Contribute
Register

nvidia-update - Simple way to install nVidia web drivers

Joined
Apr 28, 2015
Messages
34
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus ULTRA
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
very odd ive started to get choppy mouse movement again. even if chrome or safari is closed but seems like its happening after leaving the computer un-attended for a while and when i come back to it it lags/ feels like the computer is choppy. um running web driver .106
 
Joined
Jul 2, 2011
Messages
118
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7‑6700K
Graphics
2x GTX 980 Ti
Does anyone else have to boot 2 or 3 times to get past the "black screen." Seems like every time I turn the computer on or restart from windows I get the black screen followed by the monitor turning on and off. Turning the computer off and on gets the Nvidia web drivers to load fine. Maybe because I have two video cards and monitors? *shrugs*

10.13.3
iMac 17,1
Sleep works
USB Ports Mapped
Nvidia Driver: *106 patched

*drivers64UEFI*
apfs.efi
AppleImageCodec-64.efi
AppleKeyAggregator-64.efi
AppleUITheme-64.efi
DataHubDxe-64.efi
FirmwareVolume-64.efi
FSInject-64.efi
OsxAptioFix3Drv-64.efi
SMCHelper-64.efi
VBoxHfs-64.efi

*Installed Kexts (Library/Extensions)*
AppleALC.kext
CodecCommander.kext
FakeSMC_ACPISensors.kext
FakeSMC_CPUSensors.kext
FakeSMC_GPUSensors.kext
FakeSMC_LPCSensors.kext
FakeSMC.kext
IntelMausiEthernet.kext
Lilu.kext
NvidiaGraphicsFixup.kext
USBInjectAll.kext
Found this post which explains it–switching from iMac 17,2 to 14,2 seems to have fixed the problem, but I had to use 17,2 to generate an SSDT for my processor.
 
Joined
Mar 20, 2018
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z170MX-G 5
CPU
i7-6700k
Graphics
Geforce GTX1050 LP
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Awesome, can't thank you enough. This is my first computer build (let alone hackintosh) ever.
I have:
  • i7-6700
  • GA-Z170MX-Gaming 5
  • GTX 1050 Low Profile 2GB
  • BIOS iMac 17,2, changed with Multibeast
After a couple of days trying and a infinite amount of reboots, this is what worked out for me:
  1. After a Clean Install, with Clover Configurator turned on Nvidia WebDrivers.
  2. Clover Configurator - Check nvda_drv=1
  3. Clover Configurator - csr-active-config 0x0 = SIP Enabled (Default)
  4. Turned off all graphic injections, no gpu at all.
  5. Reboot (Card wont be detected since there is no driver installed yet)
  6. Downloaded .106 web driver installer, and this german tool.
  7. Installed the driver and patch things to make the driver match my OS version, again with the tool.
  8. Run Benjamin's code, which confirmed I was in the right driver version.
  9. Reboot
  10. Clover Configurator - Disabled SIP to 0x67
  11. Reboot
  12. Enjoyed awesome graphics :)
Also make sure not to inject any graphic drivers, no nvidia, no intel, nothing... When I booted with all graphics down my computer was laggy and only showed 7mb of graphical memory, slow but enough to make the mentioned changes.
 
Joined
Mar 21, 2012
Messages
421
Motherboard
GA-H170N-WIFI
CPU
Intel Core I5-6500
Graphics
EVGA GeForce GTX 750Ti
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
thank you very much for this thread,super easy to do the Nvidia install drivers!!

after the install Nvidia is asking for an update,is ok to update?
 
Joined
Mar 20, 2018
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z170MX-G 5
CPU
i7-6700k
Graphics
Geforce GTX1050 LP
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
thank you very much for this thread,super easy to do the Nvidia install drivers!!

after the install Nvidia is asking for an update,is ok to update?
I wouldnt, I guess it would take you back to a blacklisted or at least less stable driver.
 
Joined
Mar 21, 2012
Messages
421
Motherboard
GA-H170N-WIFI
CPU
Intel Core I5-6500
Graphics
EVGA GeForce GTX 750Ti
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
iOS
I wouldnt, I guess it would take you back to a blacklisted or at least less stable driver.
ahh ok!!thank you for letting me know.
 
Joined
Aug 11, 2016
Messages
13
Before the 10.13.3 Update I was running 106 w/ acceleration after running curl like so...

bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh)

But after the macOS update I noticed the web driver was disabled because of the version (compatibility mismatch) so ... I cracked open this file and altered the "ProductBuildVersion"

/System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

I used 17C89 and 10.13.2 but after a 2nd curl I'm only able to run 103 which makes me think ... what "ProductBuildVersion" could I use to unlock 106? Anyone know how I might achieve this?
 
Joined
Jan 6, 2016
Messages
10
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS,
Benjamin, I want to give you millions of kisses. You are a lifesaver. My High Sierra's UI is slightly choppier than was on Sierra (for instance when switching between desktops) but it's thousand times better than with latest Nvidia drivers!

Many thanks!
 
Joined
Mar 29, 2011
Messages
230
Motherboard
GA-Z170X-UD3 (F23g)
CPU
Intel Core i5-7400
Graphics
Asus Radeon RX 560 4GB
Hi, thanks for liberating people to mess with nvidia crap web driver, but i have some issues after script installation. Everything seems normal, but system still won't be able to recognize my gtx1060 anyway. Sad...
Do you have SIP enabled? What are the result of running
Code:
sudo kextload /Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext
sudo kextload /Library/Extensions/GeForceWeb.kext
in Terminal?
 
Top