NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for OS X 10.11.6 (346.03.15)

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, Jul 18, 2016.

  1. Enstriel

    Enstriel

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    GA-Z77-D3H
    CPU:
    i7 3770k
    Graphics:
    nVidia 970
    Jul 20, 2016 at 12:09 PM #11
    Enstriel

    Enstriel

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    GA-Z77-D3H
    CPU:
    i7 3770k
    Graphics:
    nVidia 970
    Unfortunately I get a hard restart when I run After Effects CC 2015.3 after the update :(
    Can I rollback 10.11.6 -> .5, and previous drivers w/o re-formatting or having a system backup?
     
  2. bcart

    bcart

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    5
    Motherboard:
    PowerPc
    CPU:
    intel
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX TITAN X
    Jul 20, 2016 at 12:25 PM #12
    bcart

    bcart

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    5
    Motherboard:
    PowerPc
    CPU:
    intel
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX TITAN X
    The same over here.
    Found that the GPUsniffer.app crashes Adobe Premiere and AfterEffects CC 2015.3!!!
    The only solution for the moment was to startup nv_disable=1 and deinstall the Nvidia Webdriver.
    All my modern cards are not working ( Titan X, . . . ).
    DaVinci is running fine. Only Adobe has the problem.
    Had to go back to use the GTX 680 and use the OS X native cuda driver.
    So now we have to wait for both. ( Nvidia and Adobe ).
    Bad situation because Adobe is not that fast as Nvidia.
     
  3. mihaicris

    mihaicris

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    14
    Jul 20, 2016 at 2:03 PM #13
    mihaicris

    mihaicris

    Joined:
    Feb 17, 2016
    Messages:
    14
    I am using the previous driver with EVGA GTX 970 SCC (04G-P4-3975-KR).
    Togheter with UP2715K from Dell (5K resolution). Works great except that after booting I have to switch off and on the monitor in order to see the main screen and not a secondary screen. After that everything is OK.
    I hoped that a new driver would solve this problem (not existing in Windows), but I'll wait for now...for more feedback.

    Later edit : I haven't yet updated to 10.11.6 (15G31) El Capitan, I only allowed the iTunes update.
     
    Last edited: Jul 20, 2016
  4. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,123
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    GTX 970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 20, 2016 at 3:48 PM #14
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,123
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    GTX 970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    This drive is working fine with my MSI GTX 970. It should work with ALL Maxwell GPUs because the underlying architecture is the same regardless of manufacturer or cooling design. My guess is you either do not have nvda_drv=1 in your config.plist or your nvram has been cleared if you were relying on that.
     
  5. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,123
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    GTX 970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 20, 2016 at 3:50 PM #15
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,123
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    GTX 970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    There are LOTs of Mac Pro users out there who are running 900 series GPUs.
     
    Stork likes this.
  6. joetgt1

    joetgt1

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    77
    Motherboard:
    ASUS B150M-C
    CPU:
    i5-6400 Skylake
    Graphics:
    MSI RX 470 GAMING X 4GB
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 20, 2016 at 3:58 PM #16
    joetgt1

    joetgt1

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    77
    Motherboard:
    ASUS B150M-C
    CPU:
    i5-6400 Skylake
    Graphics:
    MSI RX 470 GAMING X 4GB
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    iOS
    try installing beta drivers, i use them now, i had problems too with the latest drivers
     
  7. slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,123
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    GTX 970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 20, 2016 at 4:25 PM #17
    slim.jim

    slim.jim Moderator

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    4,123
    Motherboard:
    MSI Z97 Gaming 9 AC
    CPU:
    i7-4790K
    Graphics:
    GTX 970
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    PowerBook
    Mobile Phone:
    iOS
    The card should work. It does not matter the make and model. The only Maxwell GPU that had issues on a Hackintosh was the Asus 750/750ti and it was because of their oddball rom. If you flashed the card with a different rom it worked fine.

    For those having trouble with the driver, download and reinstall. Verify that you have nvda_drv=1 in your config.plist.
     
  8. origos

    origos

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    3
    Motherboard:
    GIGABYTE Z97X-UD7 TH
    CPU:
    Intel Core i7-4790K @ 4.0GHz
    Graphics:
    GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD
    Jul 20, 2016 at 4:55 PM #18
    origos

    origos

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    3
    Motherboard:
    GIGABYTE Z97X-UD7 TH
    CPU:
    Intel Core i7-4790K @ 4.0GHz
    Graphics:
    GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD
    the MSI970 card is working, for me just running Adobe Aftereffect or Premiere make computer crash
     
  9. Amblin

    Amblin

    Joined:
    Jul 1, 2013
    Messages:
    75
    Motherboard:
    GA-Z87X-UD5H Rev 1.0 16GB Kingston Hyper-X grey
    CPU:
    Intel i7 4790k
    Graphics:
    GTX970
    Jul 20, 2016 at 5:06 PM #19
    Amblin

    Amblin

    Joined:
    Jul 1, 2013
    Messages:
    75
    Motherboard:
    GA-Z87X-UD5H Rev 1.0 16GB Kingston Hyper-X grey
    CPU:
    Intel i7 4790k
    Graphics:
    GTX970
    Working fine here with a "Gigabyte GTX 970 Windforce G1 Gaming" over DP to 1400p monitor. Not using any Adobe apps so can't help there.

    I never use the downloadable installer for the driver updates. I always install the OSX .x update and then from the Nvidia Driver Manager Preferences perform a manual check for updates. Choose to check for updates, let any download, then install it, reboot. Done.

    Hope this helps.
     
  10. nichetcher

    nichetcher

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Asus Z97 Maximus VII Gene
    CPU:
    i7 4790k
    Graphics:
    GTX 780 ti
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 20, 2016 at 5:22 PM #20
    nichetcher

    nichetcher

    Joined:
    Dec 8, 2015
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Asus Z97 Maximus VII Gene
    CPU:
    i7 4790k
    Graphics:
    GTX 780 ti
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    I'm getting the same issue here.. Everytime I open Adobe anything, the system crashes and reboots!! Any ideas yet? I'm thinking of removing el capitan and going back to yosemite

     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice