NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for macOS Sierra 10.12.6 (378.05.05.25)

Discussion in 'Graphics' started by tonymacx86, Jul 21, 2017.

  1. Boxer7

    Boxer7

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    40
    Motherboard:
    Mac Pro 6,1
    CPU:
    i7-4960X
    Graphics:
    NVIDIA GTX970
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 5, 2018 at 9:14 PM #161
    Boxer7

    Boxer7

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    40
    Motherboard:
    Mac Pro 6,1
    CPU:
    i7-4960X
    Graphics:
    NVIDIA GTX970
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I´m in the same way. GTX-970 + X79-UDP4 mainboard.

    - Sierra 10.12.6 (16G1314)
    - Nvidia WebDriver-378.05.05.25f07
    - Webdriver Boot Flag
    - uncheck nv_disable = 1
    - iMac 14,2
    - nvram
    - Clover 4411

    No kernel loaded, so... no screen acceleration. 4K panel running in 1600x1200 Resolution


    Any ideas to solve it?
     
    Last edited: Apr 5, 2018
  2. canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    476
    Motherboard:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 6, 2018 at 8:05 PM #162
    canyondust

    canyondust

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    476
    Motherboard:
    Z170X-UD5 TH
    CPU:
    6700K
    Graphics:
    GTX1080 (Asus ROG Strix)
    Mac:
    iMac, MacBook, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    Security Update 2018-002 (10.12.6 16G1314) breaks Quicksync functionality (encode and decode), as least on iMac 17,1 (Z170/6700K)

    Lilu 1.2.3
    Shiki 2.2.6
    NvidiaGraphicsFixup 1.2.4

    Edit: False alarm. Quicksync still working. Took 6 rebuilds of the Dyld Cache:
    Code:
    sudo update_dyld_shared_cache -force
     
    Last edited: Apr 6, 2018
  3. moschberger

    moschberger

    Joined:
    May 9, 2015
    Messages:
    34
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    Intel i5-4460
    Graphics:
    Gigabyte GTX 960 2GB
    Apr 15, 2018 at 7:02 AM #163
    moschberger

    moschberger

    Joined:
    May 9, 2015
    Messages:
    34
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z97N-WIFI
    CPU:
    Intel i5-4460
    Graphics:
    Gigabyte GTX 960 2GB
    @ all:

    Any solution for 10.12.6 and the Nvida driver problem = graphic Display 7 MB? thanks
     
  4. reno08

    reno08

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    15
    Motherboard:
    Asus Z97 Gryphon
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    Nvidia GTX 750
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 15, 2018 at 10:17 PM #164
    reno08

    reno08

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    15
    Motherboard:
    Asus Z97 Gryphon
    CPU:
    i7 4790K
    Graphics:
    Nvidia GTX 750
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    I had the same problem with a GTX 970 after the 10.12.6 security update.
    Updated to the latest web + CUDA driver... still stuck at 1080p resolution.

    I saw the suggestions above regarding nvda_drv etc, and since I was on an old version of Clover (39xx) I updated to the latest one.

    Now stuck in a reboot loop. Any ideas ?

    At this point I'd like to completely nuke the Clover config or even start again from Unibeast and upgrade to High Sierra.


    [​IMG]
     
  5. jovanski

    jovanski

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte AORUS GA-Z270X-Gaming 7 - 1.0
    CPU:
    Intel Core i7 7700K - 4.2 GHz
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming
    May 1, 2018 at 11:31 AM #165
    jovanski

    jovanski

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    6
    Motherboard:
    Gigabyte AORUS GA-Z270X-Gaming 7 - 1.0
    CPU:
    Intel Core i7 7700K - 4.2 GHz
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming
    I fixed it after i tried all the options.
    My fix was:

    NO flag at all in Plist Boot. NOR nvda_drv=1 NOR nv_disable=1
    both off and it worked.
    At graphics section also no flags at all.
    smbios 14,2 Imac

    Multibeast:
    Boot mode + Emulated NVRAM was essential.
     

    Attached Files:

  6. xiaodai

    xiaodai

    Joined:
    Mar 15, 2017
    Messages:
    75
    Motherboard:
    ASUS X99-A II
    CPU:
    Intel i7 6800K
    Graphics:
    Nvidia GeForce 1080Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    May 4, 2018 at 7:05 AM #166
    xiaodai

    xiaodai

    Joined:
    Mar 15, 2017
    Messages:
    75
    Motherboard:
    ASUS X99-A II
    CPU:
    Intel i7 6800K
    Graphics:
    Nvidia GeForce 1080Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    it seems that nv updated the driver for 10.12.6 to f08 without any new release of security update. do any one know what is the diff?
     
  7. fx600

    fx600

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    24
    Motherboard:
    GA-P55A-UD4 (rev. 2.0)
    CPU:
    Intel Core i5 760
    Graphics:
    AMD R9 280X
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    Power Mac
    May 4, 2018 at 2:31 PM #167
    fx600

    fx600

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    24
    Motherboard:
    GA-P55A-UD4 (rev. 2.0)
    CPU:
    Intel Core i5 760
    Graphics:
    AMD R9 280X
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    Power Mac
    No idea, but of note is that f07 is no longer in the Nvidia's Apple Updater XML, just f06 and the latest f08. So I guess some kind of hotfix on their part.

    EDIT: Just updated (with updated Clover just to be sure), and no problems, single restart and up and running with f08...
     
    Last edited: May 4, 2018
  8. doof

    doof

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    81
    Motherboard:
    z170x ud3 ultra + clover
    CPU:
    6700k + z170
    Graphics:
    1080 gtx 2560 x 1440 x2
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    128K, 512K, Classic, Lisa, Plus, Power Mac, PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    May 7, 2018 at 10:54 PM #168
    doof

    doof

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    81
    Motherboard:
    z170x ud3 ultra + clover
    CPU:
    6700k + z170
    Graphics:
    1080 gtx 2560 x 1440 x2
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    128K, 512K, Classic, Lisa, Plus, Power Mac, PowerBook, Quadra
    Mobile Phone:
    iOS
    Update for Cuda 9.1 perhaps?
     
  9. neofusion

    neofusion

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    71
    Motherboard:
    Asus Rampage IV Black Edition - 0801
    CPU:
    i7-4820K @ 4.3GHz
    Graphics:
    GTX 780 Ti
    Mac:
    Mac Pro
    May 11, 2018 at 8:03 PM #169
    neofusion

    neofusion

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Messages:
    71
    Motherboard:
    Asus Rampage IV Black Edition - 0801
    CPU:
    i7-4820K @ 4.3GHz
    Graphics:
    GTX 780 Ti
    Mac:
    Mac Pro
    I noticed that 1070 Ti is absent from the list of cards in the OP; Is that intentional or an oversight?
    In the High Sierra 10.13.1 thread and onward it's listed.
     
  10. newlook

    newlook

    Joined:
    Sep 28, 2012
    Messages:
    13
    Motherboard:
    GA-Z77X-UD3H
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    Asus GTX 660 TI
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 2, 2018 at 1:53 PM #170
    newlook

    newlook

    Joined:
    Sep 28, 2012
    Messages:
    13
    Motherboard:
    GA-Z77X-UD3H
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    Asus GTX 660 TI
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    new driver for 10.12.6 (16G1408)?? please? Driver manager says No any update
     
    Danang and apoca1ipsis like this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice