screens no matter which boot flags you enter. Assuming you already had the nvidia web driver installed (http://www.tonymacx86.com/graphics/...ate-graphics-drivers-10-9-3-334-01-01f01.html) but could not update while still being on 10.9.2.

Solution:


  1. In bootloader enter: -s
  2. wait until it says ":/root" and you can enter commands
    (if it complains to wait for geforce sensors or something, give it a few extra time)
  3. enter: mount -uw / and hit enter
  4. enter: cd /System/Library/Extensions and hit enter
  5. enter: mv NV* / and hit enter
  6. enter: exit
  7. Reboot
  8. In bootloader enter: nvda_drv=0
    (we want to overwrite anything contrary you may have entered in your boot.cfg)
  9. You should now be in mavericks again but with a ****ty resolution because the gfx driver is not running
  10. Go to nvidia control panel and update to 334.01.01f01 which you couldn't do before 10.9.3.
    It will also whine about old cuda drivers, so go ahead and also update those.

My config:

Geforce 780ti
10.9.3
Gigabyte-UD5H
Monitor attached via display port and working like a charm.

Hope this helps!
 
Joined
Aug 8, 2013
Messages
44
Motherboard
ASRock Z77 Pro4
CPU
i5-3450
Graphics
580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Problem:

After sleep audio is gone.

After restart audio comes again.

Audio in question: Realtek ALC892 Audio Codec


Installed update.

Twice installed the audio per Multibeast.

The secondd time after Stork.

No luck. ..


Ohh and it is the "wrong output" that works ...namely "internal speakers" ...which is not true.

I am connected to Line Out.

...
 
Status
Not open for further replies.
Top