Contribute
Register

NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for OS X 10.11.0 (346.03.02)

Joined
Jun 16, 2013
Messages
36
Motherboard
GA-Z97X-SLI
CPU
i7-4790K
Graphics
EVGA GTX 960 SSC
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I installed Nvidia Web Driver - 346.03.02f02 this morning and now I cant boot up :// I tried to boot using nv_disable but that doesn’t work either.

Was working just fine before the update. What it does is it fills like an eighth if the loading bar and then restarts. But right before it restarts I can see the mouse cursor in the top left corner of my screen.

Any thoughts?
 
Joined
Oct 5, 2013
Messages
5
Motherboard
GA-Z87-HD3
CPU
i7 4770k
Graphics
Gainward GTX1060 6GB
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I have nv GTX660 and i7 4770k

I just installed new web driver and cinebench show better results:

1. Native OSX driver FPS 100.62
2. WebDriver 346.03.02f02 FPS 111.82

:headbang:
 
Joined
Feb 26, 2011
Messages
160
Motherboard
GA-Z68MA-D2H-B3
CPU
2500k
Graphics
nvidia gtx 960
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I installed Nvidia Web Driver - 346.03.02f02 this morning and now I cant boot up :// I tried to boot using nv_disable but that doesn’t work either.

Was working just fine before the update. What it does is it fills like an eighth if the loading bar and then restarts. But right before it restarts I can see the mouse cursor in the top left corner of my screen.

Any thoughts?
Try booting with only 1 dvi.
 
Joined
Jun 30, 2013
Messages
9
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Go to Clover configurator and change your symbios.

According to Nvidia site:
Release Notes Archive:
This driver update is for Mac Pro 5,1 (2010), Mac Pro 4,1 (2009) and Mac Pro 3,1 (2008) users.

BETA support is for iMac 14,2 / 14,3 (2013), iMac 13,1 / 13,2 (2012) and MacBook Pro 11,3 (2013), MacBook Pro 10,1 (2012), and MacBook Pro 9,1 (2012) users.

Mac Pro 5,1 gave my system kernal panics. Mac Pro 3,1 the way to go for me. My system, Gigabyte Z97 UD5HBK GTX970.

Hope this helps.
I have this same issue with my Geforce gt 740. But i already have my smbios set to Mac Pro 3,1. Any other suggestions?

edit: i noticed that it says i have 0mb memory. could this have something to do with it?

Screen Shot 2015-10-08 at 12.56.00 AM.png

UPDATE (SOLVED): just found this suggestion of removing inject nvidia form the config.plist over on this thread and i tried and it worked. http://www.tonymacx86.com/graphics/161990-evga-geforce-gt-740-not-recognized-10-10-3-a.html#post1023283
 
Joined
Aug 12, 2012
Messages
1
Motherboard
GA Z97-D3H
CPU
i5 4690K
Graphics
GTX 960 4GB
Mac
iMac, MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
Android
It's possible to install WebDriver-346.03.02f01.pkg to 10.11.1 (15B30a)

You need to extract nvidia installer package (pkgutil --expand ~/Desktop/WebDriver-346.03.02f01.pkg ~/Desktop/WebDriver) then modify "Distribution" file and change var supportedOSBuildVer = "15A284" to your version.
Now repackage installer (pkgutil --flatten ~/Desktop/WebDriver ~/Desktop/WebDriver-346.03.02f01.pkg)
and install it.

Then you can modify NVDAStartupWeb.kext Info.plist in /System/Library/Extensions/ and change
<key>NVDARequiredOS</key><string>15B30a</string>
to your version. (I have 15B30a)

Install modifyed NVDAStartupWeb.kext with Kext Utility or Kext Helper and you are done! :)
P.S. First boot on my machine after installing and modifying driver loading screen was stuck, next boot driver loaded and it was all fine.
 

Attachments

Joined
Oct 3, 2015
Messages
45
Motherboard
Asus x299 Prime Deluxe
CPU
i9-7900X
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
Installed on i-7 4970k, Z97-SLI, GTX780 CINEBENCH R15 went from 107.97 to 124.42 fps after the web driver. Used nvda_drv=1 and it correctly show that nvidia driver is in used in the preference.
 
Joined
Nov 7, 2012
Messages
1
Motherboard
ASUS P8Z77-V RRO
CPU
i7
Graphics
Nvidia 750 TI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Finaly all work's good with new driver for I7 ant GTX750 TI with nv_drv=1 and SYMBIOS 14.2.
 
Joined
Jan 29, 2013
Messages
9
Motherboard
GA-Z77X-UP5-TH
CPU
Intel i7
Graphics
PNY Geforce GTX 550 dual DVI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Installed from web and went rebooting system hangs on Clover after I choose Option 1 (Boot Mac OSX from El Capitan).

I installed to try and get 2 Apple Cinema displays going on my PNY GTX 550 Ti.

Anyway to back this out?
 
Joined
Dec 22, 2010
Messages
72
Motherboard
Gigabyte P55A-UD4
CPU
i7-860
Graphics
HD 7970
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android
Upgrading from Yosemite 10.0.5 to El Capitain sleep stop working.
I have a GTX260. If I install the Nvidia Web driver could I fix this issue?
 

Top