Contribute
Register

NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for macOS Sierra 10.12.6 (378.05.05.25)

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
12,885
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
Android
Hi guys, I'm trying to install macos on my notebook (Lenovo Y500), and I have no luck with the video driver. I tried mojave, high sierra, and now I'm on sierra 16g29. My CPU is i5-3230m and nvidia gt 750m in SLI, but I removed the second card. Also there is no intel video. I tried every tutorial, drivers, lilu and whatevergreen kexts, and the loading always stuck on "IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, ..." thing. As i know Kepler cards should load natively without even driver installation. Can't find any info about this card with Hackintosh, so maybe somebody know some workaround for this
The desktop and laptop forums are separate. You need to read the Laptop FAQ and then post in the laptop support forums.
https://www.tonymacx86.com/threads/laptop-compatibility.106791/
 
Joined
Jul 31, 2018
Messages
1
Motherboard
MSI Z97 Gaming 5
CPU
i7 4790K
Graphics
2x GTX 1060
Hey,

After many, MANY, tests, I can't get my GTX 1060 to work on Sierra (16G1815) with this last Web Driver update (25f13). (I have two of these 1060s on my disposal)
When booting with nv-disable=0, the system will not "finish" to boot. In verbose mode, I'm having all the usual lines 'till the last, and nothing happening next.

The frustrating part is, my GTX 970 work perfectly fine !
With absolutely the same settings (just have to unplug the 1060, plug the 970, and go)
Even with two GTX 970, I can have 6 independent displays working (professional needs of that many screens...)

Everyone of these 4 GPUs (1060s and 970s) are from MSI, Gaming X version.
I can not manage to install HighSierra either on this config, which is another problem I need to deal with, but can be the solution...

If someone has any idea of a little tip, something I could have missed, or good topic to post on...

Thanks

System : (this is my first hackintosh)
MB : MSI Z97 Gaming 5
CPU : i7 4790k
Webdriver : f13, installed/re-installed many times, with or without the GPU plugged in, with or without the driver "EmuVariableUefi-64"

BIOS setting : PEG as primary
Video connection : HDMI on the 1060
Boot flag : the system can boot with nv_disable=1 ("about this mac" saying : "Nvidia chip 5mb"), but can't boot with nv_disable=0
I do not inject anything Intel / Nvidia or ig-platform-id
Drivers : OsxAptioFix2 + EmuVariable
Kexts : Lilu + Whatevergreen , both up to date
SIP off (0x67)
"NvidiaWeb" activated in CloverConfigurator
Clover up to date
SMBIOS : iMac 14,2
 
Last edited:
Joined
Mar 30, 2019
Messages
1
Motherboard
MacPro
hello,

i have same :" 10.12.6 build is 16G1918 " , i try find Nvidia Web Driver for my 1080Ti on my macpro ... But where is it .?

Or

Is it possible to reinstall a previous build? 16G1917 example?

Lot of thx !!
 
Joined
Aug 26, 2017
Messages
19
Motherboard
Z170X-UD5-TH
CPU
i7 6700k
Graphics
nvidia GTX970
mee too after install 10.12.6 security i need for sierra a compatible version (16G1918) or 378.05.05.25f24 is for (16G1917 only)

nvidia need to rebuild for compatible version of sierra
 
Joined
Aug 26, 2017
Messages
19
Motherboard
Z170X-UD5-TH
CPU
i7 6700k
Graphics
nvidia GTX970
mee too after install 10.12.6 security i need for sierra a compatible version (16G1918) or 378.05.05.25f14 is for (16G1917 only)


nvidia need to rebuild for compatible version of sierra (378.05.05.25f15 ?)
 
Top