Contribute
Register

OpenCore z390 Aorus Pro WIFI?

Joined
Feb 22, 2011
Messages
194
Motherboard
Z390 Aorus Pro WIFI
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi Bro, sorry for the late reply only just saw your post. No such msg on my rig, don't think this would make any difference but I am using a higher version of OC from 0.6.7. Also about your power unit, is the power rating high enough to drive all the components in your rig? A long shot but worth an ask, my limited knowledge is pointing towards that.
No prob brother!! have you seen a OC for GA-Z97X-UD5H?
 
Joined
Feb 18, 2019
Messages
8
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS PRO WiFi
CPU
Intel Core i7-8700K
Graphics
Sapphire 11265-05-20G Radeon Pulse RX 580 8GB
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for your EFI file. It saved me a lot of time updating to Big Sur. After updating to OC 0.6.8 your theme doesn't work but everything boots fine. Any suggested links or sites to research error.
 
Joined
Mar 9, 2012
Messages
2,596
Motherboard
Gigabyte Z390 AORUS Pro WFI
CPU
3.6 GHz 8-Core Intel Core i7
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for your EFI file. It saved me a lot of time updating to Big Sur. After updating to OC 0.6.8 your theme doesn't work but everything boots fine. Any suggested links or sites to research error.
See here - Getting Started→ for the official Guide.
 
Joined
Dec 26, 2011
Messages
195
Motherboard
Gigabyte Aorus Z390 Pro WiFi
CPU
Intel i9 9900K
Graphics
Intel UHD 630 / Nvidia 3080 - Disabled on MacOS
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm having difficulties installing Big Sur on my rig. Catalina runs almost flawlessly, but installing OC has been a bit of an issue so far.
Also, Big Sur installer closes and reopens endlessly if I try to update either from the installer or from USB stick.

Tried all the EFI folders in this thread, but alas to no avail.

Perhaps changing from Clover to OpenCore could solve the issue. Can you help me out? Here's my EFI folder, and let me tell you my config:

Aorus Z390 Pro WiFi + i9 9900K + 32GB
Using UHD630 and keep Nvidia 3080 disabled
Gigabyte Thunderbolt 3 card (this might require extra settings on OpenCore if I understand well)

Thank you if you want to give me a hand. Been stuck at this point for weeks.
 

Attachments

  • EFI (1).zip
    41.1 MB · Views: 22
Joined
Feb 22, 2011
Messages
194
Motherboard
Z390 Aorus Pro WIFI
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'm having difficulties installing Big Sur on my rig. Catalina runs almost flawlessly, but installing OC has been a bit of an issue so far.
Also, Big Sur installer closes and reopens endlessly if I try to update either from the installer or from USB stick.

Tried all the EFI folders in this thread, but alas to no avail.

Perhaps changing from Clover to OpenCore could solve the issue. Can you help me out? Here's my EFI folder, and let me tell you my config:

Aorus Z390 Pro WiFi + i9 9900K + 32GB
Using UHD630 and keep Nvidia 3080 disabled
Gigabyte Thunderbolt 3 card (this might require extra settings on OpenCore if I understand well)

Thank you if you want to give me a hand. Been stuck at this point for weeks.
Have you disabled SID?

The OC file is from another site but it does the job, must use SN and other info for a 19.1. You will need to change the
Platforninfo
-MLB
-ROM
-Systemserialnumber
-SystemUUID
 

Attachments

  • OC 069 19,1 Z390 Pro IGPU ONLY EFI.zip
    4 MB · Views: 19
Joined
Dec 26, 2011
Messages
195
Motherboard
Gigabyte Aorus Z390 Pro WiFi
CPU
Intel i9 9900K
Graphics
Intel UHD 630 / Nvidia 3080 - Disabled on MacOS
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Have you disabled SID?

The OC file is from another site but it does the job, must use SN and other info for a 19.1. You will need to change the
Platforninfo
-MLB
-ROM
-Systemserialnumber
-SystemUUID

Hi, I entered such information, and it loads the nice OC GUI, but if I select my Catalina volume, I won't even see a progress bar. Just Apple logo and nothing more.

Adding the modified EFI folder for your reference:
 

Attachments

  • EFI.zip
    3.8 MB · Views: 27
Joined
Feb 22, 2011
Messages
194
Motherboard
Z390 Aorus Pro WIFI
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, I entered such information, and it loads the nice OC GUI, but if I select my Catalina volume, I won't even see a progress bar. Just Apple logo and nothing more.

Adding the modified EFI folder for your reference:
Put the EFI on the USB stick, press f12 on boot, boot from USB
. Make sure that you clear nrvam before you try to install
 
Joined
Dec 26, 2011
Messages
195
Motherboard
Gigabyte Aorus Z390 Pro WiFi
CPU
Intel i9 9900K
Graphics
Intel UHD 630 / Nvidia 3080 - Disabled on MacOS
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Classic
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Put the EFI on the USB stick, press f12 on boot, boot from USB
. Make sure that you clear nrvam before you try to install
Hi,

Of course I did that. Cleared NVRam and tried to boot catalina, catalina recovery partition and big sur usb installer. All of them displayed a macos logo without progress bar. The GUI of OC is exquisite. Nice little animations, smooth and tasteful icons. Very nice. I hope I get it to work, though!
 
Joined
Feb 22, 2011
Messages
194
Motherboard
Z390 Aorus Pro WIFI
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

Of course I did that. Cleared NVRam and tried to boot catalina, catalina recovery partition and big sur usb installer. All of them displayed a macos logo without progress bar. The GUI of OC is exquisite. Nice little animations, smooth and tasteful icons. Very nice. I hope I get it to work, though!

You have board unlocked? and double check your bios setting. What Bios version you using?
 
Top