Contribute
Register

[OpenCore] Succesfully Installed Big Sur, but audio not works with alcid, creates Kernal Panic.

Joined
Nov 11, 2012
Messages
21
Motherboard
hp600g1
CPU
i5-4590 CPU @ 3.30GHz
Graphics
GT710 2GB
Mobile Phone
  1. iOS
Successfully Installed Big Sur except the audio when I add alcid=15 ( 15 is the right id, it works with me on Catalina with Clover ) it creates kernal panic.

Computer: HP 600 G1, Graphics card: GT710 2GB, SSD 250GB EVO, 16GB RAM.

I attached you my EFI folder.
 

Attachments

  • EFI.zip
    2.7 MB · Views: 35
Joined
Jan 30, 2020
Messages
54
Motherboard
P8Z77-V LE PLUS
CPU
i5-3550
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Try this. If it does not work, use DCPIManager, to see the codec/model of your sound card to correct the layout
 

Attachments

  • EFI.zip
    2.7 MB · Views: 43
Joined
Nov 11, 2012
Messages
21
Motherboard
hp600g1
CPU
i5-4590 CPU @ 3.30GHz
Graphics
GT710 2GB
Mobile Phone
  1. iOS
Hi @dariu I already tried adding the correct Device ID in the place you added, and it still cause panic.

DPCIManager 2020-11-26 19-56-16.jpg


I think this is the right Audio output, and how to add this to my config?
 
Joined
Aug 11, 2012
Messages
315
Motherboard
ASRock Z370M-ITX/ac
CPU
i7-8700K
Graphics
630
Try this. If it does not work, use DCPIManager, to see the codec/model of your sound card to correct the layout
Dariu,
I'm kind of lost regarding my missing sound. I'm on Brix i5-5575 and sound worked fine on Catalina until I switched to Open Core. Ideas?
Thanks
 
Joined
Oct 22, 2011
Messages
135
Motherboard
HP Elite 8300 MT
CPU
i5-3470
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Plus
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Before I tried both options 15 and 11.. but now 11 works.. Thanks @dairu. :)
Can you share your EFI folder? I cannot get it working.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
21
Motherboard
hp600g1
CPU
i5-4590 CPU @ 3.30GHz
Graphics
GT710 2GB
Mobile Phone
  1. iOS

Attachments

  • EFI.zip
    2.7 MB · Views: 37
Top