Contribute
Register

OS X 10.10.4 Update

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 15, 2012
Messages
29
Motherboard
GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
CPU
Intel Core i7-3770
Graphics
GIGABYTE G1 GTX 960 Gamer 4GB
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
6,999
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra - OC 0.6.8
CPU
i5-10600K
Graphics
RX560
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. Android
Update went quickly.

Like a lot of other people I had to reapply the Audio drivers.

BUT all internal hard-drives now appear as external whereas before they had been fine! MultiBeast IOAHCIBlockInjector.kext does not change anything.

:cry:
 
Joined
Sep 1, 2011
Messages
6
Motherboard
ep45-ud3p rev1.1
CPU
E8400 C2D
Graphics
ATI HD7770 1GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Oct 21, 2011
Messages
42
Motherboard
Ga-X79-UD5
CPU
i7 3820
Graphics
Geforce Gt710
Mac
  1. Mac Pro
Update went quickly.

Like a lot of other people I had to reapply the Audio drivers.

BUT all internal hard-drives now appear as external whereas before they had been fine! MultiBeast IOAHCIBlockInjector.kext does not change anything.

:cry:
I have the same problem....
I uninstalled it with sudo trimforce disable and installed trim patch for 10.10.3 from multibeast 7.3....disks now are showing correctly as internals an trim support is yes.....but i don't know if this actually working on 10.10.4 or if there are differences from trimforce....
maybe someone can helps us
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,755
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
updated straight from Mavericks to Yosemite 10.10.4 using Clover i updated straight from the App Store to Yosemite everything went well only need FakeSMC and Ethernet in kexts 10.10 and a pretty easy process trim works iMessage and FaceTime works everything is working :thumbup: Z77-DS3H Core i7 3770 GTX760
 
Joined
Feb 11, 2014
Messages
243
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7-9700
Graphics
Radeon Pro WX 9100
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Complete success for me. I enabled trim and saw no issues. I have two 250SSD's in a Raid 0 and they speed tested at 1g write 600M read after this. I also boot from a 750gig Samsung SSD. Also had a web driver update for my Nvidia card post install. Nice!

Jules
 

UtterDisbelief

Moderator
Joined
Feb 13, 2012
Messages
6,999
Motherboard
Gigabyte Z490i Aorus Ultra - OC 0.6.8
CPU
i5-10600K
Graphics
RX560
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. Android
I have the same problem....
I uninstalled it with sudo trimforce disable and installed trim patch for 10.10.3 from multibeast 7.3....disks now are showing correctly as internals an trim support is yes.....but i don't know if this actually working on 10.10.4 or if there are differences from trimforce....
maybe someone can helps us

Ah, that is very interesting, thank you for the feedback! :)

I will try that in a moment.

What I *have* discovered so far is that if I boot using a Clover USB the drives appear correctly as internal.

.......

Yes I can confirm that using the command:

sudo trimforce disable

... restores the drives to Internal as they should be booting with Chameleon.

MultiBeast 7.3 used to patch for Trim 10.10.3 again which works fine.

:)
 
Joined
Jan 6, 2012
Messages
442
Motherboard
GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
  1. iOS
Upgraded both my HP ProBook 4530s and my Z77X-UP5 TH (both having CloverEFI) via the App Store with no problems. Enabled Trim using the 'sudo trimforce enable' command and all is fine with both machines. No need to install any drivers on either machine.

-bth
 
Joined
Jun 9, 2015
Messages
18
CPU
I5 2410M
Graphics
HD3000, GT555M
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
WTF?? :eek:

Képerny?fotó 2015-07-01 - 14.27.38.png

its 15gb now :eek:

edit: 17gb... what is this? what i need to do now? restart or wait?

problem solved with http://rick.cogley.info/post/resolve-osx-appstore-hang-and-crash-problem/
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top