Contribute
Register

Opencore Big Sur installation - Stuck at Apple logo

Joined
Nov 24, 2016
Messages
47
Motherboard
GA-Z170X-Ultra Gaming
CPU
i5 6600
Graphics
HD 530
Mac
  1. iMac
MOBO: Gigabyte H370M DS3H with Intel Core i5-8400 Box

Trying to install Big Sur but although the installer USB is visible on the picker, when I select it it gets stuck on the Apple logo with no progress bar at all. Also, I don't see the internal volume on the picker.

I am attaching the EFI folder as well as my BIOS USB configuration settings

IMG_20220321_104807.jpg
 

Attachments

  • EFI.zip
    10.6 MB · Views: 50

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
26,073
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
MOBO: Gigabyte H370M DS3H with Intel Core i5-8400 Box

Please read and comply with the rules, in particular the one regarding profiles.
Link to profile - Just three items - Motherboard (or prebuilt system), Processor (CPU) and Graphics.

it gets stuck on the Apple logo with no progress bar at all

Boot in verbose mode for a clue why.

All of your OpenCore files must be from the same release version.
Errors like these are typical of version mismatch :

Code:
2022-03-21 09:30:54.689495 OCS: Missing key Strategy, context <Block>!
OCS: Missing key LogModules, context <Debug>!
OCS: Missing key PointerPollMask, context <AppleInput>!
OCS: Missing key PointerPollMax, context <AppleInput>!
OCS: Missing key PointerPollMin, context <AppleInput>!
OCS: No schema for AudioOut at 2 index, context <Audio>!
OCS: No schema for MinimumVolume at 4 index, context <Audio>!
OCS: No schema for VolumeAmplifier at 8 index, context <Audio>!
OCS: Missing key AudioOutMask, context <Audio>!
OCS: Missing key DisconnectHda, context <Audio>!
OCS: Missing key MaximumGain, context <Audio>!
OCS: Missing key MinimumAssistGain, context <Audio>!
OCS: Missing key MinimumAudibleGain, context <Audio>!
 
Joined
Nov 24, 2016
Messages
47
Motherboard
GA-Z170X-Ultra Gaming
CPU
i5 6600
Graphics
HD 530
Mac
  1. iMac
Please read and comply with the rules, in particular the one regarding profiles.
Link to profile - Just three items - Motherboard (or prebuilt system), Processor (CPU) and Graphics.



Boot in verbose mode for a clue why.

All of your OpenCore files must be from the same release version.
Errors like these are typical of version mismatch :

Code:
2022-03-21 09:30:54.689495 OCS: Missing key Strategy, context <Block>!
OCS: Missing key LogModules, context <Debug>!
OCS: Missing key PointerPollMask, context <AppleInput>!
OCS: Missing key PointerPollMax, context <AppleInput>!
OCS: Missing key PointerPollMin, context <AppleInput>!
OCS: No schema for AudioOut at 2 index, context <Audio>!
OCS: No schema for MinimumVolume at 4 index, context <Audio>!
OCS: No schema for VolumeAmplifier at 8 index, context <Audio>!
OCS: Missing key AudioOutMask, context <Audio>!
OCS: Missing key DisconnectHda, context <Audio>!
OCS: Missing key MaximumGain, context <Audio>!
OCS: Missing key MinimumAssistGain, context <Audio>!
OCS: Missing key MinimumAudibleGain, context <Audio>!
My profile mentions my hackintosh which is fine, thank god... the hackintosh mentioned on the original post is my wife's. So I am in a world of pain if I don't fix it soon. :p

I have enabled verbose mode on OpenCore. Something flashes instantly before I get to the boot picker but there is no way to tell what it is, it's only for a fraction of a second. Once I select the mac os installer volume, nothing else shows except the apple logo with no progress bar.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,035
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
My profile mentions my hackintosh which is fine, thank god... the hackintosh mentioned on the original post is my wife's.
your profile needs to show the hardware you are using
 
Joined
Nov 24, 2016
Messages
47
Motherboard
GA-Z170X-Ultra Gaming
CPU
i5 6600
Graphics
HD 530
Mac
  1. iMac
your profile needs to show the hardware you are using
Perhaps I don't understand the problem exactly. My profile mentions the hardware (motherboard, CPU and Graphics). Is there something else I need to add? Sorry but english is not my native language, perhaps I am missing something.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,035
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Perhaps I don't understand the problem exactly. My profile mentions the hardware (motherboard, CPU and Graphics). Is there something else I need to add? Sorry but english is not my native language, perhaps I am missing something.
is this the hardware you are trying to install macOS on:


Screenshot 2022-03-21 121801.jpg
?
 
Joined
Nov 24, 2016
Messages
47
Motherboard
GA-Z170X-Ultra Gaming
CPU
i5 6600
Graphics
HD 530
Mac
  1. iMac

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,035
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Since the build mentioned in my profile is my working machine and I don't want to change it, I added a new build on my signature. Please, check. Should I remove it when done? It's not mine, really.
that is fine to leave in your signature
 
Top