Contribute
Register

OpenCore 0.6.6: HDMI not working for UHD 630

Joined
Jul 17, 2015
Messages
188
Motherboard
HP Pavilion 15 dk0xxx
CPU
i7-9750H
Graphics
UHD 630 + GTX 1650, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, so I'm using my mackintosh as a daily driver. There are absolutely no issues except one single problem. My HDMI is not working in maOS (It's working fine in Windows though).

HP Pavilion 15 Gaming
My CPU is Intel i7-9750H, UHD 630
Nvidia GTX 1650 (Disabled)

I have attached config.plist file.

Any help will be really appreciated. Thanks!
 

Attachments

  • config.plist
    42.7 KB · Views: 31
Joined
Mar 3, 2012
Messages
248
Motherboard
HP ProBook 450 G6 (OpenCore)
CPU
i7-8565U
Graphics
Intel UHD Graphics 620
Mobile Phone
  1. iOS
I changed some on your Config.plist give it a try and let me know if it works.

before replacing the Config.plist take a copy of the original one and save it some where.
Mount your EFI Partition using Hackintool, replace the attached config.plist in you EFI > CO.
then open the Config.plist with ProperTree then go file > OC snapshot and chose your OC Folder
then File > OC Clean snapshot and chose the OC Folder from EFI Partition
Restart your laptop and reset your NVRAM from the opencore boot menu.
 

Attachments

  • config.plist
    42.9 KB · Views: 63
Joined
Mar 28, 2015
Messages
133
Motherboard
MSI GS65 8SE
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630 + RTX 2060
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi guys, so I'm using my mackintosh as a daily driver. There are absolutely no issues except one single problem. My HDMI is not working in maOS (It's working fine in Windows though).

HP Pavilion 15 Gaming
My CPU is Intel i7-9750H, UHD 630
Nvidia GTX 1650 (Disabled)

I have attached config.plist file.

Any help will be really appreciated. Thanks!
Make sure that your HDMI is not connected from your NVidia GPU because if it is, then you are unable to use it on macOS.
 
Joined
Jul 17, 2015
Messages
188
Motherboard
HP Pavilion 15 dk0xxx
CPU
i7-9750H
Graphics
UHD 630 + GTX 1650, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Make sure that your HDMI is not connected from your NVidia GPU because if it is, then you are unable to use it on macOS.
Thanks. I'm not sure from where I can get this information. Can you please point out where should I search?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,575
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks. I'm not sure from where I can get this information. Can you please point out where should I search?
check in windows, right click desktop, choose display settings, then advanced display settings and see if it says nvidia or intel (example from my desktop using amd card but you should get the idea)
 

Attachments

  • Screenshot 2021-03-10 114705.jpg
    Screenshot 2021-03-10 114705.jpg
    50.4 KB · Views: 119
Joined
Jul 17, 2015
Messages
188
Motherboard
HP Pavilion 15 dk0xxx
CPU
i7-9750H
Graphics
UHD 630 + GTX 1650, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
check in windows, right click desktop, choose display settings, then advanced display settings and see if it says nvidia or intel (example from my desktop using amd card but you should get the idea)
@Feartech Here is my screenshot from Advanced Display settings. It is showing Intel, so that means I can use HDMI with my hac, right?
 

Attachments

  • Display settings.PNG
    Display settings.PNG
    27.5 KB · Views: 70

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,575
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
@Feartech Here is my screenshot from Advanced Display settings. It is showing Intel, so that means I can use HDMI with my hac, right?
yes, if that is your settings for hdmi plugged in :)
 
Joined
Mar 7, 2011
Messages
214
Motherboard
Asus Sabertooth Z170 Mark 1
CPU
i7-6700K
Graphics
rx 5700 xt
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@Feartech Here is my screenshot from Advanced Display settings. It is showing Intel, so that means I can use HDMI with my hac, right?
Thats showing internal display you need to show external display
 
Joined
Jul 17, 2015
Messages
188
Motherboard
HP Pavilion 15 dk0xxx
CPU
i7-9750H
Graphics
UHD 630 + GTX 1650, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thats showing internal display you need to show external display
Yeah I realised that afterwards. With external display, it shows GTX 1650. SO my quesiton is if I keep this GPU enabled in hackintosh, can I use HDMI?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,575
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Yeah I realised that afterwards. With external display, it shows GTX 1650. SO my quesiton is if I keep this GPU enabled in hackintosh, can I use HDMI?
you could try High Sierra with the nvidia web drivers

looks like no hdmi output is available for your laptop
 
Last edited:
Top